Συμβουλές ζωής μέσα από το Fight Club

Θα σπάσουμε τον πρώτο κανόνα… Αναγκαστικά, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Για να μπορέσουμε να σας μεταφέρουμε μερικές συμβουλές ζωής, θα πρέπει να μιλήσουμε για το Fight Club. Αν δεν είδατε την ταινία ακόμα, δείτε την απόψε. Μέχρι τότε όμως μπορείτε πιο κάτω να απολαύσετε μερικές συμβουλές ζωής μέσα από το αριστούργημα με τίτλο «The Fight Club».

“The things you own end up owning you”

Ηχηρό μήνυμα κατά του καπιταλισμού και της υπερκατανάλωσης.

“It’s only after we’ve lost everything that we’re free to anything”

Μόλις χάσεις τα πάντα στην ζωή σου, τότε θα μπορείς μόνο να κερδίσεις κάποια πράγματα. Δεν θα υπάρχει πιο κάτω να πας, θα είσαι ήδη στον πάτο! Άρα μην στεναχωριέσαι άμα πιάσεις πάτο. Σκέψου πως μόνο ψηλά μπορείς να πας.

fight-club221222.jpg

“If you died right now, how would you feel about your life?”

Αλήθεια πως θα ένιωθες για την ζωή που έχεις αν πέθαινες τώρα; Είσαι ευχαριστημένος με όσα πέτυχες; Τι θα παραδώσεις στον κόσμο; Ποια είναι η κληρονομιά σου προς την ανθρωπότητα; Εεε;;; Πριν πεθάνεις λοιπόν φρόντισε να κάνεις την ζωή σου όμορφη, και να είσαι περήφανος για όσα πετύχεις σε αυτή.

“Sticking feathers up your butt does not make you a chicken”

Απλώς να είσαι ο εαυτός σου. Αυτό.

fight-club-345

“I say stop being perfect. I say… let’s evolve. Let the chips fall where they may”

Σίγουρα όλοι έχουμε ένα πλάνο μέσα στο μυαλό μας για το τι σημαίνει τελειότητα, και προσπαθούμε να πετύχουμε βάσει του πλάνου αυτού. Αν όμως το πλάνο μας είναι… bullshit; Σκέψου για λίγο αυτό το ενδεχόμενο… Τώρα σκέψου πως αν γίνεις καλύτερος άνθρωπος, αν εξελιχθείς προς το καλύτερο πως ίσως τότε η ευτυχία (όπως δεν την είχες φανταστεί μέχρι τώρα) θα έρθει να σε βρει. Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτό!

“Reject the basic assumptions of civilization, especially the importance of material possessions”

Δεν είναι τίποτα περισσότερο από αντικείμενα. Μην είσαι υλιστής λοιπόν. Υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή από τα άψυχα αντικείμενα. Μήπως όλα όσα χρειαζόσουν για να είσαι ευτυχισμένος βρίσκονται μέσα σου;

Fight Club (1999) Edward Norton and Brad Pitt (Screengrab)

“You are not a beautiful and unique snowflake, you are the same decaying organic matter as everything else, we are all part of the same compost heap”

Οκ μπορεί εδώ να σου έκοψε τα φτερά. Δεν είσαι μοναδικός, είσαι ένα απ’ τα ίδια. Δεν έχει και άδικο εδώ που τα λέμε… Προσπαθεί να μας αναφέρει πως όλοι είμαστε μέρος κάτι μεγαλύτερου από πράγματα που έχουν καταλάβει την ζωή μας. Πράγματα όπως η δουλειά μας, ή υλικά αγαθά που μας εξουσιάζουν. Επίσης καλό είναι να ανακυκλώνουμε! Και να ξέρουμε πως και εμείς μία ημέρα θα ανακυκλωθούμε.

“Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need”.

Αλήθεια πόσα από τα πράγματα που έχουμε ή που θέλουμε να αγοράσουμε μας χρειάζονται πραγματικά; Μπορούν να μας προσφέρουν κάτι; Γιατί να δουλεύεις σε μία δουλειά που τη μισείς για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου; Ζήσε όπως εσύ θες την ζωή σου, και δώσε έμφαση στα σημαντικά πράγματα…

Διαβάστε ακόμα:

gif03

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s