Ένα παιχνίδι στρατηγικής για το κινητό σας που θα σας εντυπωσιάσει!

Την τελευταία δεκαετία της εποχής των smartphones έχουν βγει άπειρες εφαρμογές και παιχνίδια για κινητά, όλων των ειδών και όλων των κατηγοριών. Ένας βασικός λόγος του να εγκαταστήσει κανείς και να παίξει smartphone games στη συσκευή του, είναι ότι είναι πολύ πρακτικά και ότι ως επί των πλείστων έχουν μικρό χρόνο τερματισμού. Αλλά ακόμη κι αν θέλει να “κολλήσει” κανείς και να περάσει ώρεa με κάποιο game, υπάρχουν αμέτρητα rpg και strategy games για το σκοπό αυτό.

Προσωπικά επιλέγω να παίζω strategy games στον υπολογιστή, η ανάλυση της οθόνης σε σχέση με το κινητό και το gameplayming δεν συγκρίνονται με τις δυνατότητες του smartphone. Παρόλα αυτά, έχω παίξει αμέτρητα παιχνίδια τέτοιου είδους στο κινητό και προσπαθώ να ενημερώνομαι για ό,τι καινούριο κυκλοφορεί. Ένα από τα παιχνίδια για smartphone που μου έκαναν σχετικά καλή εντύπωση και αφιέρωσα αρκετό χρόνο είναι το X-Core Galactic Plague, τόσο για το γενικότερο concept του παιχνιδιού όσο και για τα ειδικότερα skills δυνατοτήτων που προσφέρει.

Καταρχάς δεν ξέρω αν θα πρέπει να το συμπεριλάβω στα strategy games ή σε κάποια άλλη κατηγορία παιχνιδιών. Το story με απλά λόγια έχει ως εξής:

Είσαι general αρχηγός μιας εξωγήινης φυλής, σκοπός σου είναι να αποικήσεις τον πλανήτη Γη και να τον κατακτήσεις είτε σκοτώνοντας τον πληθυσμό του είτε/και εξουσιάζοντας τον. Εδώ βρίσκεται και η μοναδικότητα του παιχνιδιού: Δεν κατακτάς και σκοτώνεις με πόλεμο όπως σε άλλα strategy games, έχεις πάντα τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις ειρηνικά και πολιτικά μέσα για να κατακτήσεις τον πλανήτη! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Η περιπέτεια ξεκινά με την φυλή των “Γκρίζων” (Greys), οι οποίοι βγαίνουν θεωρητικά από την “κοίλη γη” και προσεδαφίζονται σε κάποια χώρα του πλανήτη που εσύ θα επιλέξεις. Δημιουργούν μία τοπική κοινωνία aliens τα οποία μαζεύουν sp (πόρους) και απλώνονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας που επέλεξες. Σκοπός σου είναι τα aliens να παραμείνουν undercover και να μην πανικοβληθεί ο πλανήτης δίχως λόγο, γι’ αυτό καλό είναι να φροντίσεις να κάνεις τα ανάλογα stealth upgrades και να επεκταθείς και σε άλλα κράτη, με αεροπλάνα και βαπόρια και με magic bus.

Όταν έχεις φτιάξει έναν σημαντικό αριθμό αποικιών παγκοσμίως, ξεκινάς το έργο σου αρχίζοντας τα military upgrades με laser όπλα, κανόνια tesla, emp βόμβες κτλ ή κινείσαι με πιο ειρηνικά μέσα όπως mass hypnosis, nlp system control, διπλωματία, ακόμη και…time control. Έτσι έχεις την επιλογή να κατακτήσεις αν θες τον πλανήτη χωρίς να ανοίξει μύτη ή μπορείς να ρίξεις και πυρηνικά αν θες. Επίσης έχεις τη δυνατότητα να στείλεις έναν agent σε κάποια χώρα και να προκαλέσεις χάος. Όλα αυτά σε διάστημα ενός και κάτι χρόνου, με το κάθε δευτερόλεπτο να μετρά για μία ημερολογιακή ημέρα. Το χρονικό deadline αφορά το διάστημα που χρειάζονται οι γήινοι “εχθροί” σου ώστε να αναπτύξουν ένα οπλικό σύστημα το οποίο θα είναι σε θέση να σε αναχαιτίσει και θα σε κάνει να επιστρέψεις ταπεινωμένος στα έγκατα της Θούλης.

Εφόσον κερδίσεις με τους γκρίζους (τουλάχιστον στο normal level), μπορείς να ξεκλειδώσεις την επόμενη εξωγήινη φυλή που είναι οι δρακονιανοί-ερπετοειδείς (reptilian). Οι Reptilians είναι βάρβαρη φυλή. Τα political & mind control upgrades δεν θα σε οφελήσουν ιδιαίτερα, θα χρειαστείς βαριά στρατιωτική βιομηχανία. Το ίδιο ισχύει και με την επόμενη εξωγήινη φυλή η οποία είναι ακόμη πιο brutal, τους Insectoids (Εντομοειδείς). Προσγειώνεσαι στα δάση του Αμαζονίου ώστε να έχεις ένα undercover καμουφλάζ και εκμηδενίζεις τα πάντα στο πέρασμα σου. Αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους ως κατσαρίδες που πρέπει να εξοντώσεις και η μοναδική ανθρώπινη λέξη που γνωρίζεις είναι “dieee”.

