OnePlus 3T: Τρείς μήνες μετά

Τετραπύρινο, 6gb ram, 16mp κάμερα μπρός-πίσω, fingerprint sensor, dash charge και ελάχιστος αποθηκευτικός χώρος 64gb για να ονομάσουμε λίγα από τα χαρακτηριστικά ενός από τα πιο πολυσυζητημένα smartphones των τελευταίων μηνών. Αξίζει όμως όντως στην τελική;

Το OnePlus 3T λοιπόν, απέσπασε πολύ καλές κριτικές από σάιτ όπως gsmarena, cnet, techradar και theverge. Τι γίνεται όμως στην πράξη; Αξίζει τα  399 ευρώ (ή 439 για 128gb);

Όσον αφορά το πόσο γρήγορο είναι με τον Snapdragon και τα 6gn ram, είναι όντως εξαιρετικά γρήγορο, ακόμα και αν έχεις ανοικτά στο background δεκάδες apps. Ουδέποτε έχει “μαγκώσει” στο άνοιγμα του οποιουδήποτε app, ακόμα και όταν πρόκειται για πολύ μεγάλα apps, όπως είναι το Lightroom.

Πολύ εντυπωσιακό και απίστευτα γρήγορο είναι και το fingerprint sensor. Είναι αλήθεια από τα γρηγορότερα και πιο responsive που έχουμε δοκιμάσει. Επίσης, αν και δεν είναι κανονικό πλήκτρο, είναι απλά touch, δεν σου δίνει καθόλου αυτή την αίσθηση. Σου δίνει την αίσθηση ότι όντως πιέζεις ένα κανονικό πλήκτρο, και αυτό είναι ωραίο!

Αξιόλογη είναι και η ποιότητα κατασκευής του. Θα περίμενε κανείς -σαν κινέζικης προέλευσης κινητό, ότι αυτός θα ήταν ένας τομέας που θα υστερούσε. Κι όμως ούτε εδώ θα μας απογοητεύσει! Απλό και στερεό design, σου δίνει την αίσθηση ότι κρατάς κάτι ακριβό.

Αρκετά απογοητευτικό κομμάτι είναι η οθόνη και το touch. Οκ, από την ανάλυση δεν περιμένεις και πολλά με 401 ppi (παρά το 1080p Full HD). Τα χρώματα είναι αρκετά θολά δίπλα σε κινητά της κατηγορίας του, και φυσικά ασχολείσαι έστω και λίγο με VR, ούτε κατά διάνοια δεν θα μείνεις ευχαριστημένος. Η πραγματική απογοήτευση εδώ είναι το touch. Θυμάστε τα πρώτα touch κινητά που είχαμε, τότε στα 00s; Μου δίνει ακριβώς αυτή την αίσθηση. Δύσκολο να επιλέξεις κάτι, μικρή ευαισθησία, γενικά -προσωπική άποψη πάντα- το βρίσκω αρκετά ενοχλητικό.

Από τα πιο πολυσυζητημένα χαρακτηριστικά του 3Τ, είναι η κάμερα του. Και ειδικά η εμπρόσθια. Η αλήθεια είναι ότι δεν βρίσκεις συχνά 16mp εμπρόσθια κάμερα. Και στην αρχή είναι πολύ εντυπωσιακό. Όμως η ποιότητα των φωτογραφιών, είτε με την εμπρόσθια κάμερα είτε με την κύρια κάμερα, υστερούσαν σε ποιότητα, ακόμα και στο manual mode. Ειλικρινά, έχω προσπαθήσει πάρα πολύ για να πετύχω καθαρές φωτογραφίες και όχι δεν έχω μείνει καθόλου ευχαριστημένος.

Απογοητευμένος είμαι και με την διάρκεια της μπαταρίας. Για 3400mAh περίμενα πολύ μεγαλύτερη διάρκεια. Ειδικά όταν ήταν σε λειτουργία τα location services και τα data η μπαταρία δεν διαρκούσε καν μέχρι το τέλος της μέρας. Και μιλάμε για κινητό 3 μηνών. Το θετικό της υπόθεσης μπαταρία, είναι ότι όντως το dashcharge δουλεύει και με το παραπάνω. Ελάχιστη ήταν η διαφορά στην διάρκεια φόρτισης όταν το κινητό ήταν απενεργοποιημένο vs όταν ήταν ενεργοποιημένο και το χρησιμοποιούσα.

Τελευταίο και εξίσου σημαντικό, το λογισμικό. Το OnePlus τρέχει με OxygenOS, τα οποία προσωπικά βρήκα πάρα πολύ ευχάριστα και απλά. Είναι πολύ ωραίο το γεγονός ότι μπορείς να τροποποιήσεις την χρήση των δύο touch πλήκτρων δεξιά και αριστερά του home button/ fingerprint sensor, κάτι που όντως κάνει την όλη χρήση πιο εύκολη και ευχάριστη. Σαν λογισμικό υστερεί αρκετά στο multitasking. Εδώ δεν μπορείς να μοιράσεις την οθόνη σου σε δύο μέρη, ούτε φυσικά έχεις την δυνατότητα για να κάνεις minimize εφαρμογές.

Κλείνοντας, και καθαρά κατά την προσωπική μου άποψη, θα έλεγα ότι για αυτά που σου προσφέρει, είναι λίγο υπερτιμημένο. Δεν θα έλεγα ότι ήταν κακή αγορά, κάθε άλλο. Απλά πιστεύω ότι η τιμή είναι αυτή λόγω του αυξανόμενου popularity που αποκτά η OnePlus σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, και όχι επειδή είναι η τιμή που του αξίζει. Ας περιμένουμε να δούμε τι έχει για μας όμως η OnePlus με το OnePlus 5 το οποίο είναι αρκετά κοντά στην κυκλοφορία του.

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s