«Υπέροχο συναίσθημα να συμμετέχεις σε παραγωγή Star Wars»

Το Star Wars: Chronicle of the Celestials αποτελεί την πρώτη ελληνική σειρά με θέμα τον Πόλεμο των Άστρων. Σε προηγούμενο αφιέρωμα του Geek Cultura, είχαμε μία πρώτη γνωριμία με την σειρά και τον Αστέριο Γούσιο, μεταξύ άλλων σκηνοθέτης και σεναριογράφος της σειράς. Σήμερα θα γνωρίσουμε τον Δημήτρη Τεζετζίδη, ο οποίος είναι μεταξύ άλλων, εκ των πρωταγωνιστών της σειράς, συμπαραγωγός και υπεύθυνος των χορογραφιών μάχης.

Θα θέλαμε να μας πεις λίγα λόγια για εσένα, να συστηθείς στον κόσμο…

«Δεν θα σας κουράσω πολύ. Μεγάλη μου αγάπη είναι ο κινηματογράφος. Ξεκίνησα να ασχολούμαι και να  δημιουργώ ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού, ιδρύοντας την ομάδα Diorama Films και κοινοποιώντας της δουλειές μου στο YouTube. Το ιδιαίτερο και αγαπημένο κομμάτι μου είναι η σκηνοθεσία και το σενάριο αλλά ταυτόχρονα εκτελώ και χρέη εικονολήπτη, μοντέρ, ηχολήπτη και ενίοτε ηθοποιού. Επίσης ασχολούμαι με τις πολεμικές τέχνες κάτι που με βοήθησε στην δημιουργία και επίβλεψη των χορογραφιών της σειράς, μαζί με τον Voland Ryk».

greek-star-wars-3

Συμμετέχεις σε μία παραγωγή Star Wars. Ένα όνειρο εκατομμύριων φίλων του Star Wars σε όλο τον κόσμο. Πως νιώθεις γι αυτό;

«Με μια λέξη: Υπέροχα. Το να συμμετέχω σε μια ταινία με θέμα το Star Wars ήταν ένα από τα πράγματα που ήθελα περισσότερο, μίας και είμαι μυημένος στην όλη κουλτούρα καμία δεκαετία, συν κάτι ψιλά. Αγάπησα τις ταινίες Star Wars από την πρώτη στιγμή. Η φοβερή ιστορία, τα οπτικά εφέ, οι ιδιαίτεροι χαρακτήρες και η φιλοσοφία των ταινιών κέντρισαν το ενδιαφέρον μου, μετατρέποντας με σε φανατικό οπαδό του όλου saga. Η ευκαιρία του να συμμετέχω σε μια τέτοια παραγωγή, δεν θα μπορούσε λοιπόν να με αφήσει αδιάφορο».

greek-star-wars-2Πως προήλθε η ιδέα της δημιουργίας ενός ελληνικού Star Wars;

«Το να δημιουργήσουμε μια ταινία Star Wars ήταν κάτι που το είχαμε συζητήσει αρκετές φορές με τον Αστέριο Γούσιο, τον σκηνοθέτη της σειράς. Είχαμε συνεργαστεί σε πολλές ταινίες και δεδομένου της κοινής αγάπης μας για το Star Wars, μια fan made ταινία ήταν για μας έντονη επιθυμία. Το κυριότερο πρόβλημα που μας εμπόδιζε ήταν ότι δεν είχαμε άτομο για τα ειδικά εφέ, μέχρι που μια μέρα, εμφανίστηκε ο Voland, ο οποίος είναι και ειδικός στο θέμα. Κι έτσι έγινε η αρχή. Η πρώτη μας σκέψη ήταν να κάνουμε ένα απλό video, με μια χορογραφία και μερικά εφέ, σαν πρώτη δοκιμή. Τελικά όμως, μετά από συζήτηση, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας και τις ικανότητες μας και να  ξεκινήσουμε μια κανονική σειρά Star Wars. Στην συνέχεια γνωρίσαμε τον Διονύση Κομποθέκλα, ο οποίος σαν Epsilon Custom Sabers μας βοήθησε στο βασικό κομμάτι του εξοπλισμού. Κι έτσι ήμασταν πλέον έτοιμοι να ξεκινήσουμε δυναμικά».

Μίλησε μας λίγο για τον ρόλο που υποδύεσαι…

«Ο χαρακτήρας που υποδύομαι ονομάζεται Sol Jaeger και είναι ο ένας από τους δύο κεντρικούς  χαρακτήρες της σειράς. Είναι ένας ιππότης Jedi  που ζει σε μια ταραγμένη περίοδο, τριακόσια χρόνια μετά τα γεγονότα των original ταινιών. Ο γαλαξίας βρίσκεται ξανά σε πόλεμο, με τους Jedi και τους Sith να βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι. Μέσα σ’ όλα αυτά, ο Sol καλείται από μια μυστηριώδη γυναίκα σε ένα μακρινό πλανήτη, για να καταλήξει τελικά με ένα holocron στην κατοχή του και πολλές απορίες. Ο Sol είναι θα λέγαμε, ένα κλασσικός ιππότης Jedi που πιστεύει στην φωτεινή πλευρά της Δύναμης, ακολουθεί την ηγεσία του συμβουλίου των Jedi και προστατεύει τον γαλαξία. Έχει όμως κι αυτός τα δικά του σκοτεινά μυστικά, όπως θα φανεί και στα επόμενα επεισόδια».

greek-star-wars-1

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που συναντήσατε κατά την δημιουργία της παραγωγής;

