Οι κορυφαίες ταινίες του Hugh Jackman ως Wolverine

Με το LOGAN o Hugh Jackman έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του ως Wolverine, και εδώ στο Geek Cultura θα προσπαθήσουμε να βάλουμε σε σειρά τις κορυφαίες του ταινίες υποδυόμενος τον αγαπημένο ήρωα και να σας τις παρουσιάσουμε.

  1. X-MEN Οrigins: Wolverine (2009)

Μπορεί σαν ιδέα να ήταν αρκετά καλή, με την δημιουργία μίας prequel ταινίας για το backstory του Wolverine, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν κακό. Το μοναδικό θετικό από αυτή την ταινία ήταν ο ίδιος ο Hugh Jackman, ενώ όλα τα άλλα ήταν αρνητικά. Κρίμα πάντως γιατί η ταινία θα μπορούσε να είχε φέρει περισσότερες Origin ιστορίες από τα υπόλοιπα μέλη των Χ-ΜΕΝ, ενώ ακόμα πιο κρίμα είναι η εικόνα του Deadpool που συνεχίζει να μας στοιχειώνει μέχρι σήμερα.

  1. X-MEN: The Last Stand (2006)

Η ταινία που παραλίγο να θάψει όλο το franchise! Βέβαια αυτό αποδύθηκε δυνατό, αφού άντεξε δύο απανωτές “πατάτες” και κατάφερε να επιβιώσει και να συνεχίσει με μερικές πολύ καλές ταινίες. Με τον Bryan Singer να αποχωρεί από τα Χ-ΜΕΝ για να… κάνει καριέρα στο Superman Returns (!), την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Brett Ratner. Το αποτέλεσμα όπως προαναφέραμε ήταν κακό! Πολύ κακό!

  1. Χ-ΜΕΝ: Apocalypse (2016)

Είναι πολύ πιθανόν η σκηνή του Hugh Jackman στο Apocalypse να μην ήταν στο σενάριο, και να γυρίστηκε μετά το τέλος των γυρισμάτων. Φαινόταν έντονα πως τον έριξαν μέσα με το… ζόρι, περισσότερο για λόγους μάρκετινγκ. Η ερμηνεία του δεν ήταν άσχημη, όμως δεν υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος ύπαρξης του Wolverine στην ταινία, με τον τρόπο που τον παρουσίασαν.

  1. Χ-ΜΕΝ (2000)

Όταν πρωτογνωρίσαμε τον Hugh Jackman ως Wolverine! Το πιο παράξενο από αυτή την ταινία ήταν ότι δεν φάνηκε να υπάρχει καθόλου backstory μεταξύ του Wolvie και του Sabretooth, κάτι που θα έδινε το κάτι παραπάνω στην ταινία. Γενικά όμως ήταν μία πολύ καλή ταινία, με πολύ καλές ερμηνείες και την αγαπάμε!

  1. The Wolverine (2013)

Η ταινία δεν ήταν τέλεια, όμως ήταν πολύ καλύτερη από το Origins. Η ερμηνεία του Hugh Jackman ήταν για ακόμα μία φορά εξαιρετική, ενώ το έργο κυλούσε εξαιρετικά μέχρι και το τέλος της Β’ πράξης. Από εκεί και μετά μας τα χάλασε λίγο. Γενικά όμως είναι μία εύθυμη ταινία που θα περάσεις καλά αν την παρακολουθήσεις, ιδίως αν είσαι λάτρης του Wolverine.

  1. X-2: X-MEN United (2003)

Πρόκειται για μία από τις καλύτερες ταινίες των Χ-ΜΕΝ, ένα αρκετά επιτυχημένο sequel μετά και την επιτυχία που γνώρισε η πρώτη ταινία. Ας μην ξεχνάμε πως την εποχή που βγήκε δεν είχαμε τόσες πολλές ταινίες με υπερήρωες όπως σήμερα. Κατ’ ακρίβεια έπρεπε να περιμένουμε χρόνια ή αργότερα πολλούς μήνες. Και τα πρώτα δύο Χ-ΜΕΝ βοήθησαν τα μέγιστα για να αλλάξει ο κινηματογράφος και να γίνει η επανάσταση των superheroes! Όσο αφορά τον Hugh Jackman στην ταινία ήταν για ακόμα μία φορά συναρπαστικός, και ήταν ένας από τους λόγους της μεγάλης επιτυχίας της ταινίας.

  1. Χ-ΜΕΝ: Days of Future Past (2014)

Ουσιαστικά στο DOFP ο Hugh Jackman είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας, η οποία κατάφερε και πάντρεψε το παλιό με το νέο cast πολύ όμορφα και έκανε reboot το franchise, με τον Bryan Singer να διαγράφει ότι έγινε στο The Last Stand. Είναι ίσως η κορυφαία ταινία των X-MEN, με πολύ όμορφη ιστορία και σπουδαίες ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς. Ο Hugh Jackman δίνει ρέστα με την ερμηνεία του για ακόμα μία φορά.

  1. LOGAN (2017)

Η κορυφαία ταινία του Hugh Jackman ως Wolverine! Ο ηθοποιός έδειξε να ζει τον ρόλο στο πετσί του και να απολαμβάνει την κάθε σκηνή. Ερμηνευτικά ήταν ΑΠΙΘΑΝΟΣ σε μία πολύ καλογραμμένη ιστορία, ενώ όπως μάθαμε ο ίδιος επέμενε η ταινία να είναι Rated R, και για να δεχθεί η FOX έκανε μείωση στον μισθό του. Το αποτέλεσμα: εκπληκτικό! Το πιο κρίμα είναι ότι τόσα χρόνια δεν έκαναν ταινίες με τον Wolverine να είναι τόσο brutal, κάτι που φάνηκε πόσο τέλειο είναι μέσα από το LOGAN. Η παρουσία του Wolverine δεν θυμίζει τις υπόλοιπες ταινίες που συμμετείχε, αφού είναι πολύ πιο σκοτεινή. Και είναι το τέλειο αντίο για τον ηθοποιό ως Wolverine, ένα ρόλο που υπηρέτησε και τίμησε για 17 ολόκληρα χρόνια. Το καλύτερο τέλος μίας σπουδαίας εποχής.

Honorable Mention: Χ-ΜΕΝ: First Class (2011)

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην παρουσία του Hugh Jackman και στο X-MEN: First Class (2011) όμως επειδή συμμετείχε μόνο λίγα δευτερόλεπτα και είχε μία ατάκα, δεν μπορούσε να είναι στην πιο πάνω λίστα. Όμως ήταν ένα από τα πιο όμορφα cameos που είδαμε σε ταινία, της οποίας προσέδωσε χιούμορ και κέρδισε μόνο θετικές εντυπώσεις!

Διαβάστε ακόμα:

Movie Review: Logan (No Spoilers)

Οι καλύτερες ιστορίες του Wolverine – Μέρος Α’

Οι καλύτερες ιστορίες του Wolverine – Μέρος Β’

Χ-23: Η κλώνος του Wolverine

Το μυστικό πίσω από το «αντίο» του Hugh Jackman σαν Wolverine

10 κρυμμένες πληροφορίες για τον Γούλβεριν

Αυτά που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν για τον Hugh Jackman

X-MEN: Η ταινία που έχτισε το franchise

10 πράγματα που δεν ξέρατε για την πρώτη ταινία X-Men

gif04

One thought on “Οι κορυφαίες ταινίες του Hugh Jackman ως Wolverine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s