Ο Διονύσης Ατζαράκης αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα ανερχόμενα πρόσωπα των τελευταίων ετών. Ο πολυτάλαντος Stand–Up Comedian, μέσα από τις παραστάσεις που κάνει σε θέατρα, μπαρ και φεστιβάλ σε Ελλάδα και Αγγλία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Αξέχαστος έχει μείνει και για τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, ενώ ασχολείται ενεργά και με τον χώρο του κόμικ και τη σκηνοθεσία ταινιών.
Ο Διονύσης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου το 1985. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό, Σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου, Υποκριτική στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος και στο θεατρικό εργαστήριο Studio NAMA και MSc Media Governance στο London School of Economics.
Όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη του παλαιότερα, του άρεσε από μικρός να είναι ο κωμικός της παρέας γι’ αυτό και ασχολήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση. Από τη στιγμή που πήγε καλά στην πρώτη του οντισιόν στην ηλικία των 20 ετών στις «Νύχτες Κωμωδίας» της Λουκίας Ρικάκη το 2007, συνεχίζει ακάθεκτος την ανοδική του πορεία στο χώρο.
Την περίοδο που βρισκόταν στο Λονδίνο αποφάσισε να το ασχοληθεί ακόμη πιο σοβαρά με το Stand-Up Comedy, όπου και έλαβε διακρίσεις σε διαγωνισμούς, ενώ προβλήθηκε και απόσπασμα από την παράσταση του στο BBC Radio 2.
Συνήθως έμπνευση για τα κείμενα του αποτελούν γεγονότα που συνέβησαν του ίδιου ή του περίγυρου του με κάποια σημεία υπερβολής. Άλλες φορές όμως του έρχονται αστεία ξεκομμένα και ψάχνει τρόπους να τα ταιριάξει στην αφήγηση.
Το Stand-up Comedy είναι τέχνη. Δεν είναι ένας αυτοσχεδιασμός που γίνεται στη σκηνή από τον κωμικό, αλλά απαιτεί χρόνο, σκέψη, γράψιμο και δουλειά από αυτόν. Μέχρι και η τελευταία συλλαβή παίζει μεγάλο ρόλο στην ανταπόκριση που θα έχει το κοινό.
Αντίθετα στο βίντεο εκτός από το σενάριο και την υποκριτική, ρόλο παίζει και η σκηνοθεσία, το μοντάζ, η μουσική και τα εφέ και τα εργαλεία που το κάνουν πιο ενδιαφέρον από τα live. Από την άλλη όμως στη σκηνή ο καλλιτέχνης λαμβάνει άμεσα την ανταπόκριση από τον κόσμο, κάτι που δεν ισχύει στο βίντεο.
Από τη στιγμή που η τέχνη του Stand-Up comedy βρίσκεται σε άνθηση στην Ελλάδα, η ποιότητα του αναβαθμίζεται συνεχώς και δίνεται και η ευκαιρία σε νέους κωμικούς να έρθουν σε επαφή με το χώρο.
Ο Διονύσης Ατζαράκης γνώρισε και στην τηλεόραση μεγάλη επιτυχία. Το 2013 παρουσίαζε την καλοκαιρινή εκπομπή ΠΕΔΕΣ που προβαλλόταν στον Alpha, όπου ξεκίνησε και τη σειρά «Φαινόμενα» που συνεχίζεται πλέον διαδικτυακά στο λογαριασμό του ComedyLab GR στο YouTube. Το 2014 παρουσίαζε την εκπομπή M for Movies στο MTV.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο Cinéλθετε που προβλήθηκε τη σεζόν 2015-2016 από το ΣΚΑΪ, όπου αποτέλεσε μια εβδομαδιαία πρωτότυπη φρέσκια σειρά της ελληνικής τηλεόρασης με ιδιαίτερο χιούμορ. Το μεγάλο του ατού ήταν ο παρουσιαστής, Διονύσης Ατζαράκης (που την έγραφε κιόλας) ο οποίος με το έξυπνο του χιούμορ και τα υπέροχα σκετσάκια του παρουσίαζε ταινίες, σειρές και βιντεοπαιχνίδια με τον ιδιαίτερο του τρόπο. Στην ουσία ήταν σειρά παρωδίας παραγωγών με σενάριο από την αρχή μέχρι το τέλος. Άξιος συμπαραστάτης ήταν ο συμπρωταγωνιστής Θωμάς Ζάμπρας, όπου μαζί μας χάρισαν ατέλειωτες στιγμές πραγματικού γέλιου και έξυπνων λογοπαιγνίων. Ο Θωμάς αν και ανέκφραστος, ήταν πολύ αστείος και ο Διονύσης έσπαγε πολύ πλάκα μαζί του. Πέρα από το έξυπνο καλό χιούμορ που έλειψε τόσο πολύ από τις εκπομπές της τηλεόρασης, το μοντάζ της σειράς είναι εξαιρετικό.
