10+1 κακοί του Star Wars (Part 2)

Πριν μερικές ημέρες το Geek Cyprus σας παρουσίασε το πρώτο μέρος με τους 10 + 1 κακούς από τις ταινίες του Star Wars. Σήμερα θα δώσουμε συνέχεια στο αφιέρωμα μας, καταλήγοντας με την λίστα από το νούμερο 5 μέχρι το νούμερο 1 και φυσικά τον επιπλέον +1 κακό μας!

Εάν είστε από τους ελάχιστους ανθρώπους στον πλανήτη που δεν έχουν δει τις σειρές των ταινιών του Star Wars τότε θα σας προειδοποιούσαμε ότι ενδέχεται να υπάρχουν Spoilers. Για αυτό εάν θέλετε να εξακολουθείτε να διαβάσετε το αφιέρωμα, τότε είναι με δική σας ευθύνη. Όσο αφορά τους υπόλοιπους λάτρεις της σειράς τότε τους ευχόμαστε καλό διάβασμα.

Βρείτε επίσης στην ιστοσελίδα μας το πρώτο μέρος, για να διαβάσετε τους κακούς που είχαν την σειρά από το 10 έως το 6. Επίσης θέλουμε να σας τονίσουμε πως στο αφιέρωμα μπήκανε μόνο ήρωες που συμμετείχαν στις ταινίες του Star Wars μόνο. Καμία αναφορά δεν έγινε σε ήρωες από κόμικς, βιβλία ή σειρές.

 general grevous star wars.gif

  1. General Grievous

O General Grievous ήταν ένα ανδροειδές που έγινε ειδικός στην τέχνη του lightsaber μετά από εκπαίδευση που δέχθηκε από τον Κόμη Dooku, καταφέρνοντας να γίνει ένας από τους πιο τεχνίτες στην χρήση του φωτόσπαθου σε ολόκληρο τον γαλαξία. Μάλιστα χρησιμοποιούσε τέσσερα φωτόσπαθα ταυτόχρονα, καταφέρνοντας να σκοτώσει αρκετούς Ιππότες Jedi, ενώ η συμβολή του ήταν καθοριστική σε αρκετές μάχες. Συμμετείχε στο Star Wars Episode III: Revenge of the Sith, στο οποίο σκοτώθηκε μετά από μία επική μάχη από τον ο Obi-Wan Kenobi.

CountDooku.jpg

  1. Count Dooku

Είναι γνωστός και σαν Darth Tyranus. Ο Count Dooku είναι ένας ακόμα Sith Lord κάτω από τις διαταγές του Darth Sidious. Έχει βαθιά φωνή, κάτι που πρόσφερε κάτι ακόμη συναρπαστικό στον χαρακτήρα του. Όταν ήταν πιο νεαρός ήταν Ιππότης Jedi ο οποίος εκπαιδεύτηκε από τον Yoda. Ήταν μάλιστα ο τελευταίος padawan του Yoda. Στην συνέχεια έγινε Jedi Master και ανάλαβε την εκπαίδευση του Qui-Gon Jinn. Έπειτα, ο μαθητής του, Qui-Gon, συνέχισε να έχει καλές σχέσεις με τον μέντορα του, και ανάλαβε να εκπαιδεύσει τον νεαρό Obi-Wan Kenobi, ενώ αυτός ήταν που βρήκε τον «εκλεκτό» Anakin Skywalker, ο οποίος θα «έφερνε ισορροπία στην δύναμη». O Dooku αποχώρησε στην συνέχεια από το τάγμα των Jedi με τον Darth Sidius να τον προσεγγίζει και να τον κάνει μαθητή του, δίνοντας του έτσι το όνομα Darth Tyranus. Σκότωσε τον παλιό του φίλο, τον επίσης Jedi, Sifo-Dyas ενώ εκπαίδευσε τον General Grievous στην τέχνη του φωτόσπαθου. Στο τέλος του Επεισοδίου 2, ο Dooku προσπαθεί να πείσει τον Obi-Wan Kenoby να πάει στην σκοτεινή πλευρά, χωρίς επιτυχία, ενώ πολεμάει μαζί του όπως και με τους Anakin Skywalker και Yoda. Ο Κόμης Dooku συμμετείχε στα Star Wars Episode II: Attack of the Clones kai Star Wars Episode III: Revenge of the Sith. Στο Επεισόδιο 3 ο Κόμης Dooku δολοφονείται από τον Anakin Skywalker, μετά από νέα μάχη που είχαν οι δυο τους.

