Η origin ιστορία του Cyborg

Μέσα στο 2016 είχαμε την πρώτη μας κινηματογραφική γνωριμία μαζί του, στην εμφάνιση του στο Batman V Superman: Dawn of Justice, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα. Πολύ σύντομα όμως θα τον γνωρίσουμε περισσότερο, με την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας Justice League η οποία θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2017, ενώ δεν αποκλείεται  να δούμε τον Cyborg να αποκτάει και την δική του ταινία στο άμεσο μέλλον. Σήμερα το Geek Cultura θα σας παρουσιάσει την αρχική, origin ιστορία του Cyborg.

Η πρώτη του εμφάνιση πραγματοποιήθηκε στο DC Comics Presents #26 το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1980. Δημιουργοί του ήταν ο συγγραφέας Marv Wolfman και ο ζωγράφος George Perez Το πραγματικό του όνομα, Victor Stane, ο οποίος ήταν γιος δύο σπουδαίων επιστημόνων οι οποίοι του ασκούσαν πιέσεις για να ασχοληθεί και αυτός με την επιστήμη. Ο ίδιος όμως είχε άλλα όνειρα, αφού ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον αθλητισμό.

Κατά την διάρκεια ενός πειράματος ο μητέρα του απελευθέρωσε άθελα της από μία άλλη διάσταση, ένα πλάσμα το οποίο την σκότωσε και τραυμάτισε σοβαρά τον Victor. Ο πατέρας του δεν άφησε τον γιο του να πεθάνει, και τον πήρε στο εργαστήριο του ενώ ήταν βαριά τραυματισμένος. Για να του σώσει την ζωή του, ενσωμάτωσε ρομποτικά τμήματα στα όργανα του, όπως και συνθετικούς νευρώνες στην σπονδυλική του στήλη.

Μόλις η κατάσταση του είχε σταθεροποιηθεί, ο πατέρας του προχώρησε σε αντικατάσταση των άκρων του, όπως και ένα μέρος του κεφαλιού του. Μόλις ο Viktor βρήκε τις αισθήσεις του και ανακάλυψε πως ήταν πλέον μισός… ρομπότ, ένιωσε αγανάκτηση και θλίψη για την κατάσταση που βρισκόταν. Σύντομα όμως γνώρισε τους Teen Titans, οι οποίοι είχαν αναδιοργανωθεί, και τον βοήθησαν να ενσωματωθεί και να νιώσει αποδοχή.

Ο Cyborg έγινε γνωστός για την συμμετοχή του με την πάροδο των χρόνων στους Teen Titans. Το 2011 η DC άλλαξε ριζικά τον κόσμο των κόμικς της, με την εισαγωγή του The New 52. Σε αυτό το continuity ο Cyborg παρουσιάστηκε ως ιδρυτικό μέλος της Justice League, σε ένα storyline το οποίο σε σημαντικό βαθμό θα στηριχθούν και οι επόμενες ταινίες της DC.

Τα δυνατά όπλα του Cyborg είναι η ενισχυμένη του όραση, η ικανότητα του να συνδέεται με κάθε υπολογιστικό σύστημα, όπως και φυσικά η δύναμη και η αντοχή του. Μπορεί να χρησιμοποιεί παράλληλα τα εξαρτήματα τα οποία τον αποτελούν, για διάφορες χρήσεις. Γνωστή ικανότητα του είναι η γεννήτρια ήχων!

Βρείτε περισσότερες Origin Ιστορίες από τον κόσμο των κόμικς πιο κάτω:

gif-02

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s