Ένας νέος, διαφορετικός και ελληνικός κόσμος του Star Wars

Εσείς γνωρίζατε πως υπάρχει μία διαδικτυακή σειρά του Star Wars στα ελληνικά, η οποία μάλιστα αποτελείται από Έλληνες δημιουργούς και ηθοποιούς; Ο τίτλος της: Star Wars – Chronicles of the Celestials, μία μίνι φαν σειρά που αποτελείται από 10 επεισόδια, από τα οποία μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα δύο. Αν δεν την γνωρίζατε μέχρι στιγμής, τότε ήρθε η ώρα να μάθετε για την συγκεκριμένη σειρά, αλλά και να γνωρίσετε έναν από τους βασικούς ανθρώπους που βρίσκεται πίσω από την δημιουργία της. Ο λόγος για τον Αστέριο Γούσιο, που αποτελεί μεταξύ άλλων τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο της εν λόγω σειράς.

Πως πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με μία ελληνική παραγωγή του Star Wars;

«Η δημιουργία ενός Star Wars fan film υπέβοσκε χρόνια στο μυαλό μου, αλλά (δυστυχώς ή ευτυχώς) δεν είχα την δυνατότητα να κάνω κάτι τέτοιο νωρίτερα. Τόσο από εξοπλισμό / υλικά όσο και στο θέμα των visual effects, άνετα το δυσκολότερο κομμάτι σε ένα τέτοιο εγχείρημα, δεν ήταν κάτι που μπορούσα να κάνω τότε, και ούτε θα μπορούσα να κάνω τώρα πλήρως μόνος μου.

unmask-films-gaming-presentation

Η δυνατότητα δόθηκε και με το παραπάνω έναν χρόνο πριν, όταν επικοινώνησε μαζί μου ο Voland Ryk, ο οποίος αποτελεί ένα από τους βασικούς πρωταγωνιστές της σειράς και είναι επίσης ο υπεύθυνος μεταξύ άλλων για τα υπέροχα visual effects. O Voland είχε δει παλιότερες δουλειές μου και με ρώτησε αν με ενδιαφέρει να συνεργαστούμε, ειδικά για θεματολογία Star Wars που και οι δύο λατρεύουμε. Περιττό να πω ότι αμέσως δέχθηκα!

Και κάπως έτσι ξεκινήσαμε. Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να προσκαλέσω στο πρότζεκτ τον Δημήτρη Τεζετζίδη ο οποίος είναι εκ των βασικών πρωταγωνιστών και συμπαραγωγός σαν Diorama Films, ο πιο πιστός συνεργάτης μου στις ταινίες μου αλλά και από τους καλύτερούς μου φίλους πέραν αυτών, ο οποίος με την σειρά του κατενθουσιάστηκε και δέχθηκε με χαρά να συμμετάσχει. Ήταν λίγο dream come true για όλους μας είναι η αλήθεια! Εμείς οι τρεις σαν πρώτο βασικό team, γυρίσαμε το πρώτο επεισόδιο τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, και αρχίσαμε να ετοιμαζόμαστε για την συνέχεια.

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ εμφανίστηκε λίγο πιο μετά. Κατά την διάρκεια του Forcecon, το πρώτο Star Wars event στην Θεσσαλονίκη, είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να μιλήσουμε με τον Διονύση Compothecra Κομποθέκλα, ιδιοκτήτη της Epsilon Custom Sabers. Του μιλήσαμε για το όλο project και δέχθηκε με χαρά να συμμετάσχει τόσο στην παραγωγή με υπέροχα lightsaber props και βοήθεια σε κοστούμια και πανοπλίες, όσο και σαν βασικός πρωταγωνιστής στον ρόλο του αρχηγού των Sith, Darth Malevon.

Έτσι λοιπόν, με το βασικό team να έχει δημιουργηθεί και τα δύο πρώτα επεισόδια ολοκληρωμένα, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε ακόμα πιο πέρα, ολοένα και πιο βαθιά σε έναν γαλαξία πολύ πολύ μακρινό».

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε μέχρι στιγμής στην παραγωγή των επεισοδίων;

«Ο χρόνος. Όλοι μας δουλεύουμε σε άλλες δουλειές και σαν αποτέλεσμα έχουμε ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, τον οποίο θυσιάζουμε για τις ανάγκες της σειράς. Αυτή η έλλειψη χρόνου είναι η ρίζα των περισσότερων προβλημάτων, όπως η δυσκολία στην οργάνωση, τα αναγκαστικά δύσκολα και εξουθενωτικά γυρίσματα, αφού δεν έχουμε την πολυτέλεια να πηγαίνουμε κάθε μέρα, και δεδομένου ότι μπορεί να περάσει και ένας μήνας πριν ξαναμπορέσουμε όλοι, πρέπει να βγαίνουν όλα μαζί. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις φορές που μαζευόμαστε για να κάνουμε εκπαίδευση και προπόνηση πάνω στις χορογραφίες μάχης για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Επίσης υπάρχει μία αναγκαστική καθυστέρηση τόσο στο pre όσο και στο post production. Για όσους αναρωτιούνται γιατί αργούν τα επεισόδια, αναλογιστείτε το πόσος χρόνος απαιτείται πραγματικά για κάθε τι που βλέπετε, από τα εφέ μέχρι τα props και τις στολές.  Όλοι μας θυσιάζουμε τον χρόνο μας και τον εαυτό μας, γιατί αγαπάμε πραγματικά αυτό που κάνουμε και θέλουμε να το κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Όλοι είμαστε λάτρεις του Star Wars. Εσείς όμως έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε σε αυτό, με την δική σας σειρά. Πως νιώθετε που είστε μέρος του σπουδαίου αυτού κόσμου;

