Ίσως το κορυφαίο αστυνομικό μυθιστόρημα όλων των εποχών

Εδώ στο Geek Cultura πήραμε την απόφαση να σας παρουσιάσουμε ακόμα ένα αριστούργημα της Αγκάθα Κρίστη, το βιβλίο “Ήταν Δέκα” (σ.σ. το βιβλίο άλλαξε επίσημα ονομασία το 2020, καθώς η προηγούμενη ονομασία του “Δέκα Μικροί Νέγροι” περιείχε ρατσιστική αναφορά. Το βιβλίο κυκλοφόρησε στην Αγγλία με τίτλο “Ten Little Niggers” και στις ΗΠΑ με τίτλο “And Then There Were None”).

Το βιβλίο αποτελεί ένα αριστούργημα και μέχρι σήμερα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις με πωλήσεις βιβλίων όλων των εποχών.

Όπως και στο “Murder on the Orient Express”, έτσι και από αυτό το βιβλίο εμπνεύστηκαν και βασίστηκαν τρεις κινηματογραφικές ταινίες αλλά και μία θεατρική παράσταση υπό την επιμέλεια της ίδιας Άγκαθα Κρίστι. Μία από αυτές τις ταινίες είναι οι “10 Μικροί Ινδιάνοι” του 1965 αλλά δυστυχώς δεν καταφέρνει να σου αποδώσει το αμείωτο ενδιαφέρον του βιβλίου.

Πολύ αργότερα όμως, το 2004 συγκεκριμένα,  κυκλοφόρησε ακόμα μία πολύ δυνατή ταινία μυστηρίου, το Mindhunters, όπου ο σκηνοθέτης ομολόγησε ότι την εμπνεύστηκε από αυτό το βιβλίο.

deka-mikroi-negroi-23.jpg

Η υπόθεση του βιβλίου έχει ως εξής: Οχτώ άτομα διαφορετικής κοινωνικής προέλευσης και άγνωστα μεταξύ τους, μαζί με δύο υπηρέτες, δέχονται μια πρόσκληση από έναν άγνωστο πλούσιο ιδιοκτήτη ενός απόμερου μικρού νησιού, με την υπόσχεση για αξέχαστες διακοπές στην βίλα του. Αξέχαστες διακοπές ή μήπως οι τελευταίες;  Κατά την διαμονή τους στο νησί αρχίζουν να γίνονται κάποιες περίεργες δολοφονίες όπου είναι βασισμένες πάνω σε ένα παιδικό τραγουδάκι, το “δέκα μικροί νέγροι”. Κανένας τους δεν μπορεί να φύγει από το νησί λόγο μίας ξαφνικής τρικυμίας που ξέσπασε! Δέκα άγνωστα άτομα παγιδευμένα μέσα σε ένα ερημονήσι με έναν ψυχοπαθή δολοφόνο ανάμεσά τους.

Ποιος τους παγίδεψε; Ποιος είναι ο δολοφόνος; Οι Δέκα Μικροί Νέγροι χωρίς υπερβολές είναι ένα από τα καλύτερα αστυνομικά θρίλερ που κυκλοφορούν από την μετρ του είδους, την βασίλισσα του εγκλήματος όπως την αποκαλούν, Άγκαθα Κρίστι!

Είναι ένας γρίφος για γερά νεύρα! Θα σε καθηλώσει από την πρώτη στιγμή γιατί μπαίνει γρήγορα στην ουσία χωρίς να φλυαρεί ανούσια και φυσικά προκαλεί θαυμασμό με το απίστευτα ανατρεπτικό του φινάλε! Δεν πρέπει να ξεφύγει από κανέναν λάτρη των αστυνομικών μυθιστορημάτων και σίγουρα όσοι το έχετε διαβάσει θα συμφωνείτε μαζί μας! Όσοι φυσικά έχετε ήδη διαβάσει το εν λόγω βιβλίο, στείλτε μας τα δικά σας σχόλια για αυτό.

Διαβάστε ακόμα:

gif03

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s