Πήγαμε στο στούντιο-μουσείο του Harry Potter στο Λονδίνο και ήταν υπέροχα! (photos)

Όντας γνήσιος λάτρης ταινιών και σωστός geek, σε κάθε ταξίδι μου ψάχνω πάντα για κάποιο ενδιαφέρον αξιοθέατο/μουσείο/ο,τιδήποτε σχετικό με τον τομέα αυτό στην εκάστοτε πόλη. Και το Λονδίνο ήταν από τις πιο ενδιαφέρον πόλεις όσον αφορά την ποπ κουλτούρα. Αμέτρητα καταστήματα με συλλεκτικές φιγούρες και γενικότερα merchandise ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, τρομερά σινεμά και φυσικά -λίγο έξω από το Λονδίνο- τα στούντιο όπου γυρίστηκαν όλες οι ταινίες του Harry Potter.

Ολόκληρο το κτήριο της Universal, έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο μουσείο, που μέσα βρίσκεται οτιδήποτε έχει χρησιμοποιηθεί για τα γυρίσματα των ταινιών. Από κοστούμια και props, μέχρι και την στάση 9 3/4 και το τραίνο.

Για να πάμε στην τοποθεσία των στούντιο, χρειάστηκε να αλλάξουμε δύο τρένα και ένα λεωφορείο. Φτάνοντας εκεί, είδαμε μια τεράστια ουρά από κόσμο, και όλοι περίμεναν υπομονετικά να μπουν. Μπαίνοντας, η ξεναγός (και αυτή μεγάλη φαν) μας οδήγησε μέσω ενός προχώλ γεμάτο με αφίσες από σινεμά σε διάφορες γλώσσες και από τις 8 ταινίες, και στην συνέχεια καταλήξαμε σε μια μικρή αίθουσα σινεμά, όπου προβλήθηκε μια μικρού μήκους ταινία με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους  Daniel Radcliff, Emma Watson και Rupert Grint, να μας αφηγούνται για το πώς μεγάλωσαν μέσα στις ίδιες αυτές εγκαταστάσεις, για το πώς πήγαν σχολείο εκεί, και για το πώς συνδέθηκαν με όλο το crew και κατάληξαν να είναι σαν μια μεγάλη και αγαπημένη οικογένεια. Πραγματικά συγκινητικό! Από εκεί, περάσαμε στο κυρίως μουσείο, με πρώτη αίθουσα αυτήν του Χώλ (την αίθουσα του φαγητού)

Το πραγματικά εντυπωσιακό -όχι τόσο με το μουσείο όσο με την παραγωγή γενικότερα- είναι το ότι όλα (και όταν λέμε όλα εννοούμε όλα) τα πράγματα που έχουμε δει στις ταινίες είναι αληθινά: ιπτάμενες σκούπες, σκάλες που μετακινούνται, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που πετούν, μαγειρικά σκέυη που μαγειρεύουν μόνα τους. Όλα αληθινά με πολύπλοκους μηχανισμούς για να λειτουργούν.

Αν βρεθείτε στο Λονδίνο και είστε φαν (όχι μόνο του Harry Potter αλλά γενικά των ταινιών), πρέπει να περάσετε από εκεί. Πραγματικά αξίζει κάθε σεντ! Και να είστε σίγουροι πως θα περάσετε το ίδιο όμορφα, όπως και εμείς.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις φωτογραφίες από την επίσκεψη μας στα Studio της Warner Bros

Διαβάστε ακόμα:

gif01

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s