Drifters: Μια εναλλακτική Mέση Γη

Το Drifters είναι βασισμένο στο ομότιτλο manga του Kouta Hirano και  αποτελεί τη δεύτερη δουλειά του συμπαθέστατου mangaka που κατάφερε να κερδίσει τη χρονιά που μας πέρασε το δικό της anime adaptation μετά το εξαιρετικό και απόλυτο fan favorite, Hellsing.

Ο Kouta αυτή τη φορά τοποθετεί την ιστορία του σε έναν κόσμο με σαφέστατες επιρροές από την μυθολογία του Tolkien,  τόσο όσον αφορά τους πληθυσμούς που τον απαρτίζουν όσο και τις σχέσεις μεταξύ τους. Η διαφορά όμως αυτού του κόσμου με τη Μέση Γη είναι ότι αυτός ο κόσμος βρίσκεται σε μια παράλληλη διάσταση με τον δικό μας, από τον οποίο και αντλούν πολεμιστές για τα στρατόπεδά τους 2 μυστηριώδεις φιγούρες. Ένας μεσήλικας άντρας και μια κοπελίτσα που θα μπορούσε εύκολα να έχει βγει απ’ το Danganronpa.

Ο εν λόγω άντρας ενισχύει τους Drifters (το στρατόπεδο των πρωταγωνιστών μας) ενώ η κοπέλα τους Ends, έναν σκοτεινό στρατό που αποσκοπεί στο να μετατρέψει αυτό τον κόσμο σε έναν κόσμο μόνο για κτήνη. Πολύ σημαντικό να αναφέρουμε είναι πως όλοι οι (άνθρωποι) πρωταγωνιστές και στα 2 στρατόπεδα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, αποτελούν πραγματικά πρόσωπα. Από Iάπωνες στρατηγούς του 16ου/17ου αιώνα μέχρι την Ιωάννα της Λορένης, τον Ρασπούτιν και τον Χίτλερ. Όπως είναι αναμενόμενο φυσικά με τέτοιο ρόστερ, η σειρά αναβλύζει δράση και πανούργες πολεμικές τεχνικές εμπνευσμένες από την εποχή των σπουδαίων Shogun.

Ένα στοιχείο που δε θα μπορούσαμε με τίποτα να παραλείψουμε στο Drifters είναι οι –για άλλη μια φορά- εξαιρετικές μουσικές επιλογές που έρχονται να πλαισιώσουν με πολύ όμορφο τρόπο το χαρακτηριστικό σχέδιο του Kouta, δημιουργώντας μια σχεδόν Tarantino-esque αισθητική. Αίσθηση προκαλούν φυσικά και οι κεντρικοί χαρακτήρες οι οποίοι, σε παρόμοιο μοτίβο με τον Alucard, παραμένουν  τόσο  απολαυστικά cheesy και εντελώς over the top OP που δεν μπορούν παρά να σε αφήνουν με ένα γλυκό χαμόγελο στα χείλη κάθε φορά που αρχίζουν να κατακρεουργούν σαν να μην υπάρχει αύριο.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της σειράς αποτελεί και η γλώσσα του φανταστικού αυτού κόσμου. H Orte όπως ονομάστηκε (λόγω της Αυτοκρατορίας Orte που υπάρχει στη ιστορία) βασίστηκε στις «μουντζούρες» που χρησιμοποίησε ο Kouta στο manga σαν την γραπτή γλώσσα του βασιλείου. Σ’αυτές τις «μουντζούρες» προσάρμοσαν μια τεχνητή γλώσσα βασισμένη στα λατινικά η οποία ομιλείται στα πρώτα 3 επεισόδια της σειράς. Ένας καμένος blogger μάλιστα κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει την γλώσσα ως ένα σημείο. Μερικά παραδείγματα είναι τα εξής:

  • seda- : stop (verb)
  • neruc- : kill (verb)
  • quinacos: what (intransitive)
  • quinacom: what (transitive)
  • tu: you (2nd-person pronoun)
  • hi/hii: he (3rd-person pronoun)

Αν είστε κι εσείς αρκετά καμένοι ώστε να σας ενδιαφέρει περαιτέρω αυτή η γλώσσα μπορείτε να επισκευθείτε το blog εδώ: 102037.hatenablog.com (αν και καλή τύχη καθώς είναι στα ιαπωνικά). [Αδιαμφισβήτητα τέτοιες λεπτομέρειες συνήθως και όχι άδικα παραμελούνται καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν προσφέρουν και πολλά τίποτα στην εξέλιξη της πλοκής. Παρόλα αυτά αποτελούν έναν θετικό δείκτη για τη σκέψη και την οργάνωση που έπεσε κατά την παραγωγή τη σειράς.]

Πιστός λοιπόν στα χαρακτηριστικά που έκαναν το Hellsing την μεγάλη επιτυχία που είναι σήμερα, ο Kouta παραδίδει άλλη μια παραγωγή καλοδουλεμένη σε όλα της τα επίπεδα. Το μόνο αρνητικό προς το παρόν είναι πως η ιστορία μένει ανολοκλήρωτη καθώς απ’ότι φαίνεται δεν υπάρχουν άμεσα πλάνα για 2η σεζόν. Στους τίτλους τέλους του τελευταίου επεισοδίου αναφέρεται πως η επόμενη σεζόν θα κυκλοφορήσει το 20ΧΧ. Αυτό εν μέρει είναι θετικό καθώς αφήνει περιθώρια για ακόμα περισσότερη βελτίωση, διότι κακά τα ψέματα το Drifters θα χρειαστεί ένα εξαιρετικά δυνατό comeback αν πρόκειται ποτέ να ξεφύγει από τη σκιά του Hellsing.

Η βαθμολογία της σειράς στο IMDB είναι 7.8/10 και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s