«Με μία λέξη; Υπέροχα. Αγαπάω εδώ και χρόνια τον κόσμο και την μυθοπλασία του Star Wars – τόσο τις ταινίες όσο και το Expanded Universe, το σύνολο των ιστοριών πέραν από τις ταινίες σε comics, video games και βιβλία. Είναι ένας κόσμος που μου έχει προσφέρει άπειρα πράγματα, από ψυχαγωγία μέχρι μαθήματα και τροφή για σκέψη, και η ευκαιρία του να πω την δικιά μου ιστορία μέσα σε αυτόν τον τόσο καλοφτιαγμένο κόσμο, ακόμα κι αν αυτή η ιστορία δεν είναι official, είναι κάτι το οποίο όπως είπα και πιο πάνω… ήταν dream come true».

Δημιουργήσατε ήδη τα πρώτα δύο επεισόδια, και απ’ ότι βλέπουμε θα έχουμε άλλα οκτώ. Μιλήστε μας λίγο για την εξέλιξη της σειράς και τι μπορούμε να περιμένουμε στα επόμενα επεισόδια;

«Για αρχή, η απειλή των Royals, της καινούργιας ομάδας από χρήστες της Δύναμης που παρουσιάσαμε μέσα στα δυο πρώτα επεισόδια, θα συνεχίσει να αυξάνεται. Η πρώτη σύγκρουση των τριών πλευρών (Jedi, Sith και Royals)  συμβαίνει ήδη από το τρίτο επεισόδιο, με ένα σύνολο από μάχες που είμαι σίγουρος ότι θα ενθουσιάσουν!

Πέραν τούτου, θα ανακαλύψουμε μυστικά του παρελθόντος (τόσο των δυο βασικών μας χαρακτήρων όσο και του υπόλοιπου κόσμου που φτιάχνουμε), θα μπούμε πιο βαθιά στις ψυχοσυνθέσεις των χαρακτήρων μας και στο τι τους κινεί, θα ασχοληθούμε με την ίδια την Δύναμη και τις δυο πλευρές της, και στο τέλος ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε αυτό που θέλουμε: να εξελίξουμε κάποιες από τις βασικές ιδέες και φιλοσοφίες που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα από τον κόσμο του Star Wars, και να τις παρουσιάσουμε μέσα από μια διαφορετική οπτική γωνία, γνώριμη αλλά και καινούργια συνάμα – και αυτό μέσα από μια συναρπαστική και περιπετειώδη ιστορία. May the Force be with us!

Έχετε κάποια άλλα σχέδια για μελλοντικές παραγωγές, είτε από τον κόσμο του Star Wars, είτε από άλλους γνωστούς κόσμους που γνωρίσαμε μέσα από τον κινηματογράφο;

Για τώρα όχι – έχω τα χέρια μου γεμάτα με την συγκεκριμένη σειρά, και ο περισσότερος ελεύθερος χρόνος μου δίνεται σε αυτήν. Έχω βέβαια στο μυαλό μου άλλα σενάρια δικών μου ταινιών προς υλοποίηση, αλλά για τώρα έχω δοθεί πλήρως στο συγκεκριμένο πρότζεκτ! Για όσους θέλουν να δουν παλιότερες δουλειές μου, μπορούν να επισκεφθούν την σελίδα μας, Unmask Films!

Ποιο μήνυμα θα στέλνατε στον κόσμο, ο οποίος είναι λάτρης του Star Wars, όμως δεν γνωρίζει ακόμα για την ύπαρξη της δικής σας σειράς;

Θα τους έλεγα ότι αυτή είναι μια υπέροχη ευκαιρία να συνταξιδέψουν σε αυτόν τον κόσμο που όλοι μας αγαπάμε τόσο πολύ, μέσα από μια ελληνική προσπάθεια, σε μια καινούργια ιστορία που δημιουργήθηκε από λάτρεις της σειράς για λάτρεις της σειράς. Είναι μια ευκαιρία να δουν κάτι καινούργιο και ίσως ελαφρώς διαφορετικό, αλλά πάντα με αγάπη και αφοσίωση στο πρωτότυπο υλικό, και να εξερευνήσουν καινούργιες πτυχές του Star Wars, όπως πχ. το Expanded Universe – το οποίο σύμφωνα τουλάχιστο με την εμπειρία μου, λίγοι φανς στην Ελλάδα έχουν ασχοληθεί ενδελεχώς.

Είναι, στην τελική, μια προσπάθεια να μιλήσουμε για αυτά που αγαπάμε, να εκφραστούμε μέσα από αυτά, να τα εξελίξουμε και να τα πάμε ένα βήμα παρακάτω, όπως και όσο μπορούμε, με ότι μέσα έχουμε διαθέσιμα. Και περιμένουμε τις δικιές σας απόψεις, συμβουλές και αντιδράσεις, ώστε να γίνουμε ολοένα και καλύτεροι! Τα λέμε λοιπόν στον όμορφο κόσμο, in a galaxy far, far away. Και φυσικά, may the Force be with us all».

Δείτε εδώ το Επεισόδιο 1:

Δείτε εδώ το Επεισόδιο 2:

3 thoughts on “Ένας νέος, διαφορετικός και ελληνικός κόσμος του Star Wars

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s