Ξεχάστε όσα ξέρατε για τα Lego!

Τα περισσότερα παιδιά, αλλά και οι ενήλικες έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις πεσμένοι στο πάτωμα, με την κοιλιά προς τα κάτω, ψάχνοντας μικρά ή μεγάλα πολύχρωμα πλαστικά Lego. Όλες αυτές οι εμπειρίες ήταν πραγματικά μοναδικές και αφήνουν πίσω τους μια γλυκιά μυρωδιά της παιδικής μας ηλικίας.

Μερικές φορές όμως η τοποθέτηση των Lego δεν γινόταν πάντα με τον επιθυμητό τρόπο. Λόγω του υλικού κατασκευής τα διάφορα κομμάτια δεν μπορούσαν να λυγίσουν ή να αλλάξουν τον σχηματισμό τους. Εννοείται πως η φαντασία δεν ήταν ποτέ ο περιορισμός, αλλά σίγουρα υπήρχε μια αδυναμία να δημιουργήθούν δομές που να ταιριάζουν στη λειτουργία και την κίνηση του πραγματικού κόσμου.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!

Τα Flexo Bricks έχουν δώσει τη δυνατότητα για ευλύγιστες δομές που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να συναρμολογηθούν. Τα τούβλα Flexo μοιάζουν με τα κλασσικά Lego, με μοναδική διαφορά τον ευέλικτο τένοντα (αυτόν που δίνει στα τούβλα τη δύναμη να χτίσουν ευλύγιστα αντικείμενα) που στηρίζεται στην εσωτερική επιφάνεια των τούβλων. Ο τένοντας βοηθά το τούβλο να μετακινείται σχεδόν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, ενώ το ίδιο το τούβλο βρίσκεται σε ασφαλισμένη θέση.

    

Τα τούβλα Flexo είναι συμβατά με τα Lego, άλλα και με άλλα είδη, έτσι ώστε να είναι εύκολο να ενσωματωθούν με τα υπάρχοντα έργα. Είναι διαθέσιμα στο Kickstarter (www.kickstarter.com) όπου μπορείτε να αγοράσετε ένα πακέτο για αρχάριους για μόλις 25ευρώ, το οποίο περιέχει μερικές δεκάδες τούβλα με ευλύγιστες αρθρώσεις. Με λίγη φαντασία και με τα Flexo Bricks μπορείτε να δημιουργήσετε καταπληκτικές κατασκευές όπως οχήματα, καταπέλτες, γέφυρες, κούνιες και πολύ περισσότερα. 

     

Μέσα απο το βίντεο των Flexo Bricks το μόνο σίγουρο είναι πως θα τα παραγγείλετε αμέσως!

 

gif01

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s