Όταν η DC άλλαξε τον τηλεοπτικό υπερηρωικό χάρτη…

Είναι γνωστό πως κατά καιρούς υπήρξαν διάφορες τηλεοπτικές απόπειρες μεταφοράς σούπερ ηρώων από τα κόμικς σε τηλεοπτικές σειρές. Ήταν σχεδόν ακατόρθωτη η σωστή μεταφορά των ηρώων, αφού οι τηλεοπτικές σειρές της Αμερικής συχνά δεν είχαν μεγάλο budget και δεν μπορούσαν να διαμορφώσουν το σωστό κλίμα για αγαπημένους ήρωες και αρκετές προσπάθειες απέτυχαν. Είχαμε ωστόσο και μερικές εξαιρετικές τηλεοπτικές σειρές με υπερήρωες, όμως σίγουρα ήταν σε πολύ πιο μικρό βαθμό από τα σημερινά δεδομένα.

Όλα άλλαξαν το 2012 όταν η DC σε συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο CW έκαναν μια συμφωνία για τη μεταφορά του αγαπημένου Green Arrow στη μικρή οθόνη, για μια σειρά πιο σκοτεινή που θα αναβιώνει τις περιπέτειες του Oliver Queen, μετά και το θετικό πέρασμα του ήρωα από το Smallville τα προηγούμενα χρόνια. Η μεγάλη επιτυχία της σειράς οδήγησε στη δημιουργία του σύμπαντος γνωστού ως “Arrowverse” ή “Flarrowverse” που μέχρι στιγμής περιλαμβάνει τέσσερις σειρές με διαφορετικούς ήρωες της DCκαι συνεχίζει να έχει πολύ μεγάλη επιτυχία ανά το παγκόσμιο. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν, την ιστορία του τηλεοπτικού multiverse της DC.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARROW (2012-?) – Η αρχή

Favorites: Oliver Queen/Arrow, Laurel Lance/Black Canary, Slade Wilson/Deathstroke.

Το όνομα του είναι… Oliver Queen και μετά από πέντε χρόνια που πέρασε στη κόλαση επέστρεψε μεταμορφώνοντας τον εαυτό του σε κάτι άλλο και προφέρει περιπέτεια και δράση κάθε εβδομάδα τις τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν. Ο χαρακτήρας έγινε γνωστός στη μικρή οθόνη από τη σειρά του WB-CW, Smallville και οι παραγωγοί του καναλιού αποφάσισαν πως μια σειρά με επίκεντρο τη ζωή του Green Arrow θα έφερνε μεγάλη επιτυχία. Ξεκίνησε με στόχο να διαφοροποιήσει το χαρακτήρα από εκείνον του Smallville και να δείξει μια πιο σκοτεινή πλευρά του πρωταγωνιστή. Παρουσίασε αμέτρητους comic book χαρακτήρες όπως: Black Canary, Deathstroke, Malcolm Merlin, Damien Darhk, Ra’s Al Gul. Η σειρά ενώ δείχνει τη ζωή του Oliver Queen μετά την επιστροφή του από το νησί, μας μεταφέρει σε κάθε επεισόδιο 5 χρόνια πίσω και παρακολουθούμε την εκπαίδευση του σε ιστορίες που σχετίζονται με το σήμερα.

Έχει ήδη ανανεωθεί για 6η σεζόν που θα ξεκινήσει το Φθινόπωρο του 2017 ενώ ο πέμπτος κύκλος θα κλείσει αυτό τον Μάιο.

 

 

 

 

 

 

 

THE FLASH (2014-?)- Η δημιουργία του multiverse

Favorites: Barry Allen/Flash, Cisco/Vibe, Harrison Wells.

