Τα χειρότερα CGΙ όλων των εποχών!

Οι μεγάλες παραγωγές του Hollywood μας έχουν επιδείξει τα τελευταία χρόνια μερικές εξαιρετικές παραγωγές, οι οποίες περιλαμβάνουν κάποια πολύ καλά CGI (Computer Generated Imagery), δηλαδή τα εφέ που δημιουργούνται από υπολογιστές και προστίθενται στις ταινίες.

Χρόνο με τον χρόνο είναι η αλήθεια, τουλάχιστον στα τελευταία χρόνια, βλέπουμε να γίνονται άλματα προόδου στο συγκεκριμένο κομμάτι, με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα ακόμα και την δημιουργία ολόκληρων χαρακτήρων (βλέπε Princess Leia στο Rogue One) ή και σκηνικά τα οποία βλέποντας τα δεν είσαι σίγουρος αν είναι αληθινά ή δημιουργίες μέσα από ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Σήμερα στο Geek Cultura θα δούμε όμως την άλλη όψη του νομίσματος, με μερικές από τις χειρότερες παραγωγές με CGI που έχουν κυκλοφορήσει.

Deep Blue Sea (1999)

Η σκηνή με την επίθεση του καρχαρία στον Samuel Jackson είναι απλά αστεία. Καθώς βλέπουμε τον ταλαντούχο ηθοποιό να πραγματοποιεί μία ομιλία ανύψωσης του ηθικού στους συμπρωταγωνιστές του, τσουπ… ένας καρχαρίας! Βέβαια η σκηνή ήθελε να μας προκαλέσει δέος, ωστόσο προκαλεί περισσότερο γέλιο.

I Am Legend (2007)

Η ταινία είναι από τις αγαπημένες μου, όμως τα ζόμπι ήταν αστεία! Πόσο δύσκολο ήταν να προσληφθούν ρε παιδί μου μερικοί ηθοποιοί, οι οποίοι με τα κατάλληλα προσθετικά θα δημιουργούσαν μερικά εξαιρετικά ζόμπι; Όχι, έπρεπε να κάνουμε τα ζόμπι με CGI.

Hulk (2003)

Εδώ δεν μιλάμε για μία συγκεκριμένη σκηνή, αλλά για ολόκληρη την ταινία! Το κακό CGI ήταν παντού. Παντού όμως!

Harry Potter and the Sorcerer’s Stone (2001)

Θυμάστε εκείνη την σκηνή με το τρολ από το πρώτο Harry Potter; Ναι αυτή μέσα στις τουαλέτες! Ε λοιπόν το συγκεκριμένο τρολ, θα μπορούσε να είχε δουλευτεί λίγο καλύτερα. Το ξέρω ότι η τεχνολογία δεν ήταν όπως σήμερα στο 2001, όμως το αποτέλεσμα ήταν αστείο!

The Mummy Returns (2001)

Νομίζω έχετε όλοι καταλάβει για ποια σκηνή θα μιλήσουμε. Όλοι όσοι είδατε την ταινία τουλάχιστον. Η σκηνή που είδαμε τον The Rock (εεε συγνώμη, τον Dwayne Johnson) να εμφανίζεται ως ο Βασιλιάς Σκορπιός. Τα CGI που προστέθηκαν ήταν απλά τραγικά, τα οποία θύμιζαν περισσότερο καρτούν παρά blockbuster ταινία!

James Bond: Die Another Day (2002)

Ας μιλήσουμε λίγο και για τον πράκτορα 007! Στην 20η ταινία του James Bond υπήρχε μία σκηνή όπου οι πάγοι αποκόπηκαν και ο αγαπημένος ήρωας έκανε κάτι σαν surfing. Μόνο που ανά διαστήματα τα εφέ που χρησιμοποιήθηκαν ήταν απλά τραγικά!

Ultraviolet (2006)

Μία ταινία που διαδραματίζεται στο 2078, και καθ’ όλη την διάρκεια της βλέπαμε κακά CGI τα οποία προσπαθούσαν να μας επιβάλουν ότι βρισκόμαστε στο μέλλον! Ειδικά η σκηνή με το κυνηγητό, είναι σαν να έχει βγει μέσα από τα πρώτα τρισδιάστατα βιντεοπαιχνίδια, πολλές δεκαετίες πίσω!

X-Men Origins: Wolverine (2009)

Λατρεύω και τους Χ-ΜΕΝ και τον Wolverine! Βέβαια ο Origins ήταν γενικά τραγικό, ωστόσο δεν θα σταθούμε στο σενάριο, αλλά στα αδαμάντινα νύχια του αγαπημένου ήρωα, τα οποία ήταν λες και τα αγοράσανε από το κατάστημα παιδικών παιχνιδιών λίγο πριν την έναρξη των γυρισμάτων.

Σίγουρα η λίστα με τα χειρότερα CGI γραφικά μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη, όμως προσπαθήσαμε να μαζέψουμε μερικές από τις… κορυφαίες περιπτώσεις μόνο για εσάς! Εάν έχετε υπόψη σας άλλες ταινίες με επίσης τραγικά CGI εφέ, μπορείτε να μας τις στείλετε σε μήνυμα ή στα σχόλια!

Διαβάστε ακόμα:

gif03

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s