Η μαγική ιδιότητα των όπλων της Wonder Woman

Είναι ίσως η πιο δημοφιλής γυναίκα υπερήρωας, και τον Ιούνιο του 2017 αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες η πρώτη δική της ταινία. Ο λόγος φυσικά για την πριγκίπισσα της Θεμισκίρα, την Wonder Woman. Την είδαμε κινηματογραφικά και στο Batman v Superman, ενώ θα την δούμε επίσης στα Justice League, και πιθανόν σε περισσότερες solo ταινίες της DC τα επόμενα χρόνια.

Ποια είναι όμως τα όπλα της Wonder Woman, και ποιες οι μαγικές τους ιδιότητες; Το Geek Cultura θα προσπαθήσει να μεταφέρει σε εσάς τις μαγικές δυνάμεις που διαθέτουν τα δύο βασικά όπλα της, το Lasso of Truth και τα Bracelets of Victory. Λόγω του ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα αποτελεί πρέσβειρα της ειρήνης, τα όπλα της είναι σε μεγάλο βαθμό αμυντικά.

Για παράδειγμα τα Bracelets of Victory, μπορούν να εξοστρακίσουν τις σφαίρες και να προσφέρουν την απαραίτητη αμυντική ασφάλεια στην Wonder Woman. Όσο αφορά το πιο γνωστό όπλο της θρυλικής αμαζόνας, αυτό είναι το Lasso of Truth, το οποίο είναι φτιαγμένο από την Golden Girdle of Gaea και δόθηκε στην Wonder Woman από την Θεά Hestia. To Lasso of Truth είναι άθραυστο και αναγκάζει όποιον τον ακουμπήσει να πει την αλήθεια.

Καταστράφηκε μόνο μία φορά, όταν ο μάγος Rama Khan διέλυσε τις βασικές αλήθειες του σύμπαντος, αλλά σύντομα ξαναφτιάχτηκε. Αξίζει να σημειωθεί πως έπειτα ο Θεός Ares, έδωσε στην Wonder Woman ένα αντίγραφο του λάσου, για δικούς του λόγους, οι οποίοι αποτελούν μέχρι σήμερα μυστήριο.

1634115-krakkk_superwonderwomanlasso-3452174959271-ww_color03wonder_woman

9 thoughts on “Η μαγική ιδιότητα των όπλων της Wonder Woman

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s