Ξεχασμένες αλλά αγαπημένες παιδικές σειρές από τα 80s

Και τα χρόνια περνάνε, ώσπου έρχεται η μέρα που νοσταλγείς εκείνες τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, με τα αγαπημένα τηλεοπτικά «Μίκυ Μάου» (όπως τα αποκαλούσαμε οι περισσότεροι). Οι καλύτερες παιδικές σειρές που έπαιζαν στους τηλεοπτικούς μας δείκτες, αυτές που έκαναν το ξύπνημα του Σαββατοκύριακου την πιο ευχάριστη συνήθεια της εβδομάδας. Θα ταξιδέψουμε λοιπόν όλοι μαζί τότε που σε αντίθεση με τον καθημερινό εφιάλτη ξυπνήματος για το σχολείο, το Σαββατοκύριακο σηκωνόμασταν αμέσως απο το κρεβάτι. Τότε που όλα τα βλέπαμε πιο απλά, πιο αθώα!

Ήταν σαν χθες που τρέχαμε στο τραγούδι των Flintstones που τραγουδούσαμε τους τίτλους αρχής των Στρουμφ. Αυτό  το ταξίδι των παιδικών σειρών της δεκαετίας του ’80 και αρχών του ΄90 ξεκινά, θα έχει σημαντικές στάσεις γεμάτες αναμνήσεις και νοσταλγία.

Οι καλύτερες σειρές κινουμένων σχεδίων για παιδιά της δεκαετίας του 90, μας διασκέδασαν και μας διδάξαν αξίες για την αγάπη, την οικογένεια, τους στόχους, το θάρρος, τη φιλία, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τη σημασία της αγνής, απλής και απέριττης πλάκας! Ας θυμηθούμε με άλλα λόγια τα παιδικά μας χρόνια κι ας γνωρίσουν οι νεότεροι τι έχουν χάσει γιατί δυστυχώς δεν υπάρχουν τέτοια παιδικά και τέτοιες σειρές στις μέρες μας. Άλλωστε στην σημερινή εποχή που ζούμε, αυτά τα παιδικά μοιάζουν αστεία-γελοία. Δεν πειράζει, ας ξεχάσουμε για λίγο την εποχή μας κι ας ταξιδέψουμε μερικά χρόνια πίσω:

Κάντυ-Κάντυ

Ένα απο τα επιτυχημένα παιδικά μάνγκα της ελληνικής τηλεόρασης των ’80s.

Ροζ Πάνθηρας

Ο “Ροζ Πάνθηρας” παραμένει διαχρονικός με αμέτρητους θαυμαστές ανά τον κόσμο.

Στρουμφάκια

Ο Δρακουμέλ, η Στρουμφίτα, ο Μπαμπα-στρούμφ και η υπόλοιπη παρέα, κρατούν συντροφιά μέχρι και σήμερα στις νεότερες γενιές.

Χάιντι

Η Χάιντι, ήταν ένα μικρό και ορφανό κορίτσι που πήγε να ζήσει στο σπίτι του παππού της σε κάποιο ορεινό χωριό των Άλπεων. Την συνέχεια μπορείτε να ανακαλύψετε και μόνοι σας μέσα απο την παρακολούθηση της σειράς.

Μάγια η Μέλισσα

Η έξυπνη και ατίθαση Μάγια η Μέλισσα είναι από τα αγαπημένα παιδικά καρτούν της δεκαετίας του ’80.

Τhundercats

Οι Τhundercats, μας έκαναν να μην ξεκολλάμε από την οθόνη της τηλεόρασης. Είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι απο εμάς έχουν υποδυθεί ότι κρατούν το ξίφος και παλεύουν με τη δύναμη των Τhundercats.

Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες

Ο Φιλέας Φογκ και η παρέα του, ξεκινούν το γύρο του κόσμου για να τον ολοκληρώσουν σε 80 ημέρες και να κερδίσουν το στοίχημα που έχουν βάλει.

Καμπαμαρού

Το πλήρες όνομα του ήρωα είναι Ίγκανο Καμπαμαρού και σημαίνει το “στόμα ιπποπόταμου της Ίγκα”. Η συγκεκριμένη παιδική σειρά ή άνιμε ακολουθεί τις περιπέτειες ενός νίντζα που πηγαίνει στο Τόκυο  για να ζήσει με την γιαγιά του όταν πεθαίνει ο παππούς του. Η συνέχεια είναι απλά καταπληκτική και θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Flintstones

Τι να θυμηθούμε απο αυτό το animated δημιούργημα που κράτησε επί δεκαετίες. Ο Φρεντ, η Βίλμα και η πρωτόγονη παρέα τους κρατούσαν συντροφιά σε χιλιάδες παιδιά.

Σπορτ Μπίλι

Ο Σπορτ Μπίλι ήταν ο δικός μας “ήρωας απο άλλο πλανήτη”. Προσπαθούσε με κάθε τρόπο να προωθήσει την ευγενή άμιλλα στην Γη, μέσω των αποστολών που του ανέθετε ο Σπόρτικους. Αντίπαλός του, η σατανική Βάντα.

Όλες αυτές οι ξεχασμένες, αλλά αγαπημένες παιδικές σειρές της εποχής του ’80 (και ακόμη άλλες τόσες), μας κράτησαν συντροφιά για τουλάχιστον 20 χρόνια. Δεν μας κρατάει τίποτα πίσω απο το να τις θυμηθούμε ξανά και να τις κρατήσουμε ζωντανές για πολλές γενιές ακόμα.

Διαβάστε ακόμα:

gif03

gif04

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s