Χ-23: Η κλώνος του Wolverine

“Είναι σαν εσένα. Σου μοιάζει πάρα πολύ”. Μία φράση που προέρχεται από τρέιλερ του Logan, το οποίο τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες, και θα αποτελέσει -όπως όλα δείχνουν- το αντίο του Hugh Jackman στον ρόλο του Γουλβερίν. Συνεχίζοντας τα αφιερώματα προς τον αγαπημένο ήρωα, το Geek Cultura σας μεταφέρει την ιστορία της Χ-23.

Η Χ-23 αποτελεί πείραμα από το πρόγραμμα Weapon X, με σκοπό να δημιουργήσουν την πιο επικίνδυνη γυναίκα στον κόσμο, χρησιμοποιώντας το DNA του Γούλβεριν. Για να προχωρήσει το πείραμα, προσλήφθηκε η Dr. Sarah Kinney, για να εργαστεί στο project, ως ένα παρακλάδι του Weapon X, με στόχο να κλωνοποιήσει τον Γούλβεριν, που αποτελούσε την μεγαλύτερη επιτυχία του προγράμματος.

Η Dr. Kinney δυσκολεύτηκε να κλωνοποιήσει αρσενικό, όπου ήταν αρχικά το πλάνο, μεταφέροντας το πείραμα σε θηλυκό. Η γιατρός έπειτα αποφάσισε όπως η ίδια να γεννήσει το μεταλλαγμένο παιδί, μετά από έντονες πιέσεις που της ασκήθηκαν από τους ανώτερους της. Κάπως έτσι ήρθε στον κόσμο η Χ-23, η οποία αποτελούσε ουσιαστικά ένα πειραματόζωο, και υποβαλλόταν συνεχώς σε διαρκείς εξετάσεις από όταν ήταν σε πολύ μικρή ηλικία.

Οι πράξεις της και τα αισθήματα της ελέγχονταν από την Weapon X, όπου είχαν στόχο να μην μπορεί να αποκτήσει ηθικούς φραγμούς. Μάλιστα κατάφεραν να παρασκευάσουν μία οσμή η οποία μπορούσε να της προκαλέσει έκρηξη οργής. Την συγκεκριμένη οσμή την χρησιμοποίησαν για να αναγκάσουν την Χ-23 να δολοφονήσει τον δάσκαλο της, ως μία προειδοποίηση προς την ίδια, για την αυξανόμενη επιθυμία της για ανεξαρτησία.

Η Χ-23 εκπαιδεύτηκε σε αρκετές πολεμικές τέχνες και είχε -όπως και ο Γούλβεριν- νύχια, τα οποία επενδύθηκαν με αδαμάντιο. Όμως σε αντίθεση με τον Λόγκαν, η Χ-23 είχε δύο νύχια στο κάθε χέρι (αντί τρία) ενώ επίσης μπορούσε να βγάλει και ένα ακόμα νύχι από το κάθε της πόδι. Παράλληλα, είχε όλες τις δυνάμεις του Γούλβεριν, με πιο σημαντική αυτή της γρήγορης ίασης.

Ο σκοπός της Weapon X ήταν να δημιουργήσει μία δολοφόνο, την οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ως όπλο, ή ακόμα και να την ενοικιάσουν σε γνωστούς εγκληματίες στον κόσμο, έναντι πολλών εκατομμυρίων. Γι αυτό τον λόγο διευθέτησαν η Χ-23 να μην έχει ίχνος ηθικής. Ωστόσο δεν υπολόγισαν πως το DNA του Γούλβεριν θα επηρέαζε τον χαρακτήρα της Χ-23, με αποτέλεσμα να μην δέχεται να ακολουθήσει τυφλά τις οδηγίες που της δίνονταν.

Η Dr. Kinney είχε αισθήματα για την Χ-23, η οποία αποτελούσε βιολογικό της παιδί. Έτσι πήρε την απόφαση να την βοηθήσει να αποδράσει, κάτι όμως που θα της κόστιζε την ζωή της. Πριν πεθάνει όμως η Dr. Kinney χάρισε στην Χ-23 ένα μοναδικό δώρο, ένα όνομα! Την ονόμασε Λάουρα!

Όταν λοιπόν η Λάουρα απέδρασε από την Weapon X, βρέθηκε μόνη στον κόσμο, καταφεύγοντας μέχρι και στην πορνεία για να μπορέσει να επιβιώσει. Έπειτα γνώρισε τον Γούλβεριν, ο οποίος την μετέφερε στο σπίτι των Χ-Men. Έτσι η Λάουρα έγινε μαθήτρια στην σχολή και αποτέλεσε στην συνέχεια μέλος των New X-Men αλλά και της ομάδας δράσης X-Force.

Διαβάστε ακόμα:

Movie Review: Logan (No Spoilers)

Οι καλύτερες ιστορίες του Wolverine – Μέρος Α’

Το μυστικό πίσω από το «αντίο» του Hugh Jackman σαν Wolverine

10 κρυμμένες πληροφορίες για τον Γούλβεριν

Αυτά που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν για τον Hugh Jackman

X-MEN: Η ταινία που έχτισε το franchise

10 πράγματα που δεν ξέρατε για την πρώτη ταινία X-Men

gif-02

2 thoughts on “Χ-23: Η κλώνος του Wolverine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s