Supreme Leader Snoke και Kylo Ren: Η θεωρία του The Stupendous Wave

Το “The Stupendous Wave” είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κανάλια αφοσιωμένα στο Star Wars στο Υoutube. Και όχι χωρίς λόγο. Ο άνθρωπος έχει λιώσει την μυθολογία του αγαπημένου μας μακρινού γαλαξία περισσότερο κι από ένα αθηναϊκό καλοκαιριάτικο μεσημέρι το παγωτό του Παυλίδη. Όπως και να έχει, όταν θέλει να μας πει κάτι, τον ακούμε με ευλάβεια. Πριν ένα χρόνο περίπου δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει πως κατά τη διάρκεια τη σκηνής της “συνομιλίας” του Kylo Ren με την μάσκα του Darth Vader, στην πραγματικότητα του μιλάει ο Snoke ποζάροντας ως ο παππούς του. Πάμε λοιπόν να εξετάσουμε την θεωρία του πιο λεπτομερώς.

Έρχεται το 1ο Star Wars Party στην Κύπρο!

Το παρελθόν και η καταγωγή του Kylo Ren (από τη μια ο Luke και η Leia και απ’ την άλλη ο Darth Vader) τον έχουν τοποθετήσει σε μια μοναδική ισορροπία μεταξύ του φωτός και του Dark Side. Αυτή η ισορροπία είναι που του δίνει την μεγάλη του προοπτική, και γι’ αυτό τον επέλεξε ο Snoke. Όπως όμως για προφανείς λόγους δεν τον θέλει να ξεφύγει προς το φως, έτσι δεν το θέλει να ξεφύγει και προς το σκοτάδι και πιο βαθιά στις διδαχές των Sith. Στην ταινία υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ των Sith και του Πρώτου Τάγματος. Ένας από τους κύριους λόγους εικάζει ότι είναι και ο γνωστός “κανόνας των δύο”.

Ο Snoke τον θέλει να είναι όσο δυνατός χρειάζεται για να προωθήσει τα δικά του σχέδια, να επιβάλει την βούληση του Τάγματος και των Knights of Ren χωρίς όμως ο ίδιος να είναι εκτεθειμένος, ούτε στον ίδιο τον Kylo Ren αλλά ούτε σε κάποια άλλη εξωτερική δύναμη. Θα ήταν όμως πολύ επιπόλαιο εκ μέρους του να προσπαθήσει να χειραγωγήσει τον Kylo μόνος του. Έτσι τοποθετεί κι άλλα πράγματα που θα τον βοηθήσουν να τον κρατήσει στην πορεία που θέλει. Παίρνοντας τη θέση του ειδώλου του ουσιαστικά αποκτά απόλυτο έλεγχο πάνω του. Ο Han Solo λίγο πριν τον θάνατό του, του λέει πως ο Snoke τον χρησιμοποιεί. Αλλά όπως ο Kylo αισθάνεται ότι οι γονείς του και ο Luke τον έχουν εξαπατήσει όσον αφορά τον Darth Vader, με τον ίδιο τρόπο φαίνεται να αντιμετωπίζει και τη συγκεκριμένη δήλωση. Κάτι που τον στέλνει ακόμα πιο κοντά στον Snoke.

Ολοκληρώνοντας την θεωρία του, εικάζει πως στο μέλλον θα εμφανιστεί το force ghost του Anakin και θα αποκαλύψει στον Kylo Ren την αλλαγή που ο ίδιος πέρασε κατά τις τελευταίες του στιγμές καθώς και τον τρόπο με τον οποίο τον έχει εξαπατήσει ο Snoke, φέρνοντας τον έτσι, επιτέλους, πίσω στο φως.

Προσωπικά την βρίσκω σαν μια αρκετά καλογραμμένη θεωρία η οποία θα έδινε βάθος στον ακατέργαστο ακόμα χαρακτήρα του Kylo Ren και θα τον μετέτρεπε σε έναν τραγικό (πατροκτόνο) ήρωα. Από την άλλη εντείνει ακόμα περισσότερο τις ομοιότητες μεταξύ Kylo Ren-Darth Vader, κάτι το οποίο θα ήταν καλύτερο να αποφύγει η παραγωγή. Υπάρχει φυσικά και η περίπτωση να μην ισχύει τίποτα από αυτά, ο Kylo απλά να μιλούσε μόνος του και εγώ να κάθομαι και να γράφω τόση ώρα τζάμπα. Όπως και να χει περιμένουμε πως και πως τις επόμενες δύο ταινίες της τριλογίας με τρελή ανυπομονησία μιας και (προσωπικά πάντα) φαίνεται ότι θα είναι οι καλύτερες ταινίες του franchise μέχρι στιγμής.

Διαβάστε ακόμα:

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s