Οι τρεις δράκοι που θα αλλάξουν την ζωή στο Westeros

Οι δράκοι του Westeros φαντάζουν ως μαγικά πλάσματα που φαίνεται να είχαν εξαφανιστεί για εκατοντάδες χρόνια. Αρχικά, βλέπουμε πως τα μόνα απομεινάρια της ένδοξης παρουσίας τους στις δυο ηπείρους Westeros και Essos. Αποτελούσαν ορισμένους σκελετούς και “απολιθωμένα” αυγά, όπου η μοναδική τους χρησιμότητα ήταν διακοσμητική, ωστόσο πολλά από τα κόκαλά τους χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή όπλων.

Τρία από αυτά τα αυγά κατάφερε να εκκολάψει η “μητέρα των δράκων” Νταινέρυς Ταργκάρυεν. Ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου, έχει δηλώσει στο παρελθόν: «Οι Ταργκάρυεν δεν είναι άκαυτοι. Η γέννηση των δράκων της Ντάνυ ήταν κάτι μοναδικό, μαγικό, εκπληκτικό, ένα θαύμα. Την λένε Άκαυτη γιατί περπάτησε στις φλόγες και έζησε».  Η Νταινέρυς Ταργκάρυεν, ονομάζεται έτσι προς σεβασμό στην μνήμη του νεκρού συζύγου της, Κχαλ Ντρόγκο

khaleesi-dragons

Η γέννα των τριών δράκων αποτέλεσε σημαδιακό σημείο στην εξέλιξη της Νταινέρυς ως «ηγέτη». Με την καθιέρωση της ως «Μητέρα των Δράκων» αποκτά πιστούς ακόλουθους, αρχικά ένα ποσοστό των Ντοθράκι και έπειτα ακολουθούν και πολλοί άλλοι. Με πολύ ανυπομονησία, οι θαυμαστές του οίκου Ταργκάρυεν και συγκεκριμένα της Νταινέρυς. Έχει ενδιαφέρον εάν οι δυνατότητες καθώς και η εμπειρία που έχει αποκτήσει να αρκέσουν έτσι ώστε να κατακτήσει τον Σιδηρούν Θρόνο. Η συνέχεια λοιπόν στα επόμενα βιβλία αλλά και επεισόδια της σειράς.

dany-targaryen-and-drogon-game-of-thrones-850x560

Οι τρεις δράκοι

Οι τρεις δράκοι που κατορθώνει να εκκολάψει και να αναθρέψει η Νταινέρυς ονομάζονται: Ντρόγκον, Ραίγκαλ και Βισέριον. Ο Ντρόγκον συνιστά ένα από τους δράκους που γεννήθηκαν στη Θάλασσα των Ντοθράκι.. Ο Ντρόγκον έχει χρώμα μαύρο και φέρει κόκκινα σημάδια. Υπάρχουν αρκετές υπόνοιες πως πρόκειται για την ενσάρκωση του Μπαλήριον του Μαύρου Τρόμου.

daenerys-targaryen-and-dragon

Ο  Μπαλήριον, υπήρξε ένας από τους δράκους που είχε καταφέρει να επιβιώσει από τις Δεκατέσσερις Φλόγες πέθανε από γεράματα  στα ύστερα χρόνια της βασιλείας του Τζαιχαίρυς I και τελευταίος “κύριός” του ήταν ο Βισέρυς Ι. Ο δεύτερος από τους δράκους, ο Ραίγκαλ πήρε το όνομά του από τον αδελφό της Νταινέρυς, Ραίγκαρ Ταργκάρυεν. Φέρει πράσινα και χαλκόχρωμα λέπια. Ο τρίτος δράκος, ο Βισέριον  Νταινέρυς και πήρε το όνομα του αδελφού της, Βισέρυς Ταργκάρυεν.

Διαβάστε ακόμα:

Ένα βιντεοπαιχνίδι για τους λάτρεις του Westeros

Η Ντενύρης θυελλογέννητη σε ένα γαλαξία πολύ πολύ μακρινό!

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s