Τα 10 καλύτερα σύμβολα των υπερηρώων

Θα σας πάμε λίγο πιο πίσω, πριν οι ταινίες με σούπερ ήρωες γίνουν της μόδας και όταν περιμέναμε μήνες ή χρόνια για να δούμε μία ταινία με τους αγαπημένους μας ήρωες στην μεγάλη οθόνη. Ακόμα και τότε λοιπόν, κάποια σύμβολα των υπερηρώων ήταν ήδη γνωστά σε όλους. Εννοείται φυσικά σε όλους εμάς που διαβάζαμε κόμικς, όμως και σε όσους δεν είχαν ποτέ ασχοληθεί στην ζωή τους.

Αυτό μπορούμε να πούμε με μεγάλη σιγουριά ότι συμβαίνει μέχρι σήμερα. Υπάρχει περίπτωση κάποιος να μην αναγνωρίζει το σύμβολο του Superman, του Batman, του Spiderman; Δεν το νομίζω. Εδώ στο Geek Cultura  αποφασίσαμε να βάλουμε με την σειρά τα 10 καλύτερα (σε συνδυασμό με την αναγνώριση τους από το κοινό) σύμβολα των υπερηρώων.

3421738-comics_x-men_330280
  1. X-MEN

Δεν είναι και το πιο καλοσχεδιασμένο σύμβολο είναι η αλήθεια. Όμως όταν το βλέπει κάποιος ξέρει πως έρχονται οι badass μεταλλαγμένοι και αγαπημένοι υπερήρωες!

the-fantastic-four
  1. Fantastic 4

Μπορεί κινηματογραφικά να έμειναν πίσω σε σχέση με άλλες σειρές της Marvel, όμως οι Fantastic 4 πάντα είχαν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα.

ec8e6m2
  1. Wonder Woman

Η Wonder Woman έκανε εντυπωσιακή είσοδο στο DC Extended Universe μέσα από το Batman v Superman, και σύντομα θα έχει την δική της σόλο ταινία. Το σύμβολο της με το διπλό W, αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο γνωστά στον μικρόκοσμο των κόμικς.

green-lantern-movie-poster-banner-corps-mtv-branded
  1. Green Lantern

To σύμβολο με το πράσινο φανάρι που έχουν όλοι οι Green Lanterns στο στήθος τους! Το μινιμαλιστικό αυτό σύμβολο είναι απλό στον σχεδιασμό, όμως συμβολίζει απόλυτα τους ήρωες που το φοράνε, αφού πρόκειται για ένα… πράσινο φανάρι!

captainamerica-shield-highres
  1. Captain America

Ο ήρωας ονομάζεται Captain America. Δεν θα μπορούσε λοιπόν το σύμβολο του να θυμίζει την Αμερική. Τα χρώματα του: Κόκκινο, λευκό και μπλε, με ένα μεγάλο αστέρι στην μέση. Δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε κάτι καλύτερο για τον Captain!

punisher-in-marvel-comics2
  1. Punisher

Η νεκροκεφαλή που έχει ο Punisher στο στήθος του δείχνει ακριβώς όσα αντιπροσωπεύουν τον ήρωα, που είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους της λίστας μας, προσπαθώντας να αποδώσει δικαιοσύνη με ένα… αλλιώτικο τρόπο.  Βλέποντας λοιπόν την νεκροκεφαλή, μπορεί κανείς να καταλάβει τους τρόπους που ο Frank θέλει να προσφέρει την δικαιοσύνη.

gallerygraphicnovels_1900x900_fls_cv1_5334c54a2bf816-61135251
  1. The Flash

Η αστραπή στο στήθος του Flash και τα χρώματα του συμβόλου του (κόκκινο-κίτρινο κυρόως και λίγο λευκό και μαύρο) δείχνουν την ιστορία του Flash. Όταν τρέχει ο Flash είναι σαν αστραπή, ενώ αυτή του έδωσε τις δυνάμεις του. Απλό σύμβολο, όμως εξαιρετικό!

plwec3j
  1. Spider-Man

Βλέπεις κάπου –οπουδήποτε– μία αράχνη ζωγραφισμένη. Αμέσως σκέφτεσαι τον Spider-Man! Τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω. Όταν ο ήρωας σου ονομάζεται Άνθρωπος-Αράχνη, τι άλλο θα μπορούσε να τον συμβολίζει; Σίγουρα από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα σύμβολα όλων των εποχών.

1671493-poster-1920-infographic-the-evolution-of-the-batman-logo-from-1940-to-today
  1. Batman

Σύμβολο εικονικό αλλά και πολύ cool! H νυχτερίδα στο στήθος του Μπάτμαν! Όλα τα gadgets του Σκοτεινού Ιππότη έχουν να κάνουν σχέση με την νυχτερίδα, είτε έχουν το σχήμα της, είτε έχουν επάνω τους το σχέδιο της. Το σχέδιο της νυχτερίδας φυσικά άλλαξε με την πάροδο τον χρόνων, σε πιο μοντέρνο σχεδιασμό. Όμως σήμερα όταν δεις όλα τα λογότυπα που έχουν σχεδιαστεί μέχρι σήμερα, είναι όλα υπέροχα και έχουν όλα το ίδιο αποτέλεσμα, να σου θυμίσουν πως κάπου εκεί έξω υπάρχει ένας Σκοτεινός Ιππότης που προστατεύει το Γκόθαμ από τους κακοποιούς!

maxresdefault1
  1. Superman

Δεν υπάρχει πιο αναγνωρισμένο σύμβολο στον πλανήτη από αυτό του Superman! Αυτό πιστεύουμε τουλάχιστον. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον κόσμο των κόμικς, αλλά γενικά. Από όλα τα πασίγνωστα σύμβολα του κόσμου, θεωρούμε πως ο Superman έχει το καλύτερο και πιο αναγνωρισμένο σύμβολο από όλους! Συμβολίζει –φυσικά λόγω γράμματος– τον Superman, όμως σύμφωνα με τον μύθο, στον πλανήτη του Κρύπτον ήταν το σύμβολο της ελπίδας.

Διαβάστε ακόμα:

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s