Ένα βιντεοπαιχνίδι για τους λάτρεις του Westeros

Υπάρχουν πολλές στιγμές όπου ένας θαυμαστής της σειράς «Game of thrones», ευελπιστεί να έχει λόγο στην πλοκή ή ακόμη και στο να διαφοροποιήσει την τύχη των χαρακτήρων που απαρτίζουν το Game of Thrones.

game-of-thrones-a-telltale-games-series-13-700x393Ελπίζει στο να αποτρέψει τον θάνατο του Εντάρντ Στάρκ, Ρομπ Σταρκ, του Ρίγκον, του Κχαλ Ντρόγκο, ίσως και για κάποιους θαυμαστές να επιθυμούν στο να αποτρέψουν τον θάνατο του Ράμσει «Μπόλτον».

Στην πραγματικότητα, οι θαυμαστές της υφιστάμενης σειράς όσο και να εύχονται να διαφοροποιήσουν την πλοκή, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Παρόλα αυτά, έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν και να τροποποιήσουν την πλοκή μέσω του ηλεκτρονικού παιχνιδιού «game of thrones a telltale games series». Η ομάδα του “Geek Cyprus” έπαιξε το συγκεκριμένο παιχνίδι και μοιράζεται τις εμπειρίες της μαζί σας.

Πως μπορείτε να το αποκτήσετε;

gsmarena_003Μπορείτε να το βρείτε μέσω του Steam ειδικά τώρα που βρίσκεται σε έκπτωση και μπορεί να παιχτεί σε κονσόλα και σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αποτελεί ένα RPG, first person παιχνίδι στο οποίο υποδύεστε ένα χαρακτήρα σε κάθε επεισόδιο καθορίζοντας τις επιλογές, τις πράξεις αλλά και την πνευματική ανάπτυξη του χαρακτήρα σας.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι δίνει την πιθανότητα στον παίκτη να επιλέξει καθώς και να διαμορφώσει την πορεία που θα πάρει η ιστορία στην μυθική χώρα του Westeros. Το παιχνίδι βασίζεται σε μέγιστο βαθμό στα βιβλία του συγγραφέα και ακολουθεί τα γεγονότα της σειράς από την αρχή. Περιλαμβάνει όλα τα σημαντικά γεγονότα που έπαιξαν μείζον λόγο στην διαμόρφωση της πλοκής. Δυστυχώς, δεν αναιρεί θανάτους πρωταγωνιστικών χαρακτήρων ή μάχες που ίδιοι γνωρίζουμε μέσω των βιβλίων και της σειράς.

20823568-gotspot4-1416516636882_55h7

Τι το κάνει ξεχωριστό;

Η διαφορά, στο “game of thrones a telltale games series” βασίζεται στο σημείο στο οποίο ο χρήστης να αποφασίσει για την εξέλιξη του βασιλείου αλλά και των χαρακτήρων των όποιων υποδύεται. Μέσω των διαφόρων αντιδράσεων με τους υπόλοιπους χαρακτήρες, έχετε την δυνατότητα να ασκήσετε την ανάλογη πειθώ έτσι ώστε να πετύχετε τους στόχους που εσείς θα διαλέξετε. Οι επιλογές που θα διαλέγει ανά πάσα στιγμή μπορούν να ευνοήσουν ή και να διαφθείρουν τις προσπάθειες σας. Εξαρτάται αποκλειστικά στο τι είδους στρατηγική θα επιλέξει. Βάση των δικών σας προτεραιοτήτων το παιχνίδι θα εξελίσσεται ανάλογα.

Αναμφίβολα, εμπίπτει το ζήτημα της ευθύνης καθώς και κάποιες αποφάσεις πιθανώς να αποδειχθούν «λανθασμένες» ή «επιπόλαιες». Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει σωστή και λάθος επιλογή, καθώς εξαρτάται αποκλειστικά από την στρατηγική που επιθυμεί ο κάθε παίκτης να ακολουθήσει.

15549415Άποψη Geek Cultura

Αν είστε θαυμαστής αξίζει και με το παραπάνω, να παίξετε το παιχνίδι και να δράσετε ως «σεναριογράφοι» στον μυθικό κόσμο του Game of Thrones. Σημαντικό να τονιστεί πως ένα πόσο των κύριων χαρακτήρων της σειράς σκιαγραφούνται στο παιχνίδι και μάλιστα φέρουν την φωνή των ηθοποιών πράγμα που προσδίδει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η έκπληξη, η δράση καθώς και η αγωνία αποτελούν αναπόσπαστοo κομμάτι αυτού του παιχνιδιού και οι μάχες είναι το μόνο σίγουρο. Κανένας οπαδός του Game of Thrones δεν πρέπει να το παραλείψει.

gif-02

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s