“Two and a Half Men”: Μία σειρά που προσφέρει άφθονο γέλιο

Η σειρά “Two and a Half Men” όταν ξεκίνησε, αφορούσε την ζωή του Τσάρλι, ενός εργένη που ζούσε στον δικό του «παράδεισο». Έχει σπίτι στην παραλία, πληρωνόταν υπερβολικά καλά και έχει μια αρκετά καλή ερωτική ζωή. Σε κάποια όμως στιγμή έρχεται να μετακομίσει μαζί του ο αδερφός του, ο Άλαν, με τον μικρό του γιο, τον Τζέικ, και κάπως έτσι έρχεται η «συντέλεια» του κόσμου του.

Η σειρά προβαλλόταν στο CBS από το 2003 μέχρι το 2015 και έχει προταθεί 2 φορές για Χρυσή Σφαίρα. Έχει κερδίσει 18 διάφορα αλλά βραβεία ενώ ένα από αυτά ήταν στο 35ο People Choice Award για το καλύτερο κωμικό σόου.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ας δούμε μία γρήγορη περιγραφή των κύριων χαρακτήρων της σειράς.

Charlie Harper (Charlie Sheen)

Ας κάνουμε αρχή με τον κύριο πρωταγωνιστή της σειράς, τον Charlie Harper. Όταν κάποιος ζει τον δικό του παράδεισο τότε πολύ απλά δεν θέλει να τον ενοχλεί κανένας. Ο Charlie Harper, απλά γουστάρει να κάνει ερωτικά όργια, να γράφει μουσική όποτε θέλει και παρόλο που τα τραγούδια του είναι αηδία, έχει αρκετή απήχηση. Είναι αρκετά βρωμιάρης και απλά προτιμάει να πίνει ουίσκι αντί για καφέ. Δεν θέλει να παντρευτεί ποτέ και να μείνει ο αιώνιος εργένης.

Alan Harper (Jon Cryer)

Δεν έχετε δει χειρότερο τσιγκούνη από τον  Alan Harper. Ο Alan χωρίζει με την γυναίκα του και έτσι ζητάει την βοήθεια του αδερφού του. Ωστόσο όταν του εξηγεί ότι θα μείνει λίγες μέρες στο σπίτι του, αυτός εννοούσε για πάντα. Έτσι αντί για 12 μέρες ο Alan Harper «ριζώνει» στο σπίτι του αδερφού του. Έχει ένα παράξενο γούστο για τις έγκυες γυναίκες, ενώ δεν είναι και ο καλύτερος άντρας του κόσμου (εμφανισιακά).

Jake Harper (Angus T. Jones)        

Ο Jake Harper είναι ο μικρός γιος του Alan Harper. Στην σειρά τον βλέπουμε από μικρό παιδάκι που το μόνο πράγμα που ήθελε ήταν να τρώει να μεγαλώνει και στο τέλος να παντρεύεται. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει και πολύ καλό σκεπτικό και έτσι οι πράξεις του, δημιουργούν αρκετούς μπελάδες.

Berta  (Conchata Ferrell)    

Η Berta  είναι η οικιακή βοηθός του Charlie. Έχει δει και έχει καθαρίσει αρκετά αηδιαστικά πράγματα από τα όργια του. Ωστόσο δεν διστάζει να καπνίσει χόρτο ακόμα και την μέρα. Δουλεύει για να ζήσει την οικογένεια της. Πάνω απ’ όλα προσέχει τον  Charlie ενώ προσπαθεί να τον προφυλάξει από τα επακόλουθα των πράξεων του.

Evelyn Harper (Holland Taylor)      

Η γυναίκα απλά ζει για να κάνει σεξ. Είναι η μητέρα του Charlie και του Alan. Είναι αρκετά άσπλαχνη ως μητέρα με τα παιδιά της. Ωστόσο δεν διστάζει να παντρευτεί ακόμα και στα 67 της. Έχει ένα πλούσιο σπίτι και δεν τσιγκουνεύεται να δώσει λεφτά στο Charlie όταν τα χρειαστεί.

Walden Schmidt (Ashton Kutcher)            

Όταν ο Charlie αποχωρεί απλό την σειρά, την δίκη του, παίρνει ο Walden Schmidt. Ο Walden Schmidt είναι ένας πολυεκατομμυριούχος ο οποίος περνά ερωτική απογοήτευση και προσπαθεί να αυτοκτονήσει. Ο Alan τον σώζει από την αυτοκτονία και ως «βδέλλα» βρίσκει τρόπο να μείνει εκ νέου με τον Walden,στο τέλειο σπίτι του Charlie.

Judith Harper (Marin Hinkle)        

Η Judith είναι η πρώτη γυναίκα του Alan. Είναι αρκετά οξύθυμη και η αλήθεια είναι ότι νευριάζει με το παραμικρό. Μισεί σε υπερβολικό βαθμό τον Alan λόγω του κακού χαρακτήρα του και της τσιγκουνιάς του. Κρατάει το αρχικό σπίτι του Alan και τον διώχνει από αυτό, μαζί με τον γιο της. Ζητάει διατροφή από αυτόν, ενώ η ίδια προσπαθεί να ξαναζήσει την ζωή της. (ότι της απέμεινε).

Rose (Melanie Lynskey)

Η Rose είναι η γειτόνισσα του Charlie και ονειρεύεται ότι μία μέρα θα τον παντρευτεί. Είναι αρκετά ανατριχιαστικός ο τρόπος που εμφανίζεται. Κατασκοπεύει τον Charlie και αναζητά τον πιο κατάλληλο τρόπο για να τον κάνει να τον παντρευτεί. Αρκετές φόρες φτάνει σε πολύ ακραία μέτρα. Παρόλα την μανία της, είναι καλή κοπέλα και σε σπάνιες φορές λογική.

Chelsea (Jennifer Taylor)    

Η Chelsea είναι η κοπέλα που παρολίγο να κλέψει την καρδιά του Charlie για πάντα. Είναι πολύ καλή κοπέλα και περνάει από διάφορα γεγονότα, (τα οποία δεν μπορώ να αποκαλύψω καθώς θα είναι spoilers)

Dr. Herb Melnick (Ryan Stiles)      

Ο Dr. Herb Melnick είναι ο παιδίατρος του Jake. Μετά τον χωρισμό της Judith με τον Alan, βρήκε την ευκαιρία και παντρεύτηκε την Judith. Ωστόσο οι δύο τους δεν άντεξαν και τόσο πολύ. Ο Alan όμως βρήκε ένα πολύ καλό φίλο και ένα νέο κολλητό.

Jenny Harper (Amber Tamblyn)   

Όπως και να σας φαίνεται παράπονο ο Charlie είναι πατέρας. Η κόρη του είναι η Jenny Harper. Η Jenny Harper έχει μία ιδιαίτερη έλξη προς τις γυναίκες και ένα ιδιαίτερο τρόπο να τις ρίχνει στο κρεβάτι.

Σχόλιο Geek Cultura

Η σειρά έχει πάρα πολλά αστεία. Αξίζει πραγματικά ο κόπος να την παρακολουθήσει κάποιος. Ο υποφαινόμενος έχει δει όλα τα επεισόδια και σας συνιστά ανεπιφύλακτα να την παρακολουθήσετε. Είναι από τις λίγες σειρές που προσφέρουν άπλετο γέλιο στους τηλεθεατές.

gif03

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s