Incorporated: Το σκοτεινό μέλλον είναι εδώ!

Όταν μία νέα σειρά κυκλοφορεί, η οποία μάλιστα δείχνει να είναι πολλά υποσχόμενη, τότε μόνο ενθουσιασμό μπορούμε να νιώθουμε! Μια από τις πιο πρόσφατες σειρές επιστημονικής φαντασίας είναι το Incorporated η οποία ξεκίνησε να προβάλλεται μέσα στο 2016 από το Syfy. Η σειρά έχει δημιουργηθεί από τα αδέλφια Ντέιβιντ και Άλεξ Παστόρ (Ισπανοί σκηνοθέτες των “The Last Days” και “Self /Less”) ενώ εκτελεστικοί παραγωγοί είναι οι Μπεν Αφλεκ, Ματ Ντέιμον, Tεντ Χάμφρη και Τζένιφερ Τοντ.

Η ιστορία μας διαδραματίζεται σε ένα… παράδοξο μέλλον και συγκεκριμένα στο 2074 στις Η.Π.Α. Οι μεγαλόεπιχειρήσεις έχουν αποκτήσει απεριόριστη δύναμη με αποτέλεσμα να έχουν αντικαταστήσει οικονομικούς, περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς καθώς και πολιτικούς μηχανισμούς. Με τις τεράστιες κλιματικές και τεχνολογικές αλλαγές, η Αμερικάνικη υποδομή -όπως την γνωρίζαμε- έχει αφανιστεί. Πλέον οι πρώτες ύλες βρίσκονται υπό την κατοχή των ιδιωτικοποιημένων μεγαλοεταιρειών και είναι προς πώληση.

 

 

 

Υπάρχουν δύο βασικές ζώνες στη σειρά, η Πράσινη και η Κόκκινη. Η πράσινη ζωνή αποτελείται από άτομα υψηλής κοινωνικής τάξεως, οι λεγόμενοι «κουστουμαρισμένοι», οι οποίοι έχουν άμεση πρόσβαση στις τελευταίες τεχνολογικές ανακαλύψεις. Έξω από τα οχειρωμένα τείχη της Πράσινης Ζώνης, βρίσκεται η Κόκκινη Ζώνη μέσα στην οποία κατοικεί η «κατώτατη» τάξη η οποία ζει υπό συνθήκες φτώχιας, έγκληματος, έλλειψη τεχνολογίας και πρώτων υλών.

Η ιστορία περιτρυγιρίζεται γύρω από ένα νεαρό φιλόδοξο υπάλληλο, τον Μπεν Λάρσον. Κατορθώνει να διεισδύσει σε μια από τις πιο κερδοφόρες και «επικίνδυνες» μεγαλοεταιρείες την SPIGA, η οποία αποτελεί, αν όχι την ισχυρότερη, μια από τις πιο ισχυρές εταιρείες το 2074 στις Η.Π.Α. Ο πρωταγωνιστής της σειράς, ο Μπεν, επιχειρεί εκ των έσω να κατορθώσει να ανελιχθεί επαγγελματικά με σκόπο να βοηθήσει την οικογένεια του και τους φίλους του, οι οποίοι κατοικούν στην Κόκκινη Ζώνη.

 

Το αμφιλεγόμενο μέρος αυτής της σειράς υπόκειται στο γεγονός ότι οι εταιρείες νοούνται ως ένα ολοκληρωτικό καθεστώς. Οι μεγαλοεπιχειρήσεις ελέγχουν και κατευθύνουν άμεσα τις κοινωνικές δραστηριότητες των ατόμων,  εν τέλει έχουν αποκτήσει τον ολοκληρωτικό έλεγχο σε κάθε τομέα ζωής των πολιτών. Η κοινωνία της σειράς, η οποία έχει χτιστεί μέσω μιας ατέλειωτης βιοπάλης μας κρατά σε συνεχή αγωνία. Οι περισσότεροι από τους άνδρες και τις γυναίκες στο “Incorporated” ζουν την καθημερινή τους ζωή με ένα και μοναδικό σκοπό: την επιβίωση. Και αυτοί που φιλοδοξούν περισσότερα γνωρίζουν καλά πως η ανέλιξη τους έρχεται με μεγάλα κόστα.

Για τους λάτρεις των σειρών θεωρητικής επιστημονικής φαντασίας, το “Incorporated” θα φανεί αρκετά οικείο. Για όσους διαβάζουν ειδήσεις και γνωρίζουν την διεθνή επικαιρότητα, το σενάριο πιθανώς να φανεί ως μία πιθανή ρεαλιστική εκδοχή του κόσμου στο μέλλον. Αξίζει πραγματικά να παρακολουθήσετε το “Incorporated” γιατί πέρα από το δημιουργικό και πρωτότυπο σενάριο, διεγείρει πολλαπλά ερωτήματα και φιλοσοφικές απορίες.

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s