Το μεγάλο στοίχημα της Marvel με τα Infinity Stones

Κυρίως στη δεύτερη φάση του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα η δύναμη και η σημαντικότητα των Infinity Stones και ο ρόλος τους για τις επόμενες φάσεις. Πιο συγκεκριμένα στις ταινίες Thor: The Dark World και Guardians of the Galaxy, φανερώνεται πως είναι πολύ επικίνδυνες δυνάμεις και πως όλοι τις αναζητούν.

Τι είναι όμως τα Infinity Stones;

Παρουσιάστηκαν στα comics τη δεκαετία του ’70 (στα comics θα τα δείτε ως infinity gems) ως έξι παντοδύναμα αντικείμενα που το κάθε ένα μόνο του αντιπροσωπεύει μια άλλη δύναμη του σύμπαντος, αλλά ενωμένα έχουν τη δύναμη να καταστρέψουν, αναδημιουργήσουν και να αλλάξουν ολόκληρο τον κόσμο.

Ξεχωρίζονται ανάλογα με το χρώμα τους και έχουν δυνάμεις όπως time-travel, αλλαγή των νόμων της φυσικής, ακόμα και τον έλεγχο των ψυχών ζωντανών και νεκρών.

Μέσα στις ταινίες:

Στην ταινία των Avengers είδαμε το space stone, το οποίο ήταν αυτό που μετέφερε τον Loki στη γη και επίσης αργότερα τους Chitauri που έκαναν την επίθεση στη Νέα Υόρκη. Επίσης η δύναμη του εν λόγω stone φάνηκε και στην ταινία Captain America: The First Avenger όπου ο Red Skull χρησιμοποίησε την ενέργεια του για να δώσει δύναμη στα όπλα της HYDRA.

Ακόμα, στην ταινία Captain America: The Winter Soldier, παρακολουθούμε σε μια σκηνή τον Baron Von Strucker να ελέγχει τα πράγματα του Loki στη μυστική βάση της HYDRA, όταν στα πράγματα του Loki βρίσκεται και το Mind Gem το οποίο χρησιμοποίησε για να ελέγξει τον Hawkeye.

Ακολούθως είδαμε στο Thor: The Dark World την παρουσίαση μιας μορφής, ενός gem, και από πολλούς θεωρήθηκε πως ήταν το power stone, λόγω του κόκκινου χρώματος του, όμως οι ιδιότητες και οι δυνάμεις του σε σχέση με αυτό των comics φαίνεται να το παρουσιάζουν ως το Reality Gem.

Τέλος, είδαμε και τον Peter Quill να κυνηγάει στην εισαγωγή του Guardians of the Galaxy ακόμα ένα stone χωρίς να ξέρει τι είναι και να βλέπουμε πως πολλοί το κυνηγούν για δικό τους σκοπό. Ήταν μωβ χρώμα και πιστεύεται πως είναι το Power Stone.

Έχουμε μέχρι τώρα δει τέσσερα από τα έξι  Infinity Stones και αναμένουμε την παρουσίαση και των επόμενων, ενώ κορυφαία στιγμή θα είναι η ένωση τους από τον Thanos που περιμένουμε πως και πως στην επερχόμενη ταινία: Avengers: Infinity Wars.

Βρείτε περισσότερες ιστορίες από τον κόσμο των κόμικς πιο κάτω:

gif03

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s