10 πράγματα που δεν ξέρατε για την πρώτη ταινία X-Men

Το Geek Cultura παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες αφιέρωμα στην πρώτη ταινία των X-Men, που κυκλοφόρησε το 2000 και είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός πολύ μεγάλου franchise με αρκετές ταινίες να ακολουθούν στην πορεία.

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στην πρώτη ταινία με τους αγαπημένους υπερήρωες, το Geek Cultura, σας παρουσιάζει 10 πράγματα τα οποία (πιθανόν) δεν γνωρίζεται για την πρώτη ταινία των X-Men.

1. Το σπίτι που χρησιμοποιήθηκε ως το σχολείο των χαρισματικών στην πρώτη ταινία X-Men, χρησιμοποιήθηκε και από τον μεγάλο εχθρό του Superman, τον Lex Luthor, στην τηλεοπτική σειρά «Smallville».

x-men-mansion

2. Μπορεί ο Hugh Jackman σήμερα να θεωρείται ως η καλύτερη επιλογή για τον Wolverine, και πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να σκεφτούμε άλλο ηθοποιό να υποδύεται τον αγαπημένο ήρωα. Ωστόσο λίγο έλειψε να μην ήταν αυτός ο ηθοποιός που θα έπαιρνε τον ρόλο. Αρχικά ο σκηνοθέτης της ταινίας πρότεινε τον ρόλο στον Russel Crowe, o οποίος τον απέρριψε. Έπειτα αξιολογήθηκαν μεταξύ άλλων οι Aaron Eckhart, Jean-Claude Van Damme, Viggo Mortensen, Edward Norton, Keanu Reeves και Gary Sinise για τον ρόλο. Αρχικά ο Dougray Scott αποδέχθηκε τον ρόλο το Wolverine, όμως τελικά τον απέρριψε για να συμμετέχει στο Mission Impossible Τελικά ο Russell Crowe πρότεινε στον Bryan Singer να προσλάβει τον Hugh Jackman για τον ρόλο. The rest is history…

3. Τα χιόνια που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία ήταν ψεύτικα.

x-men-2000-hugh-jackman-wolverine-claw-threat

4. Αρχικά ο Ian McKellen είχε αρνηθεί τον ρόλο του Magneto, αφού τα γυρίσματα ήταν την ίδια εποχή με αυτά της τριλογίας του The Lord of the Rings, όπου υποδυόταν τον Gandalf. Ο Bryan Singer άλλαξε τα γυρίσματα της ταινίας για να μπορέσει ο Ian McKellen να συμμετέχει σε αυτά.

5. Η σκηνή στην οποία ένα παιδί χαμογελάει στον Cyclops στον σταθμό του τραίνου, αποτελεί προϊόν αυτοσχεδιασμού. Ο μικρός ήταν τεράστιος fan των X-Men και ο αγαπημένος του ήρωας ήταν ο Cyclops, έτι δεν μπορούσε να αντισταθεί από το να χαμογελάει συνέχεια βλέποντας τον αγαπημένο του ήρωα. Έτσι ο James Marsden (Cyclops) χαμογέλασε πίσω στο παιδί, με την εικόνα να αρέσει πολύ στον σκηνοθέτη Bryan Singer, που την κράτησε στην ταινία.

6. Για την παραγωγή της ταινίας δημιουργήθηκαν τριών ειδών νύχια για τον Wolverine, από πλαστικό, ξύλο και ατσάλι. Ο Hugh Jackman και οι κομπάρσοι του χρησιμοποίησαν περισσότερες από 700 λεπίδες μέχρι την ολοκλήρωση των γυρισμάτων.

xmen01

7. Στην ταινία είδαμε τον Xavier και τον Magneto να παίζουν σκάκι. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τους ρόλους, οι Patrick Stewart και Ian McKellen αντίστοιχα, δεν είχαν ξαναπαίξει σκάκι πριν τα γυρίσματα της ταινίας.

8. Τόσο ο Magneto όσο και η Rogue είχαν στην ταινία κάποιες σκηνές από το παρελθόν τους. Αρχικά το πλάνο ήταν να γυριστούν ταινίες που να έδειχναν σκηνές από το παρελθόν και των Cyclops και Storm, όμως τελικά αυτό δεν έγινε ποτέ. Πάντως οι origin σκηνές ήταν στο σενάριο, όμως δεν γυρίστηκαν ποτέ.

x-men-movie-jean-grey-famke-jannsen-cyclops-2000

9. Η Rebecca Romijn υποδύθηκε την Mistique και για το make up της χρειαζόταν 9 ώρες για να δημιουργηθεί, με 110 προσθετικά που κάλυπταν το 60% του σώματος της. Στην ηθοποιό απαγορευόταν μία ημέρα πριν τα γυρίσματα της να πιει κρασί, να ανέβει σε αεροπλάνο ή να χρησιμοποιήσει κρέμες σώματος αφού θα επηρέαζαν το σώμα της με αποτέλεσμα τα προσθετικά να πέφτουν.

10. Είναι γνωστό πως ο Stan Lee είχε την δική του παρουσία στις ταινίες της Marvel. Όμως λίγοι γνωρίζουν πως η πρώτη του κινηματογραφική παρουσία ήταν στο X-Men, το 2000. Είχε ωστόσο μία ακόμα εμφάνιση πιο πριν, στην τηλεοπτική ταινία «The Trial of The Incredible Hulk» που κυκλοφόρησε το 1989, και ήταν spin-off της σειράς «Incredible Hulk» των 70s.

2 thoughts on “10 πράγματα που δεν ξέρατε για την πρώτη ταινία X-Men

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s