“Τελειώνει” όπως φαίνεται ο Ben Affleck ως ο Batman

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του γενικά αξιόπιστου The Hollywood Reporter (ΤΗR), η Warner Bros ψάχνει να βρει τρόπους για να «αποδεσμεύσει» τον Ben Affleck, από την κάπα του σκοτεινού ιππότη με σεβασμό και μια καλή αιτιολόγηση. Παράλληλα η WB θέλει να κάνει αλλαγές σε κάποια θέματα του χαρακτήρα, που είδαμε στο Batman Vs Superman. Η εκδοχή του ΒVS είναι πολύ πιο κοντά σε αυτή του The Dark Knight Returns του Frank Miller, πράγμα που φέρει τα καλά και τα κακά του. Ο γηραιότερος Batman του Zack Snyder αποτελεί πρόβλημα σε βάθος χρόνου.

Το ζήτημα του Affleck ως Bruce Wayne / Batman, δεν είναι καινούριο για τους φίλους της DC. Είδαμε έναν εξαιρετικό Batman στο BvS, κατ’ εμέ με διαφορά τον καλύτερο μέχρι στιγμής. Μάθαμε, ότι ο Affleck θα ετοιμάσει την καθολικά δική του Batman ταινία και πριν προλάβουμε να χαρούμε, ήρθαν οι πρώτες φήμες για κατάρρευση του όλου εγχειρήματος και αποχώρησης του ηθοποιού από τον ρόλο. Ο ίδιος ο Affleck άλλωστε δεν ήταν και τόσο θερμός για τον ρόλο γενικότερα. Δεν τον είχε ούτε έχει καθόλου ανάγκη, εδώ που τα λέμε. Ήταν πολύ πριν από το BvS ένα από τα μεγάλα και καταξιωμένα ονόματα του Hollywood, σε αντίθεση με άλλα μέλη του cast των ταινιών της DC και της Marvel αντιστοίχως.

Όσον αφορά τις επίσημες δηλώσεις, ο Toby Emmerich ο άνθρωπος στην ηγεσία των WB studios δηλώνει πως «Ο Ben είναι ο Batman μας. Μας αρέσει και θέλουμε να τον κρατήσουμε κάτω από τη μάσκα, όσο περισσότερο μπορούμε». Αντίστοιχα ο Matt Reeves, που θα σκηνοθετήσει την επόμενη solo ταινία Batman, που το πιθανότερο είναι να εξελιχθεί σε τριλογία, θέλει τον Affleck στον ρόλο. Παρ’ όλα αυτά καλά πληροφορημένες πηγές με γνώση εκ των έσω της WB, υποστηρίζουν στο εν λόγω δημοσίευμα του THR πως υπάρχουν σχέδια για μια αιτιολογημένη άποψη πλοκής και με σεβασμό προς χαρακτήρα και ηθοποιό, αποχώρηση του Affleck από τον ρόλο μες στις επόμενες ταινίες της DC, ίσως και μετά το Justice League αν και δύσκολο.

Γενικότερα εγείρονται αρκετά εμπόδια και ζητήματα για το μέλλον του Affleck / Batman και γενικότερα του DCEU. Η ηλικία του ηθοποιού είναι ένα από τα σημαντικότερα ίσως στο όλο θέμα. O ρόλος του σκοτεινού ιππότη είναι άκρως απαιτητικός από άποψη φυσικής κατάστασης και ο Affleck σε λίγο καιρό θα συμπληρώσει τα 45 του χρόνια. Συνεπώς φαίνεται δύσκολο να είναι σε θέση σε βάθος μιας διετίας ή και τριετίας για τη πρώτη Batman ταινία, πόσο μάλλον σε βάθος μιας δεκαετίας και παραπάνω για την υπόλοιπη τριλογία και τις μελλοντικές Justice League ταινίες να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του ρόλου του.

Ήδη είδαμε τον Affleck να αποχωρεί από τη σκηνοθεσία της solo Batman ταινίας, και το σενάριο του να αφήνεται οριστικά στην άκρη από τον Matt Reeves. Το να έχουμε εν τέλει έναν άλλο ηθοποιό στο Batman του Reeves, ίσως πρέπει να το αποδεχθούμε ως ερχόμενο γεγονός, ιδίως αν μιλάμε για τριλογία. Εν τέλει το ζήτημα καταλήγει αν θα έχουμε έναν νέο Bruce Wayne και ποια περίοδο του Batman θα δούμε στο μέλλον. Για όσους δεν γνωρίζουν τη μάσκα του Batman στα κόμικς την έχουν φορέσει κι άλλοι πέραν του Wayne κατά περιόδους ανάλογα με τις απαιτήσεις της ιστορίας, ακόμα κι ο Superman. Ίσως έχουμε τη μετάβασηστον Dick Grayson / Batman στο μέλλον, όπως αφέθηκε να νοηθεί στο τέλος της τριλογίας του Christopher Nolan. Αν και το πιθανότερο και το πιο βιώσιμο εν τέλει για το DCEU είναι να έχουμε ένα ακόμα reboot του χαρακτήρα. Η DC γενικά έχει αρκετά timelines να αντλήσει υλικό και να αντικαταστήσει με σωστή αιτιολόγηση κάποιον ηθοποιό και χαρακτήρα.

Για να μην χαθούμε όμως μες στις εικασίες και τα σενάρια μας, πόσο μάλλον μες στις φήμες τρίτων, ας κάνουμε υπομονή για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Μες στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε νεώτερα λογικά από το panelτης DCστο San Diego Comic Con.

Διαβάστε ακόμα:

gif01

2 thoughts on ““Τελειώνει” όπως φαίνεται ο Ben Affleck ως ο Batman

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s