Οι χειρότερες superhero ταινίες από το 2000 και μετά

Τα τελευταία χρόνια έχουμε άνθηση των ταινιών με υπερήρωες. Αρκετά συχνά βλέπουμε νέες ταινίες να κυκλοφορούν, με νέους και παλιούς ήρωες. Δεν είναι όμως όλα ρόδινα στον κινηματογραφικό κόσμο των αγαπημένων μας ηρώων. Προσπαθήσαμε να μαζέψουμε τις δέκα χειρότερες ταινίες που κυκλοφόρησαν από το 2000 και μετά και να σας τις παρουσιάσουμε, με χρονολογική σειρά από την ημέρα κυκλοφορίας τους.

Daredevil (2003)

Προτού κυκλοφορήσει η εξαιρετική τηλεοπτική σειρά του Netflix, είχαμε μία παταγώδη αποτυχία με πρωταγωνιστή τον Ben Affleck. Οι πιο πολλοί κριτικοί φυσικά έθαψαν την ταινία, και έως σήμερα θεωρείται ως μία από τις χειρότερες ταινίες με υπερήρωες όλων των εποχών. Εμείς δίνουμε τα συγχαρητήρια μας στους παραγωγούς της τηλεοπτικής σειράς, η οποία είναι πραγματικά πολύ καλή και αξίζει να την παρακολουθήσετε.

Hulk (2003)

Ο Hulk πήρε μοιρασμένες κριτικές, κυρίως αρνητικές. Πολλοί θεώρησαν πως είναι τέτοια η φύση του ήρωα που δεν αντέχει δική του stand alone ταινία. Πέντε χρόνια αργότερα έγινε reboot της ταινίας με καινούργιο πρωταγωνιστή (αντί του Eric Bana νέος πρωταγωνιστής ήταν ο Edward Norton). Υπήρξαν αρκετές συζητήσεις εάν θα επέστρεψε ο Edward Norton για το Avengers, ωστόσο αυτό δεν έγινε και τότε είδαμε και τρίτο Hulk, τον οποίο υποδύθηκε (με σαφώς μεγαλύτερη επιτυχία από τους προκάτοχους του) ο Mark Ruffalo.

Catwoman (2004)

Ακόμα μία ταινία χωρίς λόγο ύπαρξης. Δεν είναι τυχαίο ότι σάρωσε τα χρυσά βατόμουρα της χρονιάς. Όλοι όσοι έλαβαν μέρος στην ταινία, και κυρίως η πρωταγωνίστρια Halle Berry, έκαναν ότι μπορούν για να ξεχάσουν πως συμμετείχαν στο project.

Elektra (2005)

Μετά την αποτυχία του Daredevil η FOX αποφάσισε να κάνει μία ακόμα αποτυχημένη ταινία, δύο χρόνια μετά. Σύντομα η ταινία ξεχάστηκε και όλοι προχώρησαν την ζωή τους.

Spider-Man 3 (2007)

Μετά την επιτυχία των πρώτων δύο ταινιών (ειδικά η δεύτερη ήταν εξαιρετική) ήρθε και η τρίτη και τελευταία ταινία της τριλογίας που ήταν τουλάχιστον μέτρια. Οι πολλοί villains που τοποθετήθηκαν στην ιστορία δεν βοήθησαν την ιστορία, η ταινία πήρε μέτριες και κακές κριτικές κυρίως και κάπου εκεί ακυρώθηκε και η 4η ταινία που ήταν στα σκαριά και είχαμε το reboot με το Amazing Spiderman.

Punisher: War Zone (2008)

Η πρώτη ταινία που βγήκε το 2004 ήταν καλούτσικη. Έπειτα κυκλοφόρησε αυτή η ταινία που αποτελούσε κάτι ενδιάμεσα σε sequel και reboot. Η ταινία πήρε κακές κριτικές, με τον Frank Castle να εξαφανίζεται για ένα μεγάλο διάστημα, προτού επιστρέψει και αυτός στην μικρή οθόνη.

X-Men Origins: Wolverine (2009)

Μου αρέσει πολύ ο Wolverine σαν ήρωας. Έχω διαβάσει άπειρες ιστορίες του σε κόμικς και οι X-Men πάντοτε είχαν μία σημαντική θέση στην καρδιά μου. Όμως η συγκεκριμένη ταινία ήταν ένα μικρό αίσχος.

Green Lantern (2011)

Ο Ryan Renolds μπορεί να γνώρισε αρκετή επιτυχία όπου υποδύθηκε τον Deadpool σε μία εξαιρετική ταινία, όμως η επιλογή του να ενσαρκώσει τον Green Lantern στο ομώνυμο φιλμ του 2011 φάνηκε λανθασμένη. Η ταινία ήταν κάτω του μετρίου, με αρκετές αρνητικές κριτικές, όπου έθαψαν το franchise πριν καν ξεκινήσει. Σε κάποια φάση η DC αναμένεται να προχωρήσει σε reboot της σειράς στα επόμενα χρόνια.

Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2012)

Όχι πως η πρώτη ταινία του Ghost Rider ήταν διαμάντι, αλλά το sequel της κατάφερε να την ξεπεράσει. Η ταινία είχε θαφτεί από τους κριτικούς και φυσικά δεν είδαμε και τρίτη φορά τον Nicholas Cage στον ρόλο. Φυσικά ο Ghost Rider έκανε την επιστροφή του μερικά χρόνια αργότερα, αυτή την φορά όμως στην μικρή οθόνη.

Fantastic Four (2015)

Μόλις βγήκα από την αίθουσα του κινηματογράφου είχα μία απορία. Πως γίνεται η FOX να άφησε αυτό το έκτρωμα να κυκλοφορήσει. Αν και υπήρχε προγραμματισμένο sequel, εννοείτε πως ακυρώθηκε και η ζωή συνεχίζεται. Ας ελπίσουμε πως θα δούμε την Marvel να αποκτάει τα δικαιώματα της σειράς πολύ σύντομα.

gif2

3 thoughts on “Οι χειρότερες superhero ταινίες από το 2000 και μετά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s