Η ιστορία της απίστευτης… She Hulk!

Όλοι γνωρίζουν αρκετά στοιχεία από την ιστορία του Hulk, του πράσινου τεράστιου ήρωα που μπορεί να ισοπεδώσει πόλεις αν δεν βρεθεί στην καλή του ημέρα. Και τώρα ήρθε η ώρα να αναφέρουμε την ιστορία της θηλυκής έκδοσης του πράσινου μέλους των Avengers, της She-Hulk!

she-hulkgrat

Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο τεύχος 27 της σειράς «The Thing» που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 1985. To πραγματικό της όνομα είναι Jennifer Walters, και αποτελεί την πρώτη ξαδέλφη του Bruce Banner, γνωστού και ως… Hulk. Στο επάγγελμα η Jennifer ήταν δικηγόρος και προσπαθούσε να πολεμήσει το έγκλημα μέσα από την δουλειά της. Σε μία επίθεση που δέχθηκε από κακοποιούς, η Jennifer έχασε αρκετό αίμα και για να επιβιώσει δέχθηκε μία σωτήρια μετάγγιση αίματος από τον ξάδελφο της, τον Bruce. Το αίμα που της μεταγγίστηκε ωστόσο περιείχε η ακτινοβολία γάμμα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν παρόμοιες παρενέργειες με αυτές που είχε ο Bruce. Και κάπου εκεί γεννήθηκε η πράσινη, θηριώδης She-Hulk!

Στην αρχή η Jennifer προσπάθησε να κρατήσει μυστική την διπλή της ταυτότητα. Ωστόσο με τον καιρό ανακάλυψη πως απολάμβανε να είναι η She-Hulk, ενώ παράλληλα μπορούσε να ελέγχει σε μεγαλύτερο βαθμό τον θυμό της, σε σχέση πάντα και με τον ξάδελφο της. Έτσι συνέχισε να ακολουθεί το όνειρο της, που δεν ήταν άλλο από το να πολεμάει το έγκλημα.

sensational-she-hulk-gallery-2-580x325

Ένταξη στους Avengers και στους Fantastic Four

Οι Avengers παρακολουθούσαν την εξέλιξη της She-Hulk με της έκαναν πρόταση να ενταχθεί στην ομάδα τους, την οποία αποδέχθηκε και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας πολέμησε στους Secret Wars. Μετά το τέλος της μάχης, ο Thing ανακοίνωσε στην She-Hulk πως επιθυμούσε να παραμείνει στον Battleworld και της ζήτησε να πάρει την θέση του στους Fantastic Four, κάτι το οποίο έγινε για το επόμενο διάστημα. Μάλιστα η Jennifer δέθηκε αρκετά με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, όπου την θεωρούσαν ως μέλος της οικογένειας τους. Τότε ήταν που αποφάσισε να εγκαταλείψει για πάντα την ταυτότητα της ως Jennifer Walters και πλέον υιοθέτησε μόνιμα την μορφή της She-Hulk.

she-hulk-goes-savage-1-580x392

Πρόταση για εργασία ως δικηγόρος

Σε μεταγενέστερο στάδιο η She-Hulk προκαλούσε προβλήματα λόγω της προσωπικότητας της, και της ζητήθηκε να αποχωρήσει από τους Avengers. Τότε δέχθηκε πρόταση από το δικηγορικό γραφείο Goodman, Lieber για να εργαστεί κοντά τους. Ήταν μία εταιρία που δούλευε στον νόμο περί υπεράνθρωπων, όμως της έβαλαν όρο πως θα πρέπει να δουλέψει κοντά τους ως Jennifer Walters και όχι ως She-Hulk.

hqdefault

Μετά το ξέσπασμα του εμφύλιου

Με την ολοκλήρωση του Civil War η She-Hulk στρατολογήθηκε για να βοηθήσει στην εκπαίδευση ηρώων στο πλαίσιο του Fifty State Initiative, με τον Iron-Man να της κάνει ένεση με νανορομπότ τα οποία μπορούσαν να εξουδετερώσουν τις δυνάμεις της μετά από δική του εντολή. Με την πάροδο του χρόνου η λειτουργία των νανορομπότ σταμάτησε, και η She-Hulk στράφηκε στο κυνήγι επικηρυγμένων.

she_hulk_by_kingdurant23-d9dhlly

Διαβάστε ακόμα:

gif01

13 thoughts on “Η ιστορία της απίστευτης… She Hulk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s