Οι κορυφαίες 10 ταινίες του 2016

Το 2016 έφτασε στο τέλος του και με μια γρήγορη ματιά είναι φανερό πώς για όλους εμάς τους σινεφίλ, ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Από remakes παλιών ταινιών, μέχρι ολόφρεσκες superhero ταινίες, μας χάρισε μερικές καταπληκτικές στιγμές. Με το τέλος λοιπόν της χρονιάς να πλησιάζει, το Geek Cyprus ετοίμασε μια λίστα με τις 10 κορυφαίες ταινίες του 2016. Ταινίες που φυσικά πρέπει να δείς (αν δεν είδες ακόμα). Το να διαλέξουμε μόνο 10 ταινίες αποδείχτηκε απίστευτα δύσκολο, αφού όπως είπαμε ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά. Υπενθυμίζουμε ότι η επιλογή των ταινιών έγινε καθαρά με βάση την προσωπική μας άποψη και όχι βάση βραβείων και κριτικών.

10: Suicide Squad

Ίσως η πιο αμφιλεγόμενη ταινία της χρονιάς μετά το Batman V Superman. Σε γενικές γραμμές όμως ήταν ευχάριστο, με καλές σκηνές δράσης και καλή ηθοποιία. Του αξίζει μια θέση στο τοπ 10.

9: Snowden

Η μόνη βιογραφική ταινία στην λίστα μας. Και υπάρχει σίγουρα ένα καλός λόγος γι’αυτό.

8: The Jungle Book

Tο αγαπημένο μας παιδικό παραμύθι ξαναζωντανεύει σε μια υπέροχη, νοσταλγική ταινία. Τα καταπληκτικά γραφικά είναι σίγουρα το μεγαλύτερο συν της ταινίας.

7: Sausage Party

Παρανοϊκό, ξεκαρδιστικό, καμένο. Ίσως το πιο πολυσυζητημένο animation της χρονίας. Δικαιολογημένα!

6: Doctor Strange

O υπέρτατος μάγος, ανακαλύπτει κόσμους που ούτε καν πίστευε ότι υπάρχουν. Άλλο ένα μπλόκ μπάστερ της Marvel. Και αυτή με καινούριους χαρακτήρες, μας εισάγει σε νέες ιστορίες του MCU.

5: The Magnificent 7

Eνα υπέροχο γουέστερν, που σίγουρα θα σε καθηλώσει.

4: Rogue Οne: A Star Wars Story

H πρώτη spin-off ταινία στο σύμπαν του Star Wars. Πολύ καλύτερη απ΄ότι πολλοί περιμέναμε, άλλαξε για πάντα τον τρόπο που βλέπαμε τις original τριλογίες.

3: The Nice Guys

Aπό τις ωραιότερες κομεντί που είδαμε φέτος και σίγουρα θα παραμείνει στις ωραιότερες για πολύ καιρό ακόμα.

2: Captain America: Civil War

Από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

1: Deadpool

H πιο φρέσκια ταινία της Marvel για χρόνια. Ο πιο εναλλακτικός super ήρωας, έχει επιτέλους δική του ταινία. Γιατί στο Νο1; Σάρωσε στα όσκαρ; Είναι η καλύτερη ταινία στην Imdb; Φυσικά και όχι. Όμως σου προσφέρει ακριβώς αυτό που περιμένεις. Τρομερό χιούμορ, απίστευτες σκήνές δράσης, συναισθηματικά φορτισμένες σκηνές (μιας και είναι «μια ιστορία αγάπης») και σε αφήνει με την αίσθηση ότι δεν έχεις ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Απόλυτα φυσιολογικό, αφού όντος δεν έχεις ξαναδεί κάτι παρόμοιο!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s