Η σειρά “Penny Dreadful” συνεχίζεται σε μορφή κόμικς

Οι απανταχού θαυμαστές της σειράς “Penny Dreadful” συγκλονίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι όταν ο υπεύθυνος John Logan αποφάσισε να την τερματίσει μετά από τρεις σαιζόν. Η σειρά όμως κάνει μια απροσδόκητη επιστροφή σαν κόμικς. Γράφτηκε από τον συν-παραγωγό της τηλεοπτικής σειράς Chris King, εικονογραφήθηκε από τον Jesús Hervás και δημοσιεύθηκε από την Titan Comics.

Η υπόθεση του Penny Dreadful: The Awakening τοποθετείται έξι μήνες μετά το τελικό επεισόδιο της τρίτης σεζόν. Ο Ethan Chandler δεν μπορεί να προχωρήσει μετά τα τρομακτικά γεγονότα του φινάλε. Καθώς αναζητά νόημα σε έναν κόσμο χωρίς τη Βανέσα, αρχαία λόγια που επαναλαμβάνονται καθ ‘όλη τη διάρκεια των αιώνων ακούγονται στο μυαλό του και καλείται και πάλι να πολεμήσει ενάντια στα πλάσματα της νύχτας.

Το τεύχος # 1 είναι διαθέσιμο με συλλεκτικά covers. Δύο από αυτές διαθέτουν φωτογραφίες της Vanessa (Eva Green) και της Lily (Billy Piper). Τα υπόλοιπα είναι art covers από τους Stephen Mooney, Rob Davis, Shane Pierce & Louie De Martinis.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Quick Trivia:

Penny dreadful: Είναι ένας υποτιμητικός όρος που χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε φτηνές δημοφιλείς λογοτεχνικές σειρές που παράγονται κατά τη διάρκεια του δέκατου ένατου αιώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο όρος αναφέρεται συνήθως σε μια ιστορία που δημοσιεύεται σε εβδομαδιαία τμήματα και το καθένα κοστίζει μία δεκάρα. Το θέμα των ιστοριών αυτών ήταν συνήθως εντυπωσιακό, εστιάζοντας στα ανδραγαθήματα ντετέκτιβ, εγκληματιών ή υπερφυσικών οντοτήτων. Ενώ ο όρος “penny dreadful” αρχικά χρησιμοποιήθηκε σε σχέση με ένα συγκεκριμένο είδος λογοτεχνίας που κυκλοφορεί στη μέση βικτοριανή Βρετανία, ήρθε να περιλάβει μια ποικιλία εκδόσεων που περιείχαν φτηνή φανταστική μυθοπλασία, όπως ιστορίες και “βιβλιοθήκες” από φυλλάδια. Οι χαρακτήρες τυπώνονταν σε φτηνό χαρτί χαρτοπολτού και απευθύνονταν σε νέους άντρες της εργατικής τάξης.

Η σειρά Penny Dreadful είναι μια βρετανική-αμερικανική horror drama τηλεοπτική σειρά που δημιουργήθηκε για το Showtime και το Sky από τον John Logan, ο οποίος επίσης ενεργεί ως παραγωγός μαζί με τον Sam Mendes. Η σειρά πρωτοεμφανίστηκε σε διάφορα channels των Η.Π.Α. και του Ηνωμένου Βασιλείου και τελικά στο Showtime με την Sky Atlantic ως συμπαραγωγό. Η πρεμιέρα έγινε στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Southwest στις 9 Μαρτίου και άρχισε να προβάλλεται στην τηλεόραση στις 28 Απριλίου 2014, στο Showtime on Demand.

Διαβάστε ακόμα:

gif2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s