10 κρυμμένες πληροφορίες για τον Γούλβεριν

Πρόκειται για ένα από τους αγαπημένους ήρωες κόμικς, ο οποίος έχει το δικό του φανατικό κοινό. Ο λόγος για τον Γούλβεριν, και το Geek Cultura ετοίμασε ένα αφιέρωμα στον αγαπημένο ήρωα ενόψει και της ταινίας “Logan” που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες. Κάναμε λοιπόν την έρευνα μας, και θα σας μεταφέρουμε μερικές άγνωστες (ή όχι και τόσο γνωστές) πτυχές της ιστορίας του.

1. Το πραγματικό όνομα του Γούλβεριν δεν είναι Logan, αλλά James Howlett. To Logan ήταν ένα ψευδώνυμο το οποίο υιοθέτησε, όταν και έφυγε από το πατρικό του. Ο Thomas Logan ήταν ο επιστάτης της οικία του Γούλβεριν στον Καναδά.

2. Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς την ηλικία του Γούλβεριν. Είναι σίγουρα άνω των 100 ετών. Οι αναγεννητητικές του δυνάμεις του δίνουν την δυνατότητα να γερνάει πολύ αργά.

3. Τα νύχια του Γούλβεριν δεν ήταν πάντοτε από αδαμάντιο. Είναι μέρος του σκελετού του, δηλαδή κόκκαλα, τα οποία μπορεί να ελέγχει μέσω των δυνάμεων του. Έπειτα προστέθηκε το αδαμάντιο, το οποίο αύξησε σε μεγάλο βαθμό την δύναμη του.

4. Όταν ήταν μικρός είχε μία φίλη, την Ρόουζ, με την οποία ήταν ερωτευμένος. Η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι όμως, αφού η Ρόουζ κατέληξε νεκρή στα χέρια του, όταν τρυπήθηκε από τον ίδιο κατά λάθος.

5. Η πρώτη εμφάνιση του Γούλβεριν σε κόμικς έγινε στο τεύχος 180 της σειράς “The Incredible Hulk” που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1974. Το είχε γράψει ο Len Wein ενώ το είχε σχεδιάσει ο Herb Trimpe.

6. Από την πρώτη του εμφάνιση ο Γούλβεριν φορούσε την γνωστή κιτρινομπλέ στολή του. Με την πάροδο των χρόνων η στολή αυτή διατηρήθηκε στον ήρωα, τόσο στις προσωπικές του περιπέτειες, όσο και σε αυτές των X-Men.

7. Τα νύχια του Γούλβεριν είναι το μεγαλύτερο του όπλο, όμως έχει και άλλες δυνάμεις. Από τις πιο σημαντικές είναι η ικανότητα του να θεραπεύεται εύκολα. Παράλληλα οι πρωτόγονες αισθήσεις του δίνουν μία αγριάδα, που συνδυάζεται με την φυσική του δύναμη. Και φυσικά όταν προστέθηκε το αδαμάντιο στο πρόγραμμα Weapon X, τα κόκκαλα του έγιναν άφθαρτα, μαζί με τα νύχια του, δίνοντας του επιπλέον δυνάμεις.

8. Κατά την διάρκεια της πορείας του ο Γούλβεριν συνεργάστηκε με αρκετούς σημαντικούς ήρωες της Μάρβελ. Πιο συγκεκριμένα μερικοί από αυτούς είναι οι Spiderman, Captain America, Punisher, Hulk, Ghost Rider, Elektra, Ben Grimm, Jubilee και Kitty Pryde.

9. Λόγω των πολλών ταξιδιών του ο Γούλβεριν έμαθε να μιλάει αρκετές γλώσσες, πέραν των αγγλικών. Πιο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ομιλεί ισπανικά, γαλλικά, ταϊλανδέζικα, βιετναμέζικα, ιαπωνικά, ρωσικά και κινέζικα!

10. Σε μία σκληρή μονομαχία του Γούλβεριν με τον Μαγκνίτο στο Άβαλον, ο Λόγκαν κατάφερε και χάραξε με τα νύχια του ένα “Χ” στο στήθος του Μαγκνίτο. Τότε ο τελευταίος συγκέντρωσε όλες του τις δυνάμεις και κατάφερε να του αποκολλήσει το αδαμάντιο από τα κόκκαλα του, το οποίο βγήκε εκτός του σώματος του, σκίζοντας του την σάρκα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Γούλβεριν να φτάσει πολύ κοντά στον θάνατο και να έρθει σε κατάσταση σοκ. Άργησε πολύ να επανέλθει, και όταν κατάλαβε πως τα νύχια του έβγαιναν πλέον ακανόνιστα λόγω της ζημιάς που είχαν υποστεί, κατάλαβε πως η ζωή του είχε πλέον αλλάξει.

gif01

2 thoughts on “10 κρυμμένες πληροφορίες για τον Γούλβεριν

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s