Βatman Τelltale Series: Ένα διαφορετικό παιχνίδι που μας κέρδισε

Το  σημερινό μας άρθρο αφορά ένα παιχνίδι που βγήκε στην αγορά  τον Αύγουστο του 2016 από την “Telltale Games” η οποία έχει βγάλει μερικά αξιόλογα παιχνίδια, πάντα με το δικό της στυλ. Παιχνίδια όπως το «Walking Dead», το «Game of Thrones», και το αγαπημένο μουm to «Τhe Wolf Among Us». Τα παιχνίδια της έχουν το εξής feature: Η ιστορία τους εξελίσσετε σύμφωνα με τις επιλογές που κάνεις εσύ. Περιέχει αρκετά quick time events (είναι αυτό που βλέπεις την σκηνή να διαδραματίζεται και σου λέει πιο κουμπί να πατήσεις) και λύσιμο υποθέσεων .

Η ιστορία είναι η εξής: Ο Harvey Dent είναι υποψήφιος για Δήμαρχος στην Gotham και ζητάει την στήριξη του Bruce Wayne, σαν πυλώνας της κοινωνίας που είναι για να του φτιάξει την εικόνα του και να τον βοηθήσει να εκλεχθεί. Όμως από το πουθενά εμφανίζεται ένας παλιός φίλος του Bruce, μία ρεπόρτερ που συνέχεια τον ακολουθεί, όπως επίσης και ο Carmine Falcone. Ακολουθώντας την ιστορία τα πράγματα περιπλέκονται. Δεν θα σας πω λεπτομέρειες για να μην σας το spoilάρω, θα σας πω μόνο ότι το παιχνίδι απλά τα σπάει!

Αυτό αφού μπορείς να παίζεις και με τα δύο προφίλ του πρωταγωνιστή (Batman ή Bruce Wayne) και μάλιστα πολλές φορές επιλέγεις εσύ αν θα πας σαν μασκοφόρος vigilante ή σαν καλοχτενισμένος Bruce Wayne έχοντας διαφορετική επιρροή κάθε φορά. Το παιχνίδι έχει πολλούς κακούς, εκ των οποίων ο πιο κακός απ’ όλους στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι… καλός! Τρελό το ξέρω, αλλά ο Τζόκερ σε βοηθάει! Βέβαια αυτό γίνεται μόνο για λίγο, μιας και το παιχνίδι τελειώνοντας σου δείχνει ότι θα υπάρξει και συνέχεια.

Η ιστορία του είναι πραγματικά πολύ καλή, έχοντας αρκετά καλή ροή με αρκετά cliffhangers στο τέλος κάθε επεισοδίου. (Το παιχνίδι αντί να είναι χωρισμένο σε chapters, είναι σε επεισόδια τα οποία κυκλοφορούσαν ανά κάμποσο καιρό και τα αγόραζες ένα ένα).

Αυτό που προσωπικά με τράβηξε είναι ότι μπορείς επιτέλους να παίξεις σαν Bruce Wayne, ενώ ου δίνει την δυνατότητα να είσαι είτε καλός και συμπονετικός, είτε απλά το πλουσιόπαιδο που πάντα μισούσες. Μπορώ να πω ότι ενώ δεν είναι action game, αλλά point n click την περισσότερη ώρα (αν έχεις παίξει κι άλλα της ίδιας εταιρίας καταλαβαίνεις τι εννοώ), είχε αρκετή δράση. Πεθαίνει κόσμος για το τίποτα , ο Batman έχει  πολλές φορές την επιλογή όχι απλά να πονέσει τον αντίπαλο του αλλά μέχρι και να του σπάσει κόκκαλο!

Το παιχνίδι γενικά ήταν αρκετά επιτυχημένο, και εάν είσαι λάτρης των υπερηρώων, τότε σίγουρα θα σου αρέσει. Αν το έχετε παίξει, πείτε μας στα σχόλια τις εντυπώσεις σας!

Διαβάστε ακόμα:

gif01

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s