Assassin’s Creed: Θετικά και Αρνητικά κάθε κύριου τίτλου της σειράς

Η σειρά του Assassin’s Creed έχει κερδίσει την αγάπη πολλών φανατικών οπαδών σε αυτή σχεδόν την δεκαετία από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε. Από την Γ΄ Σταυροφορία, στην Αναγέννηση, στην εποχή των πειρατών και σε άλλες περιόδους της παγκόσμιας ιστορίας, η σειρά συνεχίζει να προκαλεί το θαυμασμό των εκατομμυρίων θαυμαστών της.

Δημιουργήθηκε από την Ubisoft και συγκαταλέγεται στα βιντεοπαιχνίδια Δράσης – Περιπέτειας. Η σειρά βασίζεται σε πραγματικά ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα, αλλά μας παρουσιάζει μια φανταστική ιστορία αιώνιας μάχης μεταξύ των Assassins οι οποίοι προασπίζονται την ειρήνη και την ελεύθερη βούληση εναντίον των Templars οι οποίοι εκπροσωπούν τον έλεγχο μέσω της εξουσίας.

Η ομάδα του Geek Cyprus μετά από έρευνα στις κριτικές των κύριων τίτλων της σειράς σας παρουσιάζει τα βασικά χαρακτηριστικά του κάθε παιχνιδιού με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του εκάστοτε τίτλου. Παρόλο που υπάρχουν και κάποιες εκδόσεις για κινητά και φορητές συσκευές, εμείς θα επικεντρωθούμε στα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν στις κύριες κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών.

Assassin’s Creed (2007)

Το πρώτο παιχνίδι που κυκλοφόρησε και στο οποίο κτίστηκε η σειρά. Διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του 12ου αιώνα στη μέση Ανατολή με κύριο πρωταγωνιστή τον Altair. Πολύ πιο απλοϊκό από τα sequels του. Περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες αποστολές και πλοκή. Ωστόσο πρέπει να ληφθεί υπόψη το ότι κυκλοφόρησε με την έλευση των κονσολών έβδομης γενεάς (PlayStation 3, Xbox 360), χωρίς να έχει κάποιο προηγούμενο παιχνίδι η σειρά, όντας μοναδικό στο είδος του. Μπορεί να μην συγκρίνεται με τους επόμενους τίτλους στα γραφικά και στο gameplay, ωστόσο περιείχε πρωτοποριακή τεχνολογία κίνησης και μάχης για την εποχή και πρωτότυπη ιστορία και περιεχόμενο.


Assassin’s Creed II (2009)

Αποτελεί ένα παιχνίδι-πρότυπο και καλύτερο παιχνίδι της σειράς. Καθηλωτική η ιστορία του χαρισματικού πρωταγωνιστή Ezio, ο οποίος εκτόξευσε την σειρά μαζί με το πανέμορφο το περιβάλλον του παιχνιδιού. Περιφέρειες της Ιταλικής Αναγέννησης όπως η Τοσκάνη και πόλεις όπως η Βενετία είναι διαθέσιμες για εμπειρίες εξερεύνησης και αναζήτησης στόχων και θησαυρών. Ο Ezio με τη βοήθεια του μεγάλου καλλιτέχνη και διανοούμενου της Ιταλικής Αναγέννησης Leonardo da Vinci, έρχεται αντιμέτωπος με τη συνωμοσία και τη διαφθορά που επικρατούν. Βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό όλους τομείς του πρώτου παιχνιδιού ιδιαίτερα την πλοκή, τις μάχες, τα όπλα και τα assassinations. Εξαιρετικό το soundtrack του παιχνιδιού.


Assassins Creed: Brotherhood (2010)

Διατήρησε την τέλεια συνταγή του προκατόχου του, προσθέτοντας νέα στοιχεία στη σειρά, όπως βελτιωμένα γραφικά και gameplay, μεγαλύτερο χώρο για ελεύθερη περιήγηση και δυνατότητα για ίππευση στην πόλη. Εισήγαγε τις καινοτομίες του πολύ καλού multiplayer mode στη σειρά καθώς και του καλέσματος των Assassins για βοήθεια, όπως και τις αποστολές επέκτασης της επικράτειας. Διαδραματίζεται στη Ρώμη αμέσως μετά το τέλος του Assassin’s Creed II, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Ezio και περιλαμβάνει από τον μεγάλο καλλιτέχνη Leonardo da Vinci, τον διπλωμάτη και συγγραφέα Niccolò Machiavelli μέχρι το εντυπωσιακό κτήριο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας Κολοσσαίο.


Assassin’s Creed: Revelations (2011)

Ακολούθησε την επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων τίτλων. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Ezio μεγάλος σε ηλικία πια, εξερευνά την όμορφη Κωνσταντινούπολη του 16ου αιώνα και γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του, προσθέτοντας επιπλέον ενδιαφέρον στην πλοκή. Υπάρχει η δυνατότητα στρατολόγησης και βελτίωσης νέων Assassins για ολοκλήρωση minigames αποστολών. Προσφέρονται ωραία μουσική επένδυση και ενδιαφέρουσες σκηνές μάχης. Η Κωνσταντινούπολη του Ezio εναλλάσσεται και συνδέεται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με την Masyaf του Altair, προσφέροντας μας έτσι την ευκαιρία να απολαύσουμε για τελευταία φορά τους δύο πρωταγωνιστές που έφτιαξαν την σειρά.


