Μία διαφορετική Ιστορία των Χριστουγέννων!

Ημέρα των Χριστουγέννων και όλοι έχουμε τραπέζια γιορτάζοντας με τα δικά μας πρόσωπα αυτή την σπουδαία μέρα. Το Geek Cyprus αποφάσισε να ασχοληθεί με κάτι πιο επίκαιρο αυτή την συγκεκριμένη μέρα. Κάτι πιο γιορτινό και πιο σχετικό με αυτή. Το θέμα που επιλέξαμε για αυτή τη μέρα είναι η ταινία «Christmas Carol». Ο υποφαινόμενος έχει δει την ταινία και πήρε την απόφαση να σας την παρουσιάσει.

Το «Christmas Carol» είναι η γνωστή ιστορία που όλοι γνωρίζουμε με τον γερο-τσιγκούνη Σκρουτς και πως άλλαξε την στάση του απέναντι στους ανθρώπους αλλά και στο πως θα συμπεριφέρεται σε αυτούς. Για να γίνει όμως αυτό κάτι διαμεσολάβησε. Η επίσκεψη τριών φαντασμάτων. Το είδος της ταινίας «Christmas Carol» είναι Κινούμενα Σχέδια, Δράμα και Οικογενειακό.

86317

Οι ηθοποιοί της ιστορίας στην ουσία είναι ελάχιστοι αλλά τους βλέπουμε να έχουν αρκετή συμμετοχή. Από την μία είναι ο γέρος Σκρουτς, ρόλο τον οποίο υποδύεται ο Jim Carrey ο οποίος αν και μέρα Χριστουγέννων δεν δείχνει καμία συμπόνια στους εργαζόμενους. Ο ίδιος ηθοποιός, υποδύεται και άλλους ρόλους όπως το πνεύμα των περασμένων Χριστουγέννων, το πνεύμα των φετινών Χριστουγέννων και το πνεύμα των Χριστουγέννων που θα έρθουν. Το κάθε ένα πνεύμα παίζει το δικό του ρόλο έτσι ώστε να αλλάξει στάση ο Σκρουτς. Ο Jim Carrey τα πηγαίνει περίφημα σε όλους τους ρόλους τους και έχει πολύ καλή παρουσία.  Υπάρχουν και άλλοι ηθοποιοί που λαμβάνουν μέρος όπως ο Steve Valentine, ο Daryl Sabara και ο  Sage Ryan. Ο κάθε ένας έχει αρκετούς ρόλους να διαδραματίσει αλλά και να χαρίσει την φωνή του. Ωστόσο οι ρόλοι αυτοί είναι δευτερεύοντες καθώς ο κύριος ρόλος ανήκει αποκλειστικά στον Jim Carrey.

fcc-a-christmas-carol-sister-fan

Αυτό που είναι πιο συναρπαστικό στην συγκεκριμένη ταινία είναι η αγωνία του Σκρουτς όταν καταλαβαίνει ότι έχει κάνει μεγάλο λάθος, πως έγινε τσιγκούνης. Η φιλαρχία και ασπλαχνία δεν είναι κάτι καλό. Ο Σκρουτς στην αρχή της ταινίας είναι ο ατρόμητος άντρας που δεν νοιάζεται για τίποτα άλλο εκτός από τα λεφτά. Ότι η μέρα των Χριστουγέννων είναι μία ακόμη συνηθισμένη μέρα. Στη συνέχεια, όταν γνωρίζει το πρώτο φάντασμα έχει ακόμα αυτό το ύφος του «μεγάλου και τρανού», αλλά στο τέλος τον βλέπουμε να έχει μετανοήσει, να ντρέπεται για τον εαυτό του και να ζητάει έλεος. Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι τα διάφορα εφέ τον φαντασμάτων και πως εμφανίζονται στην ταινία. Το κάθε ένα έχει δικές του ιδιαιτερότητες και δικές του δυνάμεις. Ο Σκρουτς βλέπει όλα όσα έκανε στο παρελθόν, την κακία, τον πόνο και την δυστυχία που έχει προκαλέσει. Επίσης βλέπει ότι στο μέλλον θα είναι μόνος του και θα πεθάνει έτσι. Κανένας δεν θα νοιαστεί για αυτόν και όλοι θα έχουν να λένε κακά λόγια για αυτόν. Ο τρόπος που παρουσιάζεται αυτό στο έργο είναι πάρα πολύ ωραίο.

christmas-carol-2009

Υπάρχουν αρκετά θέματα τα οποία θέλει να θίξει η συγκεκριμένη ταινία. Από την μία είναι το γεγονός της κακίας που μπορεί να βγάλει ένας άνθρωπος. Το μόνο που μπορεί να σκεφτεί είναι το κέρδος και το συμφέρον του. Είναι μέρα των Χριστουγέννων αλλά για τον Σκρουτς, προέχουν τα λεφτά. Είναι εκπληκτικό το γεγονός που για να αλλάξει άποψη και στάση για κάτι ένας άνθρωπος, πρέπει να του συμβεί κάτι το πολύ συνταρακτικό. Κάτι τον οποίο θα ταρακουνήσει ολόκληρη την ύπαρξη του. Κάτι το οποίο θα τον βάλει στην «θέση» του. Το να είναι τσιγκούνης και κακός με τους ανθρώπους δεν είναι καλό πράγμα. Οι άλλοι άνθρωποι μπορεί να μιλάνε ωραία μπροστά σου, αλλά πίσω σου θα σε κατηγοράνε και θα θυμούνται πάντοτε ως ο κακός άνθρωπος που σκεφτόταν μόνο το συμφέρον του και τα λεφτά.

Θα έλεγα ότι «Christmas Carol», μπορεί να είναι ένα είδος κινουμένων σχεδίων το οποίο δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά. Άνθρωποι όλων των ηλικιών μπορούν να παρακολουθήσουν την συγκεκριμένη ταινία. Έχει πολύ ωραία μηνύματα τόσο από την καθημερινή μας ζωή αλλά και για την ύπαρξη μας ως άνθρωποι. Θα την συνιστούσα να την παρακολουθήσετε με την οικογένεια σας. Είναι μία ευχάριστη, γιορτινή ταινία και η οποία ταιριάζει απόλυτα με το κλίμα των ημερών.

Geek Cyprus Rating

Ο υποφαινόμενος θα έδινε στην συγκεκριμένη ταινία 4/5.

gif2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s