Τα ζόμπι που κατέκτησαν την μικρή οθόνη

Έχει εκατομμύρια πιστούς ακόλουθους και δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό. Ο λόγος για μία από τις κορυφαίες τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων ετών, το «The Walking Dead». Μία σειρά η οποία έχει συνταρακτικές εξελίξεις που σε κρατάει σε αγωνία αφού δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι παρακολουθήσεις στο επόμενο επεισόδιο.

Ο υποφαινόμενος και η ομάδα του Geek Cyprus συγκαταλέγονται ανάμεσα στους φανατικούς της σειράς αυτής, έτσι σας ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα για τον Rick και την παρέα του. Θα σας παρουσιάσουμε τους κύριους πρωταγωνιστές αλλά και μία σύντομη περίληψη για την μέχρι τώρα πορεία της σειράς. Η σειρά είναι βασισμένη στην ομώνυμη σειρά κόμικς και έχει κερδίσει μέχρι στιγμής 2 βραβεία «Emmy» στην κατηγορία «καλύτερο μακιγιάζ» ενώ είχε υποψηφιότητα για χρυσή σφαίρα στην κατηγορία «Καλύτερη Δραματική Σειρά».

walking-dead-header

Ο Rick Grimes (Andrew Lincoln) ξυπνάει μία μέρα από κώμα και ανακαλύπτει ότι είναι ανάμεσα στους λίγους επιζώντες μετά από ένα λοιμό που έπληξε την Γη. Παντού υπάρχουν ζόμπι που έχουν ως σκοπό να φάνε. Στην προσπάθεια του να επιβιώσει στην νέα τάξη των πραγμάτων εισέρχεται και ο γιός του Carl Grimes (Chandler Riggs ). Στη συνέχεια της ιστορίες μπαίνουν και άλλοι πρωταγωνιστές της σειράς όπως ο Glenn Rhee (Steven Yeun) Daryl Dixon (Norman Reedus), Carol Peletier (Melissa McBride), Maggie Greene (Lauren Cohan) και Michonne (Danai Gurira). Όλοι αυτοί οι επιζώντες γίνονται μία ομάδα, μία οικογένεια και προσπαθούν να επιβιώσουν ανάμεσα στις αντιξοότητες και τους κινδύνους.

Μέχρι στιγμής έχουν βγει 6 σεζόν. Η πρώτη σεζόν περιέχει 6 επεισόδια, η δεύτερη 13, ενώ από την 3 μέχρι την 6 έχουν βγει 16 επεισόδια σε κάθε σεζόν. Στα σκαριά είναι και η 7 σεζόν, την οποία περιμένουμε με ανυπομονησία. Πρόκειται για μία σειρά που συγκαταλέγεται στις κατηγορίες: Μυστήριο, Sci-Fi, Δράμα και Τρόμος.

Spoiler Alert!

Πιο κάτω θα προχωρήσουμε σε ανάλυση των πρωταγωνιστών της σειράς, και θα μιλήσουμε για τους ρόλους τους. Το κείμενο θα περιέχει spoilers, και αυτή είναι μία προειδοποίηση για να μην πέσετε επάνω τους αν θέλετε να δείτε την σειρά και να μην σας την χαλάσουμε! Μπορείτε να δείτε τις πρώτες έξι σεζόν, και έπειτα να επιστρέψετε για να τελειώσετε το παρόν κείμενο. Ή μπορείτε απλώς να διαβάσετε παρακάτω με δική σας ευθύνη. Η απόφαση είναι δική σας!

sn9lsrjpzozx

Οι πρωταγωνιστές της σειράς

Rick Grimes (Andrew Lincoln)

Ο Rick Grimes είναι ο κύριος πρωταγωνιστής της σειράς. Έχασε τον καλύτερο του φίλο και την γυναίκα του σε αυτό το λοιμό αλλά έχει κερδίσει αρκετούς φίλους. Δεν διστάζει να πάρει δύσκολες αποφάσεις, ακόμα και να σκοτώσει. Είναι ο πρώτος που θα προτάξει το στήθος του σε οποιοδήποτε κίνδυνο ενώ βρίσκει λύσεις σε περίπλοκα προβλήματα. Ο Rick Grimes έχει σκοτώσει αρκετούς ανθρώπους και αμέτρητα ζόμπι. Τον βλέπουμε, όπως κάθε άνθρωπος, να υποκύπτει κάποιες φορές σε ανθρώπινες ανάγκες αλλά τις περισσότερες φορές είναι σοβαρός και προσπαθεί να βρει το καλύτερο για τους ανθρώπους που τον ακολουθούν, ακόμα και να τους επιβληθεί ή να τους κτυπήσει.

walking-dead-spoilers-7

Carl Grimes (Chandler Riggs)

Είναι ο γιος του Rick Grimes. Στις πρώτες σεζόν τον βλέπουμε να είναι ένα μικρό ανήμπορο παιδί αλλά στη συνέχεια ωριμάζει. Η ωρίμανση αυτή έρχεται μέσα από τις εμπειρίες του, καθώς βλέπει συνεχώς σκοτωμούς, ακόμα και της μητέρας του. Έχει την κύρια ευθύνη της προστασίας της αδερφής του. Ο Carl Grimes στις τελευταίες σεζόν δεν διστάζει να πάρει το όπλο και να πολεμήσει ανθρώπους ενώ σκοτώνει ζόμπι με κάθε μέσο που διαθέτει. Όπως κάθε έφηβος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες έτσι ερωτεύεται ένα κορίτσι. Χάνει το ένα του μάτι μετά από συμπλοκή.