Assassin’s Creed III (2012)

Τοποθετείται κατά τη διάρκεια της Αμερικάνικης επανάστασης του 18ου αιώνα. Στο παιχνίδι υπήρξε βελτίωση όσο αφορά την τεχνολογία κίνησης και μάχης και τα σκηνικά ήταν πολύ όμορφα. Οι μάχες έγιναν πιο αιμοβόρες. Πρόσθεσε καινούργιες πινελιές στη σειρά, όπως τις ναυμαχίες, ή το κυνήγι άγριων ζώων. Ωστόσο το παιχνίδι εξελίσσεται πολύ αργά και υπάρχουν μακράς διάρκειας tutorials μέχρι να αρχίσει ο παίκτης να κινείται αυτόνομα. Υπήρχαν αρκετές επικρίσεις ως προς την επιλογή του Connor ως βασικό πρωταγωνιστή, καθώς δεν μπορούσε να συγκριθεί με τον χαρισματικό Ezio. Περιείχε τα περισσότερα «glitches» της σειράς πριν την κυκλοφορία του Unity.

Assassin’s Creed IV: Black Flag (2013)

Έδωσε μια νέα πνοή στη σειρά αφού μας επέτρεπε να ταξιδέψουμε στις υπέροχες ανοικτές θάλασσες της Καραϊβικής και να δράσουμε σαν ένας πειρατής assassin. Η τοποθέτηση στην εποχή των πειρατών του 18ου αιώνα ταιριάζει φανταστικά με τη σειρά όσο αφορά τους τομείς της εξερεύνησης θησαυρών και της μάχης. Περιέχει εντυπωσιακές αποστολές γεμάτες δράση, ναυμαχίες καθώς και ελευθερία εξερεύνησης των ανοικτών θαλασσών. Η ιστορία επίσης είναι απελευθερωμένη από πολιτικές αναφορές. Αποτελεί περισσότερο ένα παιχνίδι πειρατών, παρά παιχνίδι που να θυμίζει τα υπόλοιπα της σειράς. Εξαιρετικός και απολαυστικός ο πρωταγωνιστής μας Edward Kenway.


Assassin’s Creed Unity (2014)

Περιείχε ενδιαφέρουσες αποστολές με assassinations, ωραία γραφικά, αμφιέσεις και καλές ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Ωστόσο ως sequel του Black Flag, δεν εκμεταλλεύθηκε σωστά τις καινοτομίες του προκατόχου του όπως τα ταξίδια στη θάλασσα και την εξερεύνηση, ούτε τα online multiplayer modes. Το παιχνίδι παρουσίασε αρκετά «glitches». Ως παιχνίδι που διαδραματίζεται στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, θεωρήθηκε λανθασμένη η χρήση της Αγγλικής προφοράς από τους ήρωες του παιχνιδιού, αφού μιλάμε για μια σειρά με ιστορικό χαρακτήρα πάντα.


Assassin’s Creed Rogue (2014)

Ο δεύτερος τίτλος που ανακοίνωσε η Ubisoft την ίδια ημερομηνία για την ίδια χρονιά. Το Rogue ακολουθεί τα βήματα του Black Flag και των προκατόχων του. Καινοτομία στο franchise αποτέλεσε η ενδιαφέρουσα ιστορία και πλοκή του παιχνιδιού όπου ο πρωταγωνιστής μας είναι ο Shay ένας πρώην assassin που μετατρέπεται σε templar, παρουσιάζοντας μας από αντίθετη οπτική γωνία τα γεγονότα. Εκτυλίσσεται στη Βόρεια Αμερική το 1751, μέσα στο χάος του πολέμου μεταξύ Γάλλων και Ινδιάνων.


Assassin’s Creed Syndicate (2015)

Διαδραματίζεται στο όμορφο Λονδίνο πλούσιο από ζωή κατά τη διάρκεια της βικτωριανής εποχής. Jacob και Evie Frye ενσαρκώνουν πολύ καλά τον ρόλο των Assassins σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Στο παιχνίδι παρουσιάζεται και ο σπουδαίος συγγραφέας Charles Dickens και ο φυσιοδίφης Charles Darwin. Αποτελεί τον πιο εξελιγμένο και σύγχρονο σε χρονολογική τοποθέτηση τίτλο της σειράς. Ωστόσο η πτωτική πορεία των τελευταίων τίτλων πριν το Syndicate επηρέασε αρνητικά το συγκεκριμένο παιχνίδι στο ενδιαφέρον από το κοινό και στις πωλήσεις, παρόλο που είχε καλύτερους χαρακτήρες και πλοκή από τους τελευταίους τίτλους. Παρουσίασε μεν «glitches», αλλά σε μικρότερη έκταση από το Unity. Αποτέλεσε καλή προσπάθεια ανάκαμψης της σειράς.

gif2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s