Πιθανά sequel επεισοδίων στο μέλλον για το Black Mirror

Την προηγούμενη βδομάδα στο “Remote Controlled” podcast του Variety, ο Charlie Brooker συνδημιουργός του Black Mirror, μίλησε για το μέλλον της σειράς.  Δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία πρεμιέρας του τέταρτου κύκλου από το Netflix, αλλά ο Brooker δήλωσε και σε άλλη πρόσφατη του συνέντευξη πως γυρίζονται νέα επεισόδια.

Όσον αφορά το podcast, ανέφερε πως υπάρχουν ιδέες για sequel επεισοδίων, που είδαμε στους προηγούμενους κύκλους δίχως όμως να επικρατούν των νέων ιδεών. Αναλυτικά δήλωσε: “Είχαμε ιδέες για συνέχειες (sequels), το οποίο είναι κάτι που δεν έχουμε ιδιαίτερα ερευνήσει. Δεν θα ήμουν κατά αυτού. Είχαμε κανά δυο ιδέες κατά νου, αλλα  το προσεγγίζουμε πρακτικά, με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε να το κάνουμε και πότε θα ήταν η καλύτερη στιγμή. Οπότε πιθανώς (να υπάρξουν sequels). Όμως μετά, κατά έναν δαρβινικό τρόπο, μια νέα ιδέα ξεπηδά και κερδίζει τη μάχη για τη θέση”.

Η δυσκολία κατά τον Brooker στη συγγραφή των επεισοδίων δεν είναι η εύρεση ιδεών μιας που οι ραγδαίοι ρυθμοί εξέλιξης της τεχνολογίας και της επιστήμης, πόσο μάλλον ο ανθρώπινος πολιτισμός του παρόντος, προσφέρουν άφθονο υλικό για τη σειρά. Η δυσκολία βρίσκεται στο να προηγείται αυτών, καθώς “μια καινούρια ιδέα το πρωί, το μεσημέρι έχει ήδη παλιώσει”.

Ένα απο τα επεισόδια,  για τα οποία έχει ιδέες συνέχισης της ιστορίας ο Brooker, είναι ένα απ’ τα πλέον καθηλωτικά και πιο ακραία της σειράς το “White Bear” του δεύτερου κύκλου. Όσον αφορά τον τέταρτο κύκλο γενικότερα, θα δούμε διάφορα καινούρια θέματα. Τα επεισόδια θα διαφέρουν, μεταξύ τους σε τόνο, σε ύφος και σε διάρκεια. Θα υπάρξουν και πιο φουτουριστικές ιστορίες, μιας που οι περισσότερες δυστοπικές και μη ιστορίες του Black Mirror, σχετίζονται με σενάρια σε ένα διαφορετικό απλά παρόν ή το εγγύς μέλλον μας.

Δεν έχουμε κάτι άλλο λοιπόν, παρά να αναμένουμε με ανυπομονησία τον νέο κύκλο της ψυχοφθόρας μεν  αγαπημένης δε αυτής σειράς.

Διαβάστε ακόμα:

gif03

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s