“We got a burn notice on you”

Σας αρέσουν οι κατάσκοποι, τα μυστήρια και γενικά οι μυστικοί πράκτορες; Τότε σας έχουμε την κατάλληλη σειρά, και αυτή ονομάζεται “Burn Notice”. Η ιστορία είναι απλή, ένας μυστικός πράκτορας, γνωστός ως Michael Western, έχει «καεί» και έτσι οι μυστικές υπηρεσίες τον αφήνουν στο έλεος του Θεού. Ο ίδιος προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος τον έχει «κάψει» ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί τις γνώσεις και το ταλέντο του ως κατάσκοπος για να βοηθήσει απλό κόσμο που έχει προβλήματα.

Το πρώτο επεισόδιο έχει βγει σε κυκλοφορία στις 28 Ιουνίου 2007 ενώ το τελευταίο επεισόδιο στις 12 Σεπτεμβρίου 2013. Η σειρά αποτελείται από 7 σεζόν. Η πρώτη σεζόν περιέχει 12, η δεύτερη και η τρίτη 16, η τέταρτη, η πέμπτη και η έκτη 18 ενώ η τελευταία 13 επεισόδια. Ήταν μία σειρά που προβαλλόταν στο “USA Network”. Πρόκειται για μία σειρά που συγκαταλέγεται στις κατηγορίες: Δράση, Τρόμου, Περιπέτεια, Τρόμου και Δράμα.

Spoiler Alert!

Επειδή γνωρίζουμε ότι δεν αρέσουν σε κανένα τα spoilers, θα θέλαμε να σας συμβουλέψουμε ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανάλυση των κύριων ηθοποιών. Για αυτό εάν σκοπεύετε να παρακολουθήσετε την σειρά, τότε θα σας προτρέπαμε να μην προχωρήσετε πιο κάτω…. Αλλιώς η ευθύνη είναι δική σας!!!

burn-notice-burn-notice-3866613-800-600

Michael Westen (Jeffrey Donovan)

Ο Michael Westen είναι ο απόλυτος κατάσκοπος. Έχει εκτελέσει αμέτρητες επιτυχημένες αποστολές, αλλά σε μία αποστολή στην Νιγηρία, ενημερώνεται ότι έγινε “blacklisted”. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτός κάποιος ανώτερος σε έχει βάλει στο στόχαστρο αλλά δεν σε θέλει νεκρό αλλά σαν πιόνι. Ο Michael αφού καταφέρνει και επιβιώνει διάφορες επικίνδυνες και πολεμικές καταστάσεις, προσπαθεί να βρει τον ένοχο. Στην πορεία βοηθάει απλό κόσμο με τα κοινά προβλήματα που έχει. Ο Michael είναι ένας καλοσυνάτος κατάσκοπος, ο οποίος θέλει απλά να κάνει την δουλειά του και να επιστρέψει στην παλιά του ζωή.

michael-burn-notice-22126867-500-279

Fiona Glenanne (Gabrielle Anwar)

Η Fiona Glenanne είναι η κοπέλα του Michael Westen. Είναι η πιο badass κοπέλα η οποία μπορεί να φανταστεί κάποιος. Έχει και αυτή μία δόση κατασκόπου αλλά ενθουσιάζεται και της αρέσουν πολύ τα όπλα. . Δεν χάνει την ευκαιρία να πάρει τα όπλα της, όσο μεγάλα και να είναι και να αρχίσει να ρίχνει. Έχει αρκετές γνωριμίες και προσπαθεί να βοηθήσει τον Michael στην προσπάθεια που κάνει για να βρει τους ενόχους. Στην πορεία εμπλέκονται και τα ερωτικά, καθώς έχει αισθήματα για τον Michael.

burnnoticefionacollage

Sam Axe (Bruce Campbell)

Ο Sam Axe είναι ο κολλητός του Michael . Ο Sam είναι ένας πρώην βατραχάνθρωπος, ωστόσο στην αρχή της σειράς τον βλέπουμε να «πουλάει» μυστικά και κινήσεις του Michael σε αστυνομία και σε άλλους κατασκόπους. Ωστόσο στην συνέχεια αντιλαμβάνεται το λάθος του και προσπαθεί να επανορθώσει. Συμπαραστέκεται στον φίλο του και προσπαθεί και αυτός με την σειρά του να τον βοηθήσει. Δεν διστάζει να δεχθεί ακόμα και σφαίρα για αυτόν, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που θυσιάζεται για το ευρύτερο καλό, τόσο του Michael αλλά και άλλων αθώων πολιτών.

bn5_l

Madeline Westen (Sharon Gless)

Η Madeline Westen είναι η μητέρα του Michael Westen. Μπορεί να φαίνεται ως μία ανήμπορη νοικοκυρά αλλά τα φαινόμενα απατούν. Η Madeline όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τον γιο της, τότε μπορεί να φτάσει στα άκρα. Έχει αρκετή αδυναμία στον γιο της και όπως και οι υπόλοιποι χαρακτήρες της σειράς, θέλει να βοηθήσει τους ανήμπορους ανθρώπους. Ένα κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι καπνίζει συνεχώς και ασταμάτητα. Ο Michael μπορεί να μην ενδιαφέρεται και τόσο για την αγάπη της μητέρας του αλλά στο τέλος υποκύπτει στην μητρική αγάπη και δύναμη.

130912mag-sharon-gless2

Jesse Porter (Coby Bell)

Ο Jesse Porter είναι και αυτός κατάσκοπος. Ωστόσο ο Michael καταλάθος τον έχει «κάψει» και αυτόν. Στην αρχή ο Jesse βοηθάει την παρέα στο να βρουν τις λύσεις για να βοηθήσουν τους αμάχους αλλά στη συνέχεια που ανακαλύπτει ότι ο Michael είναι ο υπαίτιος που έχει χάσει την δουλειά του, τότε αλλάζει κάπως στάση απέναντι τους. Στο τέλος τα αισθήματα του για το ευρύτερο καλό υπερνικούν την κακία και επιστρέφει στην ομάδα για να τους βοηθήσει μέχρι το τέλος.

burnnotice_profiles_carousel_jesse_442x368_0

Σχόλιο Geek Cyprus:

Ο υποφαινόμενος έχει παρακολουθήσει την σειρά και σας την συνιστά χωρίς δεύτερη σκέψη. Σε κάθε επεισόδιο ακούγεται η φωνή του Michael Westen ο οποίος εξηγεί την κατάσταση και πως θα πρέπει να κινηθεί για να λύσει την υπόθεση. Είναι πολύ συναρπαστική και θα σε μυήσει στο κόσμο των κατασκόπων. Θα έλεγα ότι η σειρά δεν απευθύνεται για μικρά παιδιά αλλά κυρίως σε μεγάλους. Η δράση δεν σταματά λεπτό. Είναι μία πρωτότυπη σειρά. Οι περισσότεροι ηθοποιοί είναι αρκετά καλοί και έχει πολύ καλά σκηνικά, μάχες και γενικά ωραία πλοκή.

gif3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s