Ο Τζόκερ του Heath Ledger: Aυτά που (πιθανόν) δεν ξέρετε

Ο Heath Ledger, είναι αδιαμφισβήτητα ο ηθοποιός που ταύτισε το όνομα του με τον Τζόκερ με την εκπληκτική ερμηνεία του στο The Dark Knight. Μετά από αυτή την ερμηνεία και μέχρι σήμερα (και για πολλά χρόνια ακόμα) ο κάθε Τζόκερ αναπόφευκτα συγκρίνεται μαζί του. Πόσα όμως δεν γνωρίζουμε για αυτή του την ερμηνεία; Ψάξαμε και βρήκαμε μερικές αρκετά ενδιαφέρον ιστορίες από την προετοιμασία που έκανε ο ηθοποιός, στην προσπάθεια του να “μπει στο πετσί του ρόλου”, οι οποίες είχαν φυσικά ως αποτέλεσμα να έχουμε την εξαιρετική ερμηνεία που όλοι είδαμε στο Dark Knight.

jokerthehero

1. Η απομόνωση

Για να καταφέρει να μπεί στη ψυχολογία του Τζόκερ, ο Ledger κλειδώθηκε μόνος του σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για 43 ολόκληρες μέρες.

thejoker03.jpg

2. Οι χειρονομίες

Οι χειρονομίες του σαν Τζόκερ, ήταν επηρεασμένες από τον Άλεξ Ντε Λάρτζ, τον κύριο χαρακτήρα του «A Clockwork Orange».

giphy

3. Το θέμα με την γλώσσα του

Ήταν συνήθειο στην πραγματική του ζωή, αλλά το έκανε πιο έντονο για τον ρόλο, κάτι που βοήθησε αρκετά στη φωνή του Τζόκερ.

giphy

4. Ο νεαρότερος

Ο Ledger είναι μέχρι σήμερα ο νεαρότερος ηθοποιός που υποδύθηκε αυτό τον ρόλο.

heath-ledger-images-1

5. Οι «ουλές»

Οι περίφημες «ουλές» δεν εμπνεύστηκαν από τα κόμικς, αλλά από τον Gwynplaine, έναν χαρακτήρα από το μυθιστόρημα του Βίκτορος Ουγκό «the man who laughs».

joker92120123

6. Το μακιγιάζ

Σχεδίασε μόνος του το μακιγιάζ με φτηνά προϊόντα, διότι πίστευε ότι αυτό ακριβώς θα έκανε και ο Τζόκερ. Οι μακιγιέζ της ταινίας έπρεπε να αντιγράφουν αυτό το μακιγιάζ καθημερινά.

maxresdefault

7. Η μάσκα

Η μάσκα που φορούσε στην σκηνή με την ληστεία, ήταν σχεδόν η ίδια με αυτή που φορούσε ο Σίζαρ Ρόμερο (Τζόκερ) στην τηλεοπτική σειρά Batman (1966).

bank16

8. Αγαπητό ημερολόγιο

Ο Heath κρατούσε ημερολόγιο γεμάτο με θλιβερές ειδήσεις και σχετικά με τον Τζόκερ πράγματα και το είχε πάντα μαζί του στα γυρίσματα για να του υπενθυμίζει το ποιον υποδυόταν.

2.gif

9. Το κάστιγκ για τον Batman

Αρχικά ο Ledger ήθελε τον ρόλο του Batman. Όταν όμως πήρε τον ρόλο ο Bale, ο Nolan τον στρατολόγησε ως Τζόκερ.

kcbijl8

10. Η σκηνή της ανάκρισης

Σε αυτή τη σκηνή, όπου ο Batman γρονθοκοπεί τον Τζόκερ, ο Ledger ζήτησε από τον Bale να τον χτυπήσει στ’ αλήθεια για να φαίνετε πιο ρεαλιστικό.

vnosaon

gif2

Save

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s