Με την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το ARROW οι παραγωγοί αποφάσισαν να εντάξουν ακόμα ένα διάσημο χαρακτήρα της DC Comics στο τηλεοπτικό τους σύμπαν, τον Flash. Η εισαγωγή του χαρακτήρα έγινε στη δεύτερη σεζόν του Arrow και με τη μεγάλη θετικότητα του τηλεοπτικού κοινού προς τον χαρακτήρα του Barry Allen, αποφασίστηκε να γίνει η δοκιμή για δική του αυτόνομη σειρά. Η σειρά λαμβάνει μέρος στο ίδιο σύμπαν με το Arrow στην πόλη Central και ασχολείται αρχικά με την δημιουργία των γνωστών metahumans καθώς και με άλλες ιστορίες από τα κόμικς όπως την ύπαρξη του multiverse και του time-travelling. Η σειρά θεωρείται από πολλούς ως μία από τις κορυφαίες στο είδος της και έχει ήδη ανανεωθεί για 4η σεζόν.

 

 

 

 

 

LEGENDS OF TOMORROW (2016-?) – Η ένωση

Favorites: White Canary, Captain Cold, Τhe Atom

Ακολουθώντας διάφορους χαρακτήρες των σειρών Arrow και Flash, οι Legends δημιουργήθηκαν από τον γνωστό timemaster, Rip Hunter, για να πολεμήσουν με σκοπό να σώσουν τον κόσμο από μια μελλοντική καταστροφή. Η σειρά παρουσιάζει την ομάδα που αποτελείται από τον Atom, White Canary, Vixen, The Rogues, Hawkgirl, Hawkman, Firestorm, ενώ κάθε σεζόν έρχονται καινούργιοι ήρωες της DC. Πολεμούν μέσα στο χρόνο για τη διασφάλιση και διατήρηση της ιστορίας και έρχονται αντιμέτωποι με διάφορους DCvillainsαπό τις άλλες δύο σειρές. Η σειρά έχει ανανεωθεί και για 3η σεζόν, ενώ σε αντίθεση με τις υπόλοιπες έχει πιο λίγα επεισόδια ανά σεζόν.

 

 

 

SUPERGIRL (2015-?) – Έξω από τη Γη

Favorites: Kara Zor El/Supergirl, Mon El, Clark Kent/Superman.

Η ξαδέρφη του Superman προσγειώθηκε στη μικρή οθόνη και βρίσκεται σε συνεχή μάχη με εξωγήινες δυνάμεις ενώ προσπαθεί να βάλει σε τάξη τη καινούργια της ταυτότητα ως σούπερ ηρωίδα. Η Kara Zor El έρχεται από το παράλληλο σύμπαν Earth-38 και έχει τη δική της ιστορία, θέλοντας να μην είναι στη σκιά του ξαδέρφου της, του Superman. Είναι μια σειρά με αρκετή δράση και περιπέτεια ενώ βρίσκεται έξω από τον κόσμο των Flash και Arrow, όμως συχνά υπάρχει η επικοινωνία με τους ήρωες αφού ο Flash τυχαία ανακάλυψε τον κόσμο της Supergirl.

Με αρκετούς εχθρούς έξω από τη Γη και την προσπάθεια της να βρει τη ταυτότητα της, η Supergirl είναι μια αρκετά διασκεδαστική σειρά για τους φαν του franchise. Η σειρά φέτος μετακόμισε στο CW από το CBS για να βρίσκεται με τις υπόλοιπες του είδους της ενώ ήδη έχει γίνει crossoverμε τον Flash και ετοιμάζεται το επόμενο. H 3η σεζόν έχει ήδη γίνει σίγουρη και αναμένουμε ακόμα επεισόδια της 2ης.

 

CROSSOVERS – Τα αξέχαστα events…

Σε κάθε κύκλο λοιπόν των σειρών υπάρχουν τα λεγόμενα crossovers έχουν γίνει πλέον παράδοση. Αυτό σημαίνει πως ήρωες από όλες τις σειρές που συμμετέχουν στο τηλεοπτικό σύμπαν της DC να συμμετέχουν σε κοινές ιστορίες των υπόλοιπων σειρών. Συνήθως τα crossovers έχουν συνέχεια από την μία σειρά στην άλλη, και μέχρι στιγμής έχουν σημειώσει αρκετή επιτυχία.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα κείμενα για το σύμπαν της DC

gif03

One thought on “Όταν η DC άλλαξε τον τηλεοπτικό υπερηρωικό χάρτη…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s