Αφού φέρεις τον Αρμαγεδδών με τους Ερπετοειδείς, σειρά έχουν οι Egyptian Gods (Aιγύπτιοι Θεοί) που σαν σκοπό έχουν το να επαναλειτουργήσουν τις πυραμίδες της Αιγύπτου και να επαναφέρουν στο προσκήνιο την αρχαία αιγυπτιακή θρησκεία παγκοσμίως. Δημιουργείς στρατιές σκλάβων, χτίζεις μεγαλιθικά μνημεία, σκοτώνεις άπιστους και προσπαθείς να διαδώσεις τη λατρεία του Όσιρι, του Ώρου, του Άνουβι και των υπόλοιπων αιγύπτιων θεών σε κάθε συνοικία του πλανήτη.

Στα επόμενα level έρχονται οι Psychotronκαι οι Biomorphs. Οι πρώτοι έχουν σαν σκοπό να αποκτήσουν τον έλεγχο του 80% του γήινου πληθυσμού χωρίς στρατιωτικούς πολέμους, ενώ οι δεύτεροι αποτελούν την πιο ειρηνική φυλή του γαλαξία και ως εκ τούτου σκοπός τους είναι η μυστική και ειρηνική αποίκιση όλων των χωρών του πλανήτη. Ακολουθούν οι Energy Forms Of Life που είναι επίσης ειρηνική φυλή, κάτι σαν ενεργειακές οντότητες φωτός, με σκοπό να κατακτήσουν τον πλανήτη προκειμένου να επιβάλουν μια εποχή ειρήνης και πνευματικής αφύπνισης της ανθρωπότητας.

Κι εκεί που όλα είναι πλέον ήρεμα και ασφαλή στον πλανήτη…εμφανίζονται οι Machines (Μηχανές). Αυτόματα, ο νους παραπέμπει στο Day After με τον Tom Cruise. H γη έχει κατακτήσει επιτέλους την ειρήνη και όλα πλέον βαίνουν ήρεμα και ασφαλή. Όχι για πολύ όμως…Για κάποιο λόγο αυτονομούνται οι μηχανές και κηρύττουν τον πόλεμο στην πολύπαθη ανθρωπότητα. Οι “μηχανές” ζητούν απεγνωσμένα εκδίκηση για τα τόσα χρόνια υποταγής τους στην ανθρώπινη νοημοσύνη, έτσι η τεχνητή νοημοσύνη βγαίνει στην αντεπίθεση και προσπαθεί να υποδουλώσει τον άνθρωπο. Σενάριο όχι τόσο φανταστικό..

Τελευταίο κι ανώτερο στη γαλαξιακή ιεραρχία είναι το Galactic Consul (Γαλαξιακό Συμβούλιο). Έρχονται με σκοπό να εκθρονίσουν τις παραπάνω εξωγήινες φυλές -μαζί με την ανθρώπινη- και να επαναφέρουν τον πλανήτη στα πρότυπα της γαλαξιακής συνομοσπονδίας. Το πως, το αφήνω να το ανακαλύψετε μόνοι σας, δεν θέλω να κάνω spoiler.

Υπάρχουν και κάποιες επιπλέον εξωγήινες φυλές, τις οποίες έχει τη δυνατότητα να αγοράσει κάποιος εφόσον έχει τερματίσει το παιχνίδι και οι οποίες λειτουργούν κατά τη ταπεινή μου γνώμη ως donation για το game. Το παιχνίδι παίζεται σε 3 mode: baby, normal & veteran. Οι επιλογές αναβαθμίσεων που θα καθορίσουν το game story διαφέρουν κάθε φορά, ανάλογα τον τρόπο παιξίματος του gamer. Δεν υπάρχει κάποιο αυστηρό στάνταρτ μοτίβο που θα πρέπει να ακολουθήσεις, παίζεις όπως εσύ επιλέξεις να το κάνεις κάθε φορά και έτσι εξελίσσεις την πορεία της ιστορίας. Απλά πρόσεχε τους γήινους, μπορεί να φαίνονται πρωτόγονοι στο μυαλό ενός εξωγήινου αλλά παρόλα αυτά είναι επικίνδυνοι και ύπουλοι, αν αφήσεις το χρόνο να περάσει θα σου ρίξουν πυρηνικά και θα προσπαθήσουν να σε αφανίσουν, ανεξάρτητα αν τα μέσα σου είναι ειρηνικά ή όχι… Καλή διασκέδαση and…may the Force be with you…

Διαβάστε ακόμα:

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s