10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το Iron Man 2

Τα αφιερώματα στις ταινίες του Iron Man συνεχίζονται εδώ στο Geek Cultura. Προσπαθήσαμε να βρούμε 10 ενδιαφέροντα πράγματα που πιθανόν να μην γνωρίζετε, και αφορούν την δεύτερη ταινία του Iron Man, τα οποία σας τα παραθέτουμε πιο κάτω!

1. Η Scarlett Johansson ήθελε πολύ να πάρει τον ρόλο της Black Widow. Έτσι έβαψε τα μαλλιά της κόκκινα πριν κάνει πάρει τον ρόλο, σε μία προσπάθεια να πείσει τους παραγωγούς πως της ταιριάζει γάντι.

2. Η συμφωνία που είχε ο Samuel Jackson ήταν για να έχει περισσότερο χρόνο στο Iron Man 2. Μάλιστα λίγο έλειψε να εγκαταλείψει τον ρόλο, όμως έπειτα συμφώνησε για να συμμετέχει σε αρκετά έργα του Marvel Cinematic Universe.

iron2bman2b22bnick2bfury

3. Ο Robert Downie Junior ήθελε να είναι πετυχημένος ως Iron Man. Έτσι, μετά από σκληρή γυμναστική, πήρε 20 κιλά για το Iron Man 2.

4. Όταν ο Mickey Rourke είδε ότι θα πληρωνόταν μόλις 250 χιλιάδες δολάρια για τον ρόλο, ήθελε να εγκαταλείψει το project. Τελικά πήρε κάτι παραπάνω και έμεινε!

ivan-vanko-iron-man-2-whiplash

5. Δύο Rolls Royce Phantoms κατασκευάστηκαν για την ταινία. Και οι δύο καταστράφηκαν στα γυρίσματα.

6. Όταν ο Mickey Rourke είδε την ταινία παραπονέθηκε πως είχαν γυριστεί κάποιες σκηνές όπου ο Ivan Vanko (Whiplash) θα ήταν πιο συμπαθής προς το κοινό, όμως αυτές κόπηκαν.

7. Η αρχική επιλογή για την Black Widow ήταν η Emily Blunt, όμως επειδή τα γυρίσματα ήταν τον ίδιο καιρό με το Gulliver’s Travel, τελικά αποφάσισε να μην συμμετέχει στο Iron Man 2.

iron-man-mark-v-iron-man-2

8. Τα εφέ του έργου ήταν περισσότερα από την πρώτη ταινία. Συγκεκριμένα για να πετύχουν τα εφέ συνεργάστηκαν 11 διαφορετικά στούντιο!

9. Όσοι ρώσοι είδαν την ταινία, ανέφεραν πως ο Mickey Rourke έκανε… πολλά λάθη. Στις σκηνές που μιλούσε ρώσικα τα λάθη ήταν αρκετά!

10. Πριν ενταχθεί στο cast o Sam Rockwell, για τον ρόλο του Justin Hammer, ο πρώτος υποψήφιος για τον ρόλο ήταν ο Al Pacino. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Sam Rockwell ήταν υποψήφιος για να είναι ο Tony Stark (Iron Man) στο πρώτο έργο της σειράς.

gif01

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s