Κορυφαίες σειρές παιχνιδιών του Spider-Man που έχουμε λατρέψει!

Μεγάλη αγάπη ο Spider-Μan και πιστεύω το ίδιο ισχύει για πολλούς από εσάς που διαβάζετε αυτή την στιγμή το κείμενο αυτό.

Εδώ στο Geek Cultura πήραμε την πρωτοβουλία για να θυμηθούμε λίγο τα βιντεοπαιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει από το 2000 μέχρι το 2017, με τον Spider-Man ως κεντρικό ήρωα. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι ρε παιδάκι μου.

Σημείωση: Η παρακάτω λίστα δεν είναι βάσει των κορυφαίων κριτικών, αλλά με κριτήρια του συντάκτη. Θα χαρούμε να δούμε τα δικά σας σχόλια σχετικά με τα βιντεοπαιχνίδια του Spider-Man. Πείτε μας εάν συμφωνείτε ή όχι, και ποια παιχνίδια θα βάζατε εσείς στην λίστα!

6) Spider-Man (2000)

Από τα πρώτα παιχνίδια που ασχοληθήκαμε περίπου όλα τα fan boys της δεκαετίας του 90’ που είχαν PS1, ή όπως εγώ που είχα φίλους με PS1. Βγαλμένο πραγματικά μέσα από το κόμικς, με  πολλούς από τους κλασικούς villain ακριβώς όπως έπρεπε να είναι. Ποιος δεν γούσταρε όταν ήρθε αντιμέτωπος με τον Scorpion ή τον Rhino, τον Venom και τον Carnage; Ότι καλύτερο είχε κυκλοφορήσει τότε! Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι είχε επίσης κυκλοφορήσει για Nintendo 65, Dreamcast, Game Boy Color.

5) Spider-Man 1-2-3 (2002-2007)

Mία αρκετά καλή προσπάθεια να εντάξουν τα σενάρια των ταινιών στα games. Εδώ μιλάμε για μία σειρά τριών παιχνιδιών, που όπως καταλάβατε βασίζονταν στις τρεις ταινίες της πρώτης τριλογίας. Το πρώτο κυκλοφόρησε το 2002, το δεύτερο το 2004 και το τρίτο το 2007. Τα πρώτα δύο σε κονσόλες Xbox, Playstation 2, GameCube (κυρίως) και το τρίτο στις νέες για την εποχή κονσόλες, όπως Xbox 360, Playstation 3 και Wii. Βέβαια στο 3ο της σειράς ξεφεύγει αρκετά, αν και μένα μ’ άρεσε σαν παιχνίδι. Το 2ο και κυρίως το 3ο έχουν ωραίες μάχες και σου δίνουν την δυνατότητα να περιπλανηθείς στην πόλη πετώντας ιστό από κτίριο σε κτίριο σαν να είσαι όντως ο Spider-Man.

4) Spider-Man: Friend or Foe (2007)

Το συγκεκριμένο βιντεοπαιχνίδι κυκλοφόρησε όταν ήμουν 12 ετών και μου είχε τραβήξει πραγματικά το ενδιαφέρον καθώς αυτό που μου προσφέρει το παιχνίδι δεν το είχα βρει από κανένα άλλο παιχνίδι μέχρι τότε! Νικώντας κάποιο κακό boss τότε μπορούσες να τον πάρεις σαν sidekick και μάλιστα να εναλλάσσεσαι ανάμεσα στους δύο χαρακτήρες όποτε θες. Προσωπικά αγαπημένοι μου ήταν οι Green Goblin και Iron Fist. Το παιχνίδι μπορούσες να το βρεις σε κονσόλες όπως Wii, Playstation 3 και Xbox 360 (κυρίως).

3) Spider-Man: Web of Shadows (2008)

Βγήκε έναν χρόνο μετά το προηγούμενο στην λίστα, και μπορώ να πω ότι ενώ ήταν ένα απλό σενάριο, που στο κόμικ θα μπορούσε να τελειώσει σε τέσσερα τεύχη, ήταν καλούτσικο και αυτό που μπόρεσε να με κάνει να θέλω να το παίξω ήταν το εξώφυλλο που δείχνει τον Wolverine! Παίζοντας άρχισα να βλέπω διάφορους ήρωες, όπως την Black Cat, τον Luke Cage (για πρώτη φορά αν θυμάμαι καλά) και τον Moon Knight. Βέβαια αυτός που κλέβει την παράσταση στο παιχνίδι δεν είναι άλλος από τον Wolverine όταν μολύνεται από τον Venom! Το παιχνίδι το έβρισκες σε κονσόλες όπως Xbox360, Wii και Playstation 3.

2) Spider-Man: Edge of time (2011)

Το συγκεκριμένο αποτελεί το sequel του παιχνιδιού που θα βρείτε στην πρώτη θέση της λίστας. Δυστυχώς όμως, από την στιγμή που ποτέ μου δεν διέθετα κονσόλα δεν μπόρεσα να το χαρώ όσο θα ήθελα. Μπλέκει τον απλό Spider-Man με τον Spider-Man 2099 (δηλαδή του μέλλοντος) και εισήγαγε σαν κακό τον Anti-Venom, ένα από τα Symbiotes που είναι στην ουσία τα… ξαδέρφια του Venom! Είχε καλό combat style και ωραίες στολές. Είχε κυκλοφορήσει σε Playstation 3, Xbox360 και Wii.

1) Spider-Man: Shattered Dimensions (2010)

Και φτάσαμε σιγά σιγά στο νούμερο ένα της λίστας μας. Σαν λίγο παραπάνω ψαγμένος που ήμουν με τα κόμικς από πολύ μικρός, είχα το παράπονο ότι ενώ ήξερα άλλες εκδοχές πολλών ηρώων και τους διάβαζα σε κόμικς, ποτέ μου δεν είχα την ευκαιρία να παίξω ένα παιχνίδι με αυτούς. Και γι’ αυτό  τον λόγο ήρθε αυτό το παιχνίδι. Μπλέκει τέσσερις πραγματικότητες του Spider-Man: τον κανονικό, τον Ultimate, τον 2099 και τον Noire! Ο 2099 είναι ο δυνατός και ο πιο μεγάλος σε ηλικία, ο Ultimate είναι το σχολιαρόπαιδο που προσπαθεί να κάνει λογοπαίγνια με τα πάντα και ο Noire είναι στην εποχή του 1930, κρύβεται στις σκιές (μοιάζει κάπως με τον Μπάτμαν μπορώ να πω) και οι κακοί του είναι σαν gangster! Αυτό το οποίο έκανε ξεχωριστό στα μάτια μου το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ο σχεδιασμός των χαρακτήρων! Οι κακοί είναι πανέμορφα σχεδιασμένοι και προσαρμοσμένοι ακριβώς στην πραγματικότητα του κάθε Spider-Man. Το μόνο αρνητικό του παιχνιδιού είναι η επανάληψη που υπάρχει στα στάδια, αλλά πιστεύω ότι η τεράστια γκάμα στολών που μπορείς να φορέσεις και το face to face combat style που έχει σε κάποια σημεία το παιχνίδι είναι πραγματικά αρκετά για να το ξεχάσεις. Τέλος να πούμε ότι και αυτό το παιχνίδι το έβρισκες σε κονσόλες όπως Xbox360, Wii και Playstation 4.

Διαβάστε ακόμα:

gif2

3 thoughts on “Κορυφαίες σειρές παιχνιδιών του Spider-Man που έχουμε λατρέψει!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s