cpgu0g7usaajbhn

Glenn Rhee (Steven Yeun)

Ο Glenn Rhee τον βλέπουμε να πρωταγωνιστεί από το πρώτο κιόλας επεισόδιο μαζί με τον Rick. Είναι ένας συμπαθητικός χαρακτήρας. Είναι μικρόσωμος και ακολουθεί τον Rick σε κάθε είδους μάχη. Συναντά την γυναίκα του Maggie Greene (Lauren Cohan) και προσπαθούν να κάνουν παιδί. Ο Glenn Rhee φτάνει αρκετές φορές στα πρόθυρα να πεθάνει αλλά στο τέλος την γλυτώνει. Είναι ατρόμητος και βάζει το καλό της ομάδας πάνω απ’ όλα.

the-walking-dead-cliffhangers-brand-loyality

Carol Peletier (Melissa McBride)

Η Carol Peletier είναι από τις πιο σκληροτράχηλες γυναίκες της σειράς. Από μία ευγενική νοικοκυρά γίνεται ένας σκληρός άνθρωπος χωρίς οίκτο. Την βλέπουμε να σκοτώνει μικρά παιδάκια, ενώ δεν διστάζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να σκοτώσει ή και να κάψει ζωντανούς ανθρώπους, ακόμα και φίλους της. Αρκετές φορές βρίσκεται στα «μαχαίρια» μαζί με άλλους πρωταγωνιστές, αλλά τις περισσότερες φορές δικαιώνεται. Η Carol Peletier έχασε τον σύζυγο της και την κόρη της, ενώ την βλέπουμε να ξεπερνά τον χαμό της και να νοιάζεται για την νέα της οικογένεια που δεν είναι άλλη από την ομάδα του Rick.

phi308rvn8vyln_1_l

Daryl Dixon (Norman Reedus)

Εάν η Carol είναι η πιο σκληρή γυναίκα, τότε ο Daryl Dixon είναι ο αντίστοιχος χαρακτήρας σε αντρικό ρόλο. Ο Daryl είναι κυρίως μοναχικός τύπος και του αρέσει η μοναξιά. Δύσκολα συνδέεται με κάποιον ενώ του αρέσει να καβαλά την μηχανή του. Το αγαπημένο του όπλο είναι το τόξο του, το οποίο αποκτά στην συνέχεια της ιστορίας. Ο Daryl Dixon ακολουθά τον Rick σε αρκετές συμπλοκές, ενώ έχει σκοτώσει και αυτός αρκετούς ανθρώπους όπως και ζόμπι. Στην πορεία γνωρίζουμε τον αδερφό του, ο οποίος δεν είχε και τις καλύτερες προθέσεις. Ο Daryl Dixon του εναντιώνεται και έτσι ο αδερφός του πεθαίνει σε κάποια συμπλοκή.

gallery-1447679717-ustv-the-walking-dead-s06e06-still-04

Michonne (Danai Gurira)

Στις τελευταίες σεζόν μπήκε και η Michonne. Είναι ένας ευχάριστος χαρακτήρας, ο οποίος έχει έρθει πολύ κοντά με τον Rick και τον Carl. Στην τελευταία σεζόν μάλιστα βρίσκεται ερωτικά μαζί με τον Rick. Η Michonne έχασε την οικογένεια της στον λοιμό και γενικά ήταν ένας ακόμα μοναχικός τύπος ανθρώπου. Στη συνέχεια γνωρίζει την ομάδα και προσπαθεί να κοινωνικοποιηθεί. Το αγαπημένο της όπλο είναι το σπαθί. Αρκετές φορές την βλέπουμε να της το παίρνουν ενώ το αποκτά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

the-walking-dead-07

Σχόλιο Geek Cyprus:

Το «The Walking Dead» είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα σειρά και πραγματικά κρατάει το ενδιαφέρον του κοινού. Από την μία στιγμή στην άλλη, μπορεί να γίνει κάτι συνταρακτικό και εκεί που νομίζεις ότι οι πρωταγωνιστές την έχουν γλυτώσει τότε να συμβεί κάτι και να πεθάνει κάποιος από αυτούς. Έχει αρκετό μυστήριο και είναι μία αρκετά απρόβλεπτη σειρά. Ο συγγραφέας κατάφερε να εισαγάγει μέσα στην σειρά αρκετή δράση καθώς δεν είναι και λίγες οι μάχες που έχουμε δει. Η αλήθεια είναι ότι περιέχει αρκετά… αηδιαστικά κομμάτια σκηνών, κάτι φυσιολογικό όταν μιλάς για σειρά με ζόμπι! Ο υποφαινόμενος θεωρεί πως αν είσαι λάτρης των ζόμπι, τότε αξίζει ο κόπος να δεις  αυτή την σειρά. Πρόκειται για μία αρκετά καλή παραγωγή, με καλή σκηνοθεσία και αρκετά καλές ερμηνείες που θα σας κρατήσουν σε αγωνία από τα πρώτα επεισόδια μέχρι και τα τελευταία.

gif

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s