Το Hot Fuzz είναι ένα αριστούργημα που πρέπει να δεις!

Σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια φίλοι και φίλες αναγνώστες του Geek Cultura, μία από τις κορυφαίες κωμωδίες στο είδος της, που κυκλοφόρησε τα τελευταία χρόνια, έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους. Ο λόγος για το Hot Fuzz, που στις 20 Απριλίου 2007 έκανε πρεμιέρα, και αν δεν την έχετε δει ακόμα, τότε καλό θα ήταν να το κάνετε άμεσα. Ας ρίξουμε μία ματιά όμως στην ταινία. Μην φοβάστε, δεν θα έχει spoilers το κείμενο!

Χρονιά: 2007
Διάρκεια: 116 λεπτά
Είδος: Δράση, Κωμωδία, Περιπέτεια, Μυστήριο
Σκηνοθεσία: Edgar Wright
Σενάριο: Edgar Wright, Simon Pegg
Πρωταγωνιστές: Simon Pegg, Nick Frost, Martin Freeman, Bill Nighty, Robert Popper
Βαθμολογία IMDB: 7.9/10
Βαθμολογία RT: 91 %
Βαθμολογία Metacritic: 81

Οι καλές ταινίες, όσες φορές και να τις παρακολουθήσεις γίνονται καλύτερες, και έχουν κάτι καινούργιο να σου πουν. Και το Hot Fuzz είναι μία ταινία που συγκαταλέγεται σε αυτή την κατηγορία. Και είναι σίγουρα μία από τις καλύτερες κωμωδίες που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια.

Από την ημέρα που πρωτοκυκλοφόρησε το αγγλικής παραγωγής Hot Fuzz πήρε αρκετά θετικά σχόλια. Βλέποντας την ταινία μπόρεσα να καταλάβω το γιατί. Η πλοκή της ταινίας προχωράει αρκετά γρήγορα, με το editing να δίνει πραγματικά ρέστα! Κάθε στιγμή που περνάει, σε κρατάει σε αγωνία για το τι θα συμβεί μετά.

Σίγουρα στην πρώτη πράξη τα πράγματα ίσως να φαντάζουν λίγο μπερδεμένα, μέχρι η ταινία να πάρει τον ρυθμό της. Και όταν τον πάρει, δεν σταματάει μέχρι το τέλος. Το χιούμορ της, πανέξυπνο! Οι σκηνές δράσης, εξαιρετικές! Η ιστορία της ταινίας, ιδιοφυές! Πρόκειται για μία ταινία που άλλαξε τον όρο “buddy cop movie”, αφού άπαντες όσοι δούλεψαν στην συγκεκριμένη παραγωγή, έκαναν την δουλειά τους όσο καλύτερα θα μπορούσαν.

Παράλληλα, υπάρχουν αρκετά plot twist στην ταινία, που την κάνουν να είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον. Το γεγονός αυτό βοηθάει να δεις την ταινία διαφορετικά, όταν την παρακολουθήσεις δεύτερη φορά, γνωρίζοντας την ύπαρξη των συγκεκριμένων plot twist. Οι δύο πρωταγωνιστές έχουν εξαιρετική χημεία μεταξύ τους, και το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στις οθόνες σας.

Το στόρι της ταινίας:

Ο εξαίρετος αστυνομικός, Nicholas Angel, παίρνει μετάθεση -χωρίς να το θέλει- από το Λονδίνο, σε ένα μικρό χωριό της Αγγλίας το οποίο φημίζεται για τα χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας του. Ο Nicholas όμως βλέπει κάποια πράγματα στο χωριό που δεν του αρέσουν, ξεκινώντας να υποψιάζεται κάποια περίεργη συνομωσία ανάμεσα στους συγχωριανούς του.

Γιατί να την παρακολουθήσεις;

Πολλοί οι λόγοι! Ειδικά εάν ψάχνεις καιρό για να βρεις μία καλή κωμωδία, με έξυπνο χιούμορ και σου αρέσουν οι αστυνομικές κωμωδίες και οι ταινίες δράσης, τότε το Hot Fuzz είναι μία ταινία φτιαγμένη για τα μέτρα σου. Αν πάλι είσαι λάτρης των ποιοτικών ταινιών, τότε και πάλι είμαστε σίγουροι πως θα απολαύσεις το Hot Fuzz.

Βαθμολογία Geek Cultura:

Με τόσα θετικά σχόλια που γράψαμε παραπάνω, έχετε καταλάβει πως η ταινία μας έχει κερδίσει. Επειδή μερικά πολύ μικρά πράγματα δεν μου άρεσαν στην πρώτη πράξη, θα δώσω στην ταινία ένα 9/10. Αν είδατε την ταινία, περιμένουμε στα σχόλια την δική σας άποψη. Αν πάλι δεν την έχετε παρακολουθήσει ακόμα, τότε δείτε την και ακολούθως περιμένουμε τα δικά σας σχόλια!

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα Movie Reviews

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s