Οι συνεχείς αναφορές με δόση ειρωνείας που γίνονται όπως οι αναφορές για τοποθέτηση προϊόντων, έχουν μείνει ανεξίτηλες στη μνήμη μας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα σκετσάκια – θησαυρούς για την νέα ταινία Rocky, το Φαινόμενο Μπάτμαν, τα αφιερώματα για το Lord of the Rings και το Dark Knight Rises, ή τα σκετσάκια που υποδύθηκε το ρόλο του παραγωγού με θέμα την παραμονή των ηθοποιών στη σειρά Game of Thrones, όπου μας έκαναν να γελάμε μέχρι δακρύων! Υπάρχουν και άλλα πολλά επιτυχημένα του αφιερώματα όπου αν δεν τα έχετε δει μέχρι στιγμής, μπορείτε να τα απολαύσετε από το κανάλι του στο YouTube όπου είναι ανεβασμένα.
Το Cinéλθετε αρχικά προοριζόταν να ονομαστεί «Bloopers», όπως ονομάζονται οι αστείες κομμένες σκηνές από τα γυρίσματα. Ωστόσο λόγω του ότι μπορεί να μην γινόταν κατανοητό το όνομα από όλους, αποφάσισαν να το αλλάξουν σε «Προσοχή Έργα!». Εντούτοις ήταν κατοχυρωμένο το όνομα και έτσι έπρεπε να βρουν κάτι εναλλακτικό. Έτσι κατέληξαν στο Cinéλθετε μετά από ιδέα μιας ξαδέρφης του Διονύση.
Πλέον Cinéλθετε ονομάζονται οι Stand-Up Comedy παραστάσεις του Διονύση με τον Θωμά όπου και προσφέρουν δύο ώρες ασταμάτητου γέλιου στο κοινό. Μαζί συνθέτουν ένα αχτύπητο δίδυμο με σκετσάκια που αφορούν την καθημερινότητα, τις σχέσεις, τις πρώην τους και τα παιδικά χρόνια.
Εκτός από το Stand–Up Comedy και την τηλεόραση, ο Διονύσης γράφει σενάριο στα χιουμοριστικά webcomics COMedICS που δημοσιεύονται στο blog SoComic.gr που στηρίζει το χώρο του comic στην Ελλάδα και στο ATHENS VOICE.gr που καλύπτει ότι πρωτοποριακό και σημαντικό συμβαίνει στην κόσμο. Στην πρώτη σεζόν τον σχεδιασμό ανέλαβε ο Δημήτρης Καμένος και στη δεύτερη ο Νικόλας Στεφαδούρας. Έχει ήδη κυκλοφορήσει ένα κόμικ 48 σελίδων στα βιβλιοπωλεία από την Jemma Press όπου μεταξύ άλλων μας απαντά στα ερωτήματα “Πώς ξέρει πάντα η μητέρα σου πού είναι το μπλε φούτερ”, αν υπάρχει Άι-Βασίλης, “Τι συμβαίνει όντως μέσα στο καπό όταν οδηγείς”, με την δεύτερη κυκλοφορία να έχει ήδη προγραμματιστεί.
Εκτός από όλα αυτά, ο Διονύσης γυρίζει και ταινίες μικρού μήκους.
Εν κατακλείδι ο Διονύσης προσφέρει και καλύπτει αυτό που ζητάμε ως θεατές. Η ελληνική τηλεόραση επικεντρώνεται στη show biz και όχι σε πρωτότυπους, δημιουργικούς σεναριογράφους που θα μπορούσαν να παρουσιάσουν κάτι το διαφορετικό. Στοιχεία όπως ο αυτοσαρκασμός απουσιάζουν και το ύφος ακόμη και στις διαφημίσεις είναι σοβαρό. Οι τηλεθεατές έχουν ανάγκη από έξυπνο χιούμορ γιαυτό και λατρεύεται τόσο πολύ όποιος του δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσει κάτι δημιουργικό όπως ο Διονύσης με το χιούμορ του.
Διαβάστε ακόμα:
Το μέλλον που μας επιφυλάσσει το DC Extended Universe δείχνει… εντυπωσιακό!
Οι χειρότερες superhero ταινίες από το 2000 και μετά
Σκοτώνουν τις σειρές όταν γεράσουν;
Τότε VS Τώρα: Τα αστέρια του σινεμά στα 80s
Οι 80s ταινίες που αγαπήσαμε όσο λίγες (Μέρος Ά)
Οι 80s ταινίες που αγαπήσαμε όσο λίγες (Μέρος ΄Β)
Τηλεοπτικές σειρές των 80’s που άφησαν εποχή