«Όπως ανέφερε στη προηγούμενη συνέντευξη και ο Αστέριος, η νούμερο ένα δυσκολία είναι ο χρόνος. Όλοι μας έχουμε θέμα με τον χρόνο λόγω των διαφόρων υποχρεώσεων της καθημερινότητας. Προσπαθούμε να βρούμε μέρες και ώρες που να βολεύουν όσους συμμετέχουν στα γυρίσματα κι αυτό έχει σαν συνέπεια να καθυστερούμε στην παραγωγή των επεισοδίων. Επίσης για κάθε επεισόδιο υπάρχει και μία προετοιμασία. Οι πρόβες των διαλόγων, οι χορογραφίες των μαχών, το να βρεθεί ο σωστός χώρος για το γύρισμα, η διαδικασία του μοντάζ και των εφέ, η προετοιμασία του εξοπλισμού. Όλα αυτά είναι πράγματα που με την σειρά τους απαιτούν χρόνο. Το να κάνεις μια  fan made ταινία σημαίνει να αφιερώσεις πολύ προσωπικό χρόνο, κόπο και υλικά πληρωμένα από την τσέπη σου. Κυρίως όμως απαιτεί αφοσίωση σε αυτό που κάνεις για να μπορέσεις να βγάλεις όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα με αυτά που έχεις.

greek-star-wars-5

Τα πρώτα δύο επεισόδια κυκλοφόρησαν και τα σχόλια είναι πολύ θετικά. Τι να περιμένουν οι φίλοι της σειράς για τα επόμενα επεισόδια;

«Στα επόμενα επεισόδια όσον αφορά την ιστορία, θα κάνουν την εμφάνιση τους καινούργιοι χαρακτήρες, θα πάρουμε μια γεύση από την δύναμη των Royals και θα μάθουμε περισσότερα πράγματα για τους πρωταγωνιστές και το παρελθόν τους. Από θέμα παραγωγής θα υπάρξει επίσης σημαντική βελτίωση. Θα έχουμε καινούργια κοστούμια, εξοπλισμούς και ειδικά εφέ, όμορφες τοποθεσίες καθώς επίσης και εντυπωσιακές μάχες με πρωτότυπες χορογραφίες».

Υπάρχει κάποια έκπληξη που μπορείς να αποκαλύψεις για τους φίλους της σειράς;

«Δεν μπορώ να σας πω πολλά, αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι ότι υπάρχει μια βαθύτερη σχέση μεταξύ Sol και Ermak και οι δύο  χαρακτήρες έχουν κοινό παρελθόν. Η μοίρα τους είναι δεμένη και οι ζωές τους θα πάρουν μια τροπή που ούτε οι ίδιοι μπορούσαν να φανταστούν».

Αν διαβάζει αυτή την συνέντευξη κάποιος λάτρης του Star Wars, που όμως δεν είδε ακόμα κάποιο από τα επεισόδια της δικής σας παραγωγής, τι θα του έλεγες για να τον πείσεις να ρίξει μια ματιά στην σειρά;

«Το Chronicle of the Celestials είναι μια σειρά φτιαγμένη από fans για fans. Είναι μια ιστορία εμπνευσμένη από τον κόσμο του Star Wars  και ακολουθεί την γραμμή των ταινιών αλλά και του expanded universe, αναδεικνύοντας όμως τα δικά της μοναδικά στοιχεία. Η σειρά είναι μια προσπάθεια να δώσουμε έναν φόρο τιμής στο saga του Star Wars και να προσθέσουμε και κάτι δικό μας ταυτόχρονα. Έχουμε μια δυνατή ιστορία, πολύ καλά εφέ, αρκετά καλό εξοπλισμό και πρωτότυπες χορογραφίες. Για μία σειρά που φτιάχνεται χωρίς κάποια επώνυμη παραγωγή, αλλά από ανθρώπους με αγάπη για αυτό που κάνουν, πιστεύω πως αξίζει να αφιερώσει κάποιος λίγο από τον χρόνο του , ειδικά αν είναι λάτρης του Star Wars, για να δει τα επεισόδια. Επιπλέον βλέπουμε για πρώτη φορά μια ταινία Star Wars στα ελληνικά, κάτι καινούργιο για τα ελληνικά δεδομένα μιας και η θεματολογία των ταινιών στην χώρα μας, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι αρκετά περιορισμένη. Αυτό που θέλουμε όμως πάνω απ’ όλα, είναι οι λάτρεις στου Star Wars να ευχαριστηθούν πραγματικά την σειρά και να είναι κάτι που αξίζει να θυμούνται. Ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Δείτε εδώ το Επεισόδιο 1:

Δείτε εδώ το Επεισόδιο 2:

Διαβάστε ακόμα:

Ένας νέος, διαφορετικός και ελληνικός κόσμος του Star Wars

«Καυτά» αναπάντητα ερωτήματα για το Επεισόδιο 8«Καυτά» αναπάντητα ερωτήματα για το Επεισόδιο 8

10+1 κακοί του Star Wars (Part 1)

10+1 κακοί του Star Wars (Part 2)

10 σπουδαία αποφθέγματα από το Star Wars

Rogue One: Ο CGI χαρακτήρας του Grand Moff Tarkin

Δεν είναι αστείο, οι Jedi είναι θρησκεία!

Με Princess Leia το Επεισόδιο 9 ή όχι;

gif-02

3 thoughts on “«Υπέροχο συναίσθημα να συμμετέχεις σε παραγωγή Star Wars»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s