Ταινιάρες που έφτασαν κοντά να γυριστούν, όμως δεν έγιναν ποτέ!

Σήμερα στο Geek Cultura θα μιλήσουμε για ένα διαφορετικό θέμα, και συγκεκριμένα για μερικές ταινίες που είχαν προγραμματιστεί να δημιουργηθούν, οι οποίες όμως δεν γυρίστηκαν ποτέ. Ταινίες τις οποίες θα θέλαμε πολύ να τις είχαμε δει, όμως για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να φτάσουν ποτέ στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ας ξεκινήσουμε με την σημερινή μας λίστα…

Superman Lives

Πρόκειται για μία ταινία η οποία θα είχε ως πρωταγωνιστή τον Nicholas Cