Το official βιβλίο μαγειρικής World of Warcraft είναι εδώ

Οποιοσδήποτε έχει παίξει World of Warcraft γνωρίζει ότι το μαγείρεμα και οι συνταγές αποτελούν ουσιαστικό μέρος του παιχνιδιού. Χάρη στην Chelsea Monroe-Cassel, συγγραφέα του επίσημου βιβλίου μαγειρικής Game of Thrones A Feast of Ice and Fire, τα καλύτερα πιάτα στο Azeroth μπορούν πλέον να δημιουργηθούν στην κουζίνα σας, και δεν χρειάζεται να είστε στο επίπεδο 800 στο Cooking skill για να τα πετύχετε.

Θελήσατε ποτέ να κάνετε Beer Basted Boar Ribs αλλά δεν θέλετε να πάτε πετώντας στην αρχική περιοχή για νάνους και gnomes ή να βρείτε τη συνταγή στο auction house; Tώρα υπάρχει το βιβλίο για να βρείτε όλες τις συνταγές.!

Το βιβλίο κυκλοφόρησε για  πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2016 και μυεί πεπειραμένους και μη της μαγειρικής στον μαγικό κόσμο των συνταγών του World of Warcraft. Αν είστε εντελώς αντίθετοι με την έννοια φούρνος ή και κουζίνα, ενώ είστε υπέρ του takeout ή ενός φούρνου μικροκυμάτων, τότε μάλλον δεν θα θέλετε να ασχοληθείτε με το ήμισυ αυτού του βιβλίου.

Αλλά και πάλι κάτι μπορείτε να κάνετε, καθώς υπάρχει μεγάλη σαφήνεια μεταξύ «ειδικός / master» και εύκολων πιάτων. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη διάκριση, ακόμη και αν είστε έμπειροι με την μαγειρική, καθώς μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα επιπλέον στοιχείο στον χρόνο προετοιμασίας. Ποσότητες και προτάσεις σερβιρίσματος είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη επίσης.

Αυτός ο τόμος απευθύνεται σε όλους. Μπορεί να μην είστε σε θέση να αναλύσετε ορισμένες από τις αναφορές για Pandaren (και υπάρχουν πολλές), αλλά οι οδηγίες είναι σαφείς και συνοπτικές, και οι εικόνες είναι πολύ καλές. Υπάρχει μόνο μερικά πιάτα (και πάλι, από τα περίπου 200) που ίσως να μην εκπροσωπούν απόλυτα την αρχική συνταγή. Μιλώντας για τις αναφορές όμως, υπάρχει πολλοί μεζέδες καθώς και η χρήση των in-game εικόνων και όμορφη τέχνη εμπνευσμένη από το παιχνίδι στις σελίδες του. Η επίτευξη αυτής της ισορροπίας που δεν αποξενώνει εκείνους που δεν νοιάζονται για το Warcraft είναι κάτι που η συγγραφέας Monroe-Cassel διαχειρίζεται με επιτυχία.

Ένα άλλο είναι ότι πολλά σύγχρονα βιβλία μαγειρικής προσθέτουν αυτές τις μέρες συνταγές για χορτοφάγους, vegan, ή χωρίς γλουτένη με ένα γιγαντιαίο γλωσσάρι στο τέλος. Εδώ δεν υπάρχει μεγάλη βοήθεια για τους δύο «Vs», καθώς η συγγραφέας προτείνει τη χρήση κυρίως κρέατος στο ξεκίνημα του βιβλίου. Αλλά οι κατευθυντήριες γραμμές για χωρίς γλουτένη είναι πραγματικά χρήσιμες για την παροχή υποκατάστατων.

Το βιβλίο μαγειρικής του World of Warcraft είναι κάτι περισσότερο από ένα εγχειρίδιο που μιλά από μια ιδιαίτερη γωνία. Οι raiders του WoW ( βάζω και τον εαυτό μου μέσα ) θα είναι σε θέση να το «ξεκοκαλίσουν» και να γελάσουν με μερικές από τις αναφορές στην ιστορία του παιχνιδιού, και οι μη φίλαθλοι του παιχνιδιού αλλά λάτρεις της μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής θα απολαύσουν μερικές από τις πιο απόκρυφες συνταγές. Το γεγονός ότι είναι συμβαδίζει όλον τον χρόνο με συνταγές για όλες τις γιορτινές μέρες το καθιστά ακόμη πιο ελκυστικό για να το συμβουλευόμαστε τακτικά.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο μαγειρικής του World of Warcraft εδώ και το αντίστοιχο του Game of Thrones A Feast of Ice and Fire εδώ 

gif-02

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s