Δεν είναι αστείο, οι Jedi είναι θρησκεία!

Το Star Wars αποτέλεσε μία επανάσταση στον κόσμο της pop κουλτούρας από την ημέρα που έκανε το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη. Μία επανάσταση που χρόνο με τον χρόνο γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, με τους fans της ταινίας να αυξάνονται συνεχώς.

Τόσο μεγάλη είναι η απήχηση της σειράς στον κόσμο, που οι Jedi αποτελούν για μερικούς ανθρώπους την επίσημη τους θρησκεία. Πως ξεκίνησε όλο αυτό όμως;

Πάμε πίσω στο 2001 όπου σε απογραφή του πληθυσμού στην Βρετανία, 390.127 άνθρωποι δήλωσαν ότι πιστεύουν στο τάγμα των Jedi. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχούσε για την εποχή το 0.7% του αγγλικού πληθυσμού!

Οι λόγοι που τόσες χιλιάδες άνθρωποι δήλωσαν ως επίσημη τους θρησκεία τον… Τζενταϊσμό ήταν πολλοί. Ένας εξ αυτών ήταν η καμπάνια που ξεκίνησε στο διαδίκτυο που ενημέρωνε τον κόσμο πως αν αρκετοί δηλώσουν ως θρησκεία τους τον Τζενταϊσμό, τότε θα γινόταν επίσημη θρησκεία. Κάτι που όμως εκ των υστέρων αποδείχθηκε ως λανθασμένη ενημέρωση προς τον κόσμο.

Πάντως αρκετά υψηλά ήταν τα ποσοστά του Τζενταϊσμού σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως το Μπράιτον που πήρε 2,6%, η Οξφόρδη με 2% και το Κέιμπριτζ με 1,9%.

Ο Τζενταϊσμός αντεπιτίθεται!

Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που ήρθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν θα μπορούσε να μείνει ατάραχο το παγκόσμιο στερέωμα. Χώρες όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία ακολούθησαν την πορεία των πιστών Jedi, προσπαθώντας να καταγραφεί ως νέα θρησκεία στις δύο χώρες. Αυτό είχε αποτέλεσμα όπως περισσότερα από 65 χιλιάδες άτομα να δηλώσουν πίστη στον Τζενταϊσμό. Το νούμερο αυτό ήταν μεγαλύτερο στις δύο χώρες από τους Βουδιστές, τους Μορμόνους και τους Ινδουιστές.

Μάλιστα η ερευνήτρια στο τμήμα θεολογίας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Μπεθ Σίνγκλερ, ανέφερε πως υπάρχουν περίπου 2000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο που πιστεύουν απόλυτα στον Τζενταϊσμό ως θρησκεία, και δεν το δήλωσαν ως θρησκεία για πλάκα.

Ο δάσκαλος Γιόντα χάραξε την πορεία

«Ο φόβος είναι το μονοπάτι που οδηγεί στην σκοτεινή πλευρά» ανάφερε ο δάσκαλος Γιόντα, ενώ σε άλλη αναφορά του μας λέει «Ο φόβος οδηγεί στον θυμό. Ο θυμός οδηγεί στο μίσος. Το μίσος οδηγεί στον πόνο». Λόγια σοφά από την θρησκεία των Τζεντάι.

Η δική μας συμβουλή προς όλους τους αναγνώστες του Geek Cyprus, είναι να παραμείνουν στον σωστό δρόμο. Τον δρόμο του φωτός! Αλλιώς σύντομα θα καταλήξουν στην σκοτεινή πλευρά. May the force be with you all.

 

gif

4 thoughts on “Δεν είναι αστείο, οι Jedi είναι θρησκεία!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s