Suicide Squad extended cut: Αξίζει τελικά τον χρόνο μας;

Λίγο μετα την πρεμιέρα του στις αίθουσες, το Suicide Squad απέσπασε μερικές πολύ κακές κριτικές, όχι μόνο από κριτές, αλλά και από τους ίδιους τους φαν της DC Comics. Ίσως να έφταιγαν οι ψηλές προσδοκίες που είχαμε για την ταινία λόγω του τρελού μάρκετινγ, ίσως απλά να ήταν μια κάτω του μετρίου ταινία. Όπως και να ‘χει, ο σκηνοθέτης της ταινίας  David Ayer έσπευσε να δικαιολογηθεί, ρίχνοντας βασικά το φταίξιμο στην παραγωγή και λέγοντας μας πως πολλές από τις σκηνές που γυρίστηκαν δεν τα κατάφεραν στο τελικό cut επιδή η παραγωγή δεν το επιθυμούσε. Πολλές από αυτές τις σκηνές, τις είχαμε δει στα πολλά τρέιλερ, και πολλοί από εμάς περιμέναμε να τις δούμε στην ταινία –πράγμα που φυσικά δεν έγινε. Αργότερα ανακοινώθηκε ότι η ταινία θα κυκλοφορούσε σε Blu-ray σαν “director’s cut” και θα περιελάμβανε όλες αυτές τις σκηνές και ακόμα περισσότερες. Οι σκηνές αυτές στην ουσία οι κομμένες σκηνές του Τζόκερ αλλά και της  Χάρλι Κουίν.

Αν και λίγο αργοπορημένα, είδαμε το extended cut, και δεν σας κρύβουμε ότι έχουμε απογοητευτεί λίγο.  Οι ουσιαστικές διαφορές είναι ελάχιστες (φυσικά και θα ήταν με μόνο 11 επιπλέον λεπτά), και προσωπικά δεν έχω πειστεί ότι η ταινία απέσπασε κακές κριτικές  επιδή ο σκηνοθέτης δεν συμπεριέλαβε τις σκηνές που ήθελε. Ως extended cut θα περιμέναμε περισσότερα backstories, περισσότερες λετομέρειες για την δομή της ιστορίας, περισσότερο βάθος στους χαρακτήρες. Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι, ο David Ayer το προσπάθησε, όμως όπως προαναφέραμε, δεν μας έπεισε με την δική του εκδοχή της ταινίας.

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικότερα μερικές από τις κυριότερες επιπλέον σκηνές:

 

***Προσοχή: η συνεχεία του άρθρου πιθανόν να περιέχει σπόιλερς***

https://images8.alphacoders.com/690/690067.jpg

 • Περισσότερο βάθος και backstory της σχέσης του Τζόκερ και της Χάρλι Κουίν: Οι κυριότερες επιπρόσθετες σκηνές. Πως ο Mr J. βλέπει την Χάρλι, πόσο η Χάρλι προσπάθησε για να είναι μαζί, και όλα τα σχετικά.
  https://i.ytimg.com/vi/cf9ZhZKrk5Q/hqdefault.jpg
  https://i0.wp.com/www.screengeek.net/wp-content/uploads/2016/11/suicide-squad.jpg
 • Η σκηνή με τον ίδιο τον David Ayer σε ρόλο αστυνομικού στην σκηνή με το δείπνο του Killer Croc: Βασικά περισσότερη συζήτηση των αστυνομικών σχετικά με το πώς ο Croc δάγκωσε το χέρι ενός από τους αστυνομικούς που πήγε να τον ταΐσει (ο οποίος τυχαίνει να βρίσκεται στην σκηνή)
  https://i0.wp.com/cdn.batman-news.com/wp-content/uploads/2016/11/David-Ayer-Suicide-Squad-Cameo-Extended.jpg?quality=85&strip=info&ssl=1&w=800
 • Η σκηνή με τον Killer Croc να κάνει εμετό στην πρώτη του πτήση με το ελικόπτερο: Η σκηνή αυτή είναι «κλεμμένη» από τα κόμικς, αν και εκεί ο Croc κόντεψε να πεθάνει από τον εμετό!
  https://i0.wp.com/screenrant0.imgix.net/wp-content/uploads/2016/11/Suicide-Squad-Extended-Killer-Croc-Puke.jpg
 • Η διάδοση του σχεδίου για το πώς θα βγάλουν από τη μέση τον Φλάγκ, αφού πίστευαν ότι μόνο αυτός ήταν πλέον το μοναδικό εμπόδιο προς την ελευθερία τους: Αν και το σχέδιο το βλέπουμε και στην κανονική εκδοχή της ταινίας, εδώ βλέπουμε το πώς έγινε η συνεννόηση μεταξύ τους.
  https://i0.wp.com/screenrant0.imgix.net/wp-content/uploads/2016/11/Suicide-Squad-Extended-Harley-Boomerang.jpg
 • Η συμφωνία του Deadshot με τον Φλαγκ: Κατά την διάρκεια της διαδρομής προς την αποστολή, ο Φλαγκ πλησιάζει τον Deadshot και του δίνει περισσότερες πληροφορίες για την αποστολή, για το τι θα κερδίσουν από αυτήν, για τους κινδύνους που αυτή εμπεριέχει και για το ότι αν φέρει εις πέρας την αποστολή, θα φροντίσει ο ίδιος ο Φλαγκ για την απελευθέρωσή του –άσχετα με το τι λέει η Γουόλερ.
  https://i0.wp.com/cdn2-www.comingsoon.net/assets/uploads/gallery/suicide-squad/suicide-squad_02.jpg
 • Το «ξέσπασμα» του El Diablo: Στη σκηνή του μπαρ, κατά την συζήτηση περί της αποστολής, ο El Diablo ξεσπά στον Deadshot λέγοντας του ότι επιλέχθηκαν για αυτήν την αποστολή για να αποτύχουν και να τους χρεωθεί το φταίξιμο για την –σχεδόν σίγουρη- κακή κατάληξη της όλης υπόθεσης με την Εnchantress. Ωστόσο, αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια, αφού η Γουόλερ μας ξεκαθαρίζει ότι αυτοί είναι «μερικοί κακοί άνθρωποι που μπορούν να κάνουν καλό». Παρόλα αυτά, αν η κατάσταση στραβώσει, φυσικά και θα χρεωθούν το φταίξιμο!
  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/95/d1/b6/95d1b607e848b51244f98ede73fc5803.jpg

Κατά την διάρκεια της ταινίας έχουμε φυσικά προσέξει μερικές ακόμα μικρο-προσθέσεις, τίποτα όμως τόσο σημαντικό που αξίζει να αναφέρουμε εδώ.

Τώρα για το αν αξίζει να δείτε το extended cut.. Αν ακόμα δεν έχετε δεί την ταινία, εννοείτε να δείτε αυτή την έκδοση. Αν την έχετε ήδη δει, δεν μπορούμε να πούμε ότι πρέπει να την ξαναδείτε. Εκτός φυσικά αν είστε σκληροπυρηνικοί φαν της DC!

gif-02

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s