10 πράγματα που (μάλλον) δεν ξέρατε για την πρώτη ταινία Iron Man

Πριν μερικές ημέρες το Geek Cultura δημοσίευσε αφιέρωμα στην πρώτη ταινία του Iron Man, που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2008 και «ευθύνεται» σε μεγάλο βαθμό στην τεράστια εξέλιξη που είχε το Marvel Cinematic Universe από εκείνο το σημείο και μετά.

Σήμερα θέλουμε να σας προσφέρουμε 10 ενδιαφέροντα στοιχεία για την ταινία , τα οποία πιθανόν να μην γνωρίζετε.

1. Το σενάριο της ταινίας δεν ήταν ολοκληρωμένο όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα. Η ιδέα ήταν να δοθεί η ευκαιρία στους ηθοποιούς να αυτοσχεδιάσουν, για να είναι πιο φυσικοί οι διάλογοι. Αρκετές ήταν οι φορές που ο Robert Downie Jr ζητούσε επαναληπτικές λήψεις κάποιων σκηνών, αφού δοκίμαζε διαφορετικές ατάκες κάθε φορά. Από την άλλη η Gwyneth Paltrow που υποδυόταν την Pepper Potts δήλωσε πως αντιμετώπισε προβλήματα από τις απρόβλεπτες ατάκες του… Iron Man, αφού δυσκολευόταν να βρει κάτι καλό για να του απαντήσει.

afc515166d0d4869d2ce2bd35da35d43

2. Ο Clark Gregg υποδύθηκε τον Agent Coulson, όμως αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πως αρχικά ο ρόλος του θα ήταν πολύ πιο μικρός, ωστόσο λόγω της καλής χημείας που είχε με το υπόλοιπο cast, αυτός αναβαθμίστηκε στην διάρκεια των γυρισμάτων. Έπειτα ο ηθοποιός υποδύθηκε πολλές φορές τον ρόλο σε ταινίες του MCU όπως και στην σειρά Marvel Agents of SHIELD.

3. Η στολή του Iron Man αποτελείται από πολλά μικρά κομμάτια. Ξέρετε πόσα; Πάνω κάτω 450 κομμάτια!

kinopoisk.ru

4. Ο Jon Favreau ήταν ο σκηνοθέτης της ταινίας, και μετά από δική του εισήγηση το πρώτο Iron Man γυρίστηκε στην Καλιφόρνια, αντί στην Νέα Υόρκη. Ο λόγος ήταν ότι δήλωσε πως το γεγονός ότι οι πλείστες υπερηρωικές ταινίες γυρίστηκαν στην Νέα Υόρκη, και ήθελε κάτι διαφορετικό.

5. Αυτή ήταν η πρώτη ταινία όπου αυτοχρηματοδοτήθηκε από τα στούντιο της Marvel.

6. To 1990 ξεκίνησε την προεργασία για την παραγωγή της πρώτης ταινίας Iron Man, χωρίς ποτέ να προχωρήσει. Μετά τα δικαιώματα πουλήθηκαν στην 20th Century Fox, και έπειτα στην New Line Cinema. Τελικά η Marvel πήρε την μεγάλη απόφαση και δημιούργησε μόνη της την ταινία το 2008, που θα άλλαζε έπειτα ριζικά την ιστορία των υπερηρωικών ταινιών.

first-iron-man-armor-suit-l

7. Ξέρετε πόσα κιλά ήταν η στολή του Iron Man; 41 κιλά! Αρκετά βαρετή θα λέγαμε, για όλες αυτές τις σκηνές.

8. Δύο ηθοποιοί που εξετάστηκαν για τον ρόλο του Tony Stark ήταν οι Clive Owen και Sam Rockwell. Μάλιστα ο Rockwell κατάφερε στην συνέχεια να παίξει στην δεύτερη ταινία που Iron Man που βγήκε το 2010, ως ο εχθρός του Tony Stark, ο Justin Hammer.

IRON MAN

9. Η πρώτη ταινία Iron Man είναι ουσιαστικά η αρχή του Marvel Cinematic Universe. Θεωρείται η πρώτη ταινία του MCU, και η αρχή της «αυτοκρατορίας» που δημιουργήθηκε στην συνέχεια.

10. Ο Jon Favreau (σκηνοθέτης της ταινίας) ήθελε τον ρόλο να τον λάβει ο Robert Downie Jr λόγω του… αμαρτωλού παρελθόν που είχε. Όπως ανέφερε «Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές του Robert έγιναν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Και έπρεπε να βρει την ισορροπία στην ζωή του για να μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα και να εστιάσει στην καριέρα του. Αυτός είναι ο Tony Stark! Ο Robert μπορεί να προσφέρει βάθος στον χαρακτήρα περισσότερο από ότι είναι στα κόμικς. Ο Robert μπορεί να κάνει τον Tony Start να φαίνεται ως ένας συμπαθής asshole».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s