5+1 αγαπημένες ταινίες με Ζόμπι!

Από την ημέρα που τα ζόμπι έκαναν την εμφάνιση τους στην μεγάλη οθόνη απέκτησαν το δικό τους κοινό, το οποίο εκ τότε, μέχρι και σήμερα μεγαλώνει και γίνεται πιο απαιτητικό. Τα ζόμπι όχι μόνο κατέκτησαν τον κινηματογράφο, αλλά άμεσα προχώρησαν και στην τηλεόραση και την λογοτεχνία. Τομείς στους οποίους και πάλι, τα ζόμπι κατάφεραν να κατακτήσουν!
Σήμερα στο Geek Cultura θα σας προτείνουμε 5+1 ταινίες με ζόμπι τις οποίες σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε. Οι ταινίες με τα διψασμένα για μυαλά ζόμπι είναι πάρα πολλές, και αρκετές παραγωγές έμειναν εκτός της λίστας μας. Εξάλλου μείναμε σε μία μικρή λίστα με 6 ταινίες να προτείνουμε. Στην λίστα θα βρείτε τις ταινίες με χρονολογική σειρά.

Night of the Living Dead (1968)

Είναι μία από τις πρώτες ταινίες με ζόμπι η οποία γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία, η οποία δεν αποτέλεσε μονάχα την αρχή ενός ξεχωριστού κινηματογραφικού είδους, αλλά ήταν και ένα κινηματογραφικό αριστούργημα το οποίο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ακόμα και σήμερα χωρίς να έχει χάσει καθόλου από την αξία του. Η ταινία ήταν αρκετά τολμηρή για την εποχή, αφού τα έβαλε ακόμα και με τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Μην περιμένετε να δείτε τρελά εφέ στην ταινία, αφού μιλάμε για άλλες εποχές. Ωστόσο η ατμόσφαιρα της ταινίας είναι φαντασμαγορική και θα σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Dawn of the Dead (1978)

O George A. Romero ήταν ο άνθρωπος που έγραψε και σκηνοθέτησε 10 χρόνια πριν το Night of the Living Dead, και το 1978 επέστρεψε με ακόμα ένα αριστούργημα, το Dawn of the Dead! Πρόκειται για μία ταινία που στηρίχθηκε αρκετά ανάμεσα στην τέχνη και στην πολιτική, με τους ήρωες μας να κλείνονται σε ένα εμπορικό κέντρο, ενώ έξω και τριγύρω τους υπάρχουν τα ζόμπι που είναι πεινασμένα! Μία ακόμα εντυπωσιακή ταινία με όμορφη ατμόσφαιρα, η οποία θα σας κρατήσει μέχρι το τέλος.

The Return of the Living Dead (1985)

Πρόκειται για ακόμα μία παραγωγή που κτίστηκε επάνω σε ένα πιο παραδοσιακό στυλ, όπου τα ζόμπι ήταν… αναβαθμισμένα σε σχέση με άλλες πιο παλιές ταινίες. Πιο συγκεκριμένα είχαν πλέον την δυνατότητα να μιλάνε, να τρέχουν και να είναι διψασμένα για σάρκα και μυαλά! Παράλληλα δεν μπορούσαν να σκοτωθούν. Μία ακόμα απολαυστική αλλά και αρκετά ακραία βίαιη ταινία!

Dead Alive (1992)

Γνωρίζετε τον Peter Jackson; Μα φυσικά! Είναι ο άνθρωπος πίσω από τα αριστουργήματα του Lord of the Rings. To 1992 αποτέλεσε τον σκηνοθέτη της ταινίας Dead Alive που φυσικά είχε σχέση να κάνει με τα ζόμπι! Μία πιο χιουμοριστική εκδοχή ταινίας τρόμου με ζόμπι, η οποία είχε ένα αρκετά διαφορετικό αέρα σε σχέση με άλλες παραγωγές με παρόμοια θεματολογία που προηγήθηκαν χρονικά. Σίγουρα αξίζει να την δείτε!

Shaun of the Dead (2004)

Ένας ακόμα συνδυασμός κωμωδίας με θρίλερ, το οποίο ο σκηνοθέτης και εκ των σεναριογράφων, Edgar Wright, ασχολήθηκε με μεγάλη συγκέντρωση μέχρι και στην πιο μικρή λεπτομέρεια. Η ταινία αλλάζει ριζικά τον τρόπο που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τις παραδοσιακές ταινίες με ζόμπι, προσθέτοντας μέσα αρκετή σάτιρα. Το χιούμορ που χρησιμοποιείται στην ταινία είναι συνεπώς αρκετά έντονο, και «παντρεύεται» με εξαιρετικό τρόπο με τα ζόμπι και την μορφή του θρίλερ.

zombie

Ζombieland (2009)

Φτάνοντας λοιπόν στο 2009, το Zombieland αποτελεί ίσως την κορυφαία ταινία με ζόμπι που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Η παραγωγή δίνει ένα αρκετά φρέσκο αέρα στο θέμα των ζόμπι, με τους πρωταγωνιστές να είναι εκπληκτικοί στους ρόλους τους και να δίνουν πραγματικά ρέστα με την ερμηνεία τους. Η ταινία έχει χτιστεί σε ένα σαφώς πιο μοντέρνο ύφος από τις παραδοσιακές ταινίες με ζόμπι, ενώ το κωμικό στοιχείο είναι επίσης έντονο, και σίγουρα κερδίζει επάξια μία θέση στην λίστα μας.

Διαβάστε ακόμα:

Οι 80s ταινίες που αγαπήσαμε όσο λίγες (Μέρος Ά)

Οι 80s ταινίες που αγαπήσαμε όσο λίγες (Μέρος ΄Β)

Τηλεοπτικές σειρές των 80’s που άφησαν εποχή

gif03

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s