Σπιτικά ιαπωνικά pocky για μικρούς και μεγάλους

Τα Pocky είναι δημοφιλή ιαπωνικά μπισκότα σε σχήμα ραβδιού και είναι συνήθως βουτηγμένα σε σοκολάτα. Μπορείτε να τα αγοράσετε και σε διαφορετικές γεύσεις όπως σοκολάτα, φράουλα, πράσινο τσάι, μπισκότα και κρέμα γάλακτος και πολλά άλλα. Δυστυχώς, τα Pocky μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν και έτσι η ομάδα του GeekCultura σας  προτείνει την καλύτερη συνταγή με τα λιγότερα χρήματα.

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

  • 1/4 του φλυτζανιού ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 του φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Για την επίστρωση:

  • Σοκολάτα Γάλακτος λιωμένη σε κανονική θερμοκρασία
  • Λευκή Σοκολάτα λιωμένη σε κανονική θερμοκρασία
  • Μαύρη Σοκολάτα λιωμένη σε κανονική θερμοκρασία
  • Νιφάδες καρύδας (μπορείτε να τις ψήσετε για λίγο στον φούρνο)
  • Ψιλοκομμένα καβουρδισμένα φουντούκια
  • Ψιλοκομμένα καβουρδισμένα καρύδια

 

How to make the ultimate Japanese snack

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατέψτε το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα, με το νερό και βάλτε τα στην άκρη.
  2. Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι και ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με καλαμποκάλευρο, για περίπου 5 λεπτά.
  4. Ενώστε σε ένα μπολ το μείγμα μαζί με το συμπυκνωμένο μείγμα με το γάλα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και η ζύμη να γίνει μια μπάλα.
  5. Μεταφέρτε την ζύμη σε μια πλαστική κούπα και τυλίξτε την με διαφανής μεμβράνη.
  6. Βάζετε την ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  7. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.
  8. Κόψτε την ζύμη σε 8 κομμάτια. Κάθε κομμάτι μπορεί να σας δώσει 3 pocky.
  9. Μοιράστε το κάθε κομμάτι σε 3 ίσα μέρη και δημιουργήστε ραβδιά περίπου 1-1,5 εκατοστό.
  10. Όταν ολοκληρώστε με όλα τα ραβδιά τα μεταφέρετε σε μια σχάρα στην οποία θα έχετε τοποθετήσει αντικολλητικό φύλλο ψησίματος και αφήστε μεταξύ τους ένα μικρό κενό.
  11. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά για περίπου για 15 λεπτά. Στα 7 λεπτά θα χρειαστεί να τα περιστρέψετε.
  12. Στο τελευταίο στάδιο χρειάζεται μόνο η φαντασία. Βουτήξτε τα ραβδιά σε μαύρη, άσπρη ή σοκολάτα γάλακτος και διακοσμήστε τα με ινδοκάρυδο, φουντούκια ή καρύδια.

 

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα λατρέψετε την συνταγή!! Καλή σας Επιτυχία!

 

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s