darth-maul.gif

  1. Darth Maul

Μπορεί το Επεισόδιο 1 να θεωρείται από πολλούς ως η χειρότερη ταινία Star Wars όλων των εποχών, όμως μας έδωσε ένα εξαιρετικό Sith! O Darth Maul έχει την πιο μοχθηρή όψη από όλους, ενώ ξεχώριζε και το εντυπωσιακό διπλό φωτόσπαθο του! O Darth Maul αποτελεί μαθητή του Darth Sidious και είναι αυτός που θα σκοτώσει τον Qui-Gon Jinn, ενώ στην συνέχεια θα νικηθεί από τον μαθητή του Qui-Gon, τον Obi-Wan Kenobi. Εμφανίζεται στο Star Wars: Episode IThe Phantom Menace.

 darth-sidious

  1. Emperor Palpatine / Darth Sidious

Ο αυτοκράτορας εμφανίζεται αρχικά στο Επεισόδιο 1 ως ο αντιπρόσωπος του πλανήτη Ναμπού ενώ στην συνέχεια εκλέγεται ως ο νέος Καγκελάριος της Δημοκρατίας. Στα πρώτα τρία επεισόδια βλέπουμε τον αυτοκράτορα να προσπαθεί να αυξήσει την δύναμη του και να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος, ενώ παράλληλα ξεκινά να κτίζει μία σχέση εμπιστοσύνης με τον νεαρό Anakin Skywalker, με σκοπό να τον πάρει στην σκοτεινή πλευρά. Είναι τόσο καλά κρυμμένος στον χαρακτήρα του πιστού ακόλουθου που κανένας δεν μπορεί να τον υπολογίσει ότι κατέχει τόση δύναμη και κινεί τα νήματα. Είναι ο εγκέφαλος πίσω από το Order 66, το οποίο οδήγησε στο θάνατο την πλειοψηφία των Jedi, ενώ στην συνέχεια καταφέρνει να πείσει τον Anakin Skywalker να τον ακολουθήσει και να γίνει ο μαθητής του, δίνοντας του το όνομα Darth Vader. Στην original τριλογία εμφανίζεται στο Επεισόδιο 5 για πρώτη φορά, για να προειδοποιήσει τον Vader πως ο Luke Skywalker εξελίσσεται σε μεγάλη απειλή για την σκοτεινή πλευρά. Στο επεισόδιο 6 ο Palpatine προσπαθεί να πείσει τον Luke να γίνει ο νέος μαθητής του, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον πατέρα του. Ο νεαρός Jedi αρνείται, και στην συνέχεια ακολουθεί μάχη στην οποία ο Darth Sidius βρίσκει τραγικό θάνατο από τα χέρια του μαθητή του, Darth Vader, ο οποίος δεν τον αφήνει να σκοτώσει τον γιο του. Ο αυτοκράτορας συμμετέχει σε όλες τις ταινίες των πρώτων δύο τριλογιών, εκτός του Επεισοδίου 4, στο οποίο όμως γίνεται αναφορά για την παρουσία του.

star-wars-darth-vader-wallpaper

  1. Darth Vader / Anakin Skywalker

Όλο το σύμπαν του Star Wars μέχρι στιγμής περιπλέκεται γύρο από τον Darth Vader, ο οποίος προκάλεσε με την παρουσία του μία παγκόσμια επανάσταση στον χώρο της pop κουλτούρας και αποτελεί συνώνυμο του franchise. Η στολή του και η μάσκα του προκαλούν δέος σε όλους τους λάτρεις των ταινιών. Ο Darth Vader ή ο Anakin Skywalker εμφανίζεται σε όλες τις ταινίες μέχρι στιγμής (στην 7η βασικά μόνο η μάσκα του, όμως κάτι είναι και αυτό). Η πρώτη τριλογία αποτελεί το πρώτο κομμάτι της ιστορίας μας, όπου ο Qui-Gon Jinn ανακαλύπτει τον νεαρό Anakin, και επειδή πιστεύει πως είναι ο «εκλεκτός» τον στρατολογεί στο τάγμα τον Jedi, όμως λόγω του θανάτου του, την εκπαίδευση του αναλαμβάνει μέχρι πρότινος ο μαθητής του, Obi-Wan Kenobi. Στο τρίτο επεισόδιο ο Anakin πάει στην σκοτεινή πλευρά, και λίγο αργότερα σε μονομαχία με τον πρώην δάσκαλο του Obi-Wan Kenoby γίνεται κυριολεκτικά… κομμάτια! Ο Darth Sidius για να τον σώσει του τοποθετεί στο σώμα του μηχανική υποστήριξη, όπως και την μάσκα που τον βοηθάει να αναπνέει. Στην original τριλογία ο Vader προσπαθεί να εξαλείψει τους επαναστάτες, και να στρέψει τον γιο του (Luke) στην σκοτεινή πλευρά. Με το τέλος του Επεισοδίου 6 ο Vader μη μπορώντας να βλέπει τον Darth Sidious να σκοτώνει σιγά σιγά τον Luke, αποτινάσσει από πάνω του την σκοτεινή πλευρά και δολοφονεί τον αυτοκράτορα, σώζοντας τον γιο του, φέρνοντας έτσι «ισορροπία στην δύναμη» όπως είχε προβλέψει ο Qui-Gon Jinn που τον θεωρούσε ως τον «εκλεκτό». Στην συνέχεια βγάζει την μάσκα για να δει με τα μάτια του τον γιο του, ενώ λίγο αργότερα αφήνει την τελευταία του πνοή. Η παρουσία του Darth Vader στο A Star Wars Story: Rogue One είναι σίγουρα ένα από τα πράγματα που μας κάνουν να ανυπομονούμε περισσότερο για την ταινία.

kylo-ren

+1 Kylo Ren

Ο λόγος που ο Κάιλο Ρεν παίρνει την θέση +1 και δεν είναι μέσα στην λίστα με τους πρώτους 10 είναι το γεγονός ότι δεν είδαμε ακόμα όλη την πτυχή της ιστορίας του. Τον είδαμε μόνο στο Star Wars Episode VII: Force Awakens, και αναμένουμε να τον δούμε τουλάχιστον στα επόμενα δύο επεισόδια της σειράς. Σίγουρα πρόκειται για ένα εξαιρετικά καλογραμμένο χαρακτήρα που από νωρίς δείχνει πως θα προσπαθήσει να ρίξει από τον θρόνο του τον παππού του. Το πραγματικό του όνομα είναι Μπεν Σόλο και αποτελεί τον γιο του Χαν Σόλο και της Λέια Οργκάνα. Είχε εκπαιδευτεί από τον θείο του, τον Λουκ Σκάιγουόλκερ για να γίνει Τζεντάι, όμως κάτι πήγε πολύ στραβά (δεν ξέρουμε ακόμα τι ακριβώς) με τον Κάιλο Ρεν να εντάσσεται στους «Ιππότες Ρεν» και στην συνέχεια να βοηθάει στην καταστροφή των μαθητών του θείου του, σκοτώνοντας τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Λουκ να κλειστεί στον εαυτό του, και να απομακρυνθεί από τον υπόλοιπο κόσμο. Ο Κάιλο Ρεν δεν έχει εκπαιδευτεί πλήρως από τον επίσης μυστηριώδη Supreme Leader Σνόουκ, κάτι το οποίο αναμένουμε να δούμε στις επόμενες ταινίες. Στο επεισόδιο 7 τον βλέπουμε να αντιμετωπίζει την Ρέι, της οποίας επίσης το παρελθόν αποτελεί μυστήριο καθώς και εάν ο Κάιλο Ρεν γνώριζε με κάποιο τρόπο την ύπαρξη της Ρέι. Ο Κάιλο Ρεν σόκαρε τον κόσμο του Star Wars όταν σκότωσε τον πατέρα του, τον Χαν Σόλο, κάνοντας έτσι το τελευταίο του βήμα προς την σκοτεινή πλευρά. Αναμένουμε με ανηπομονησία την εξέλιξη του χαρακτήρα στις επόμενες ταινίες!

gif3

3 thoughts on “10+1 κακοί του Star Wars (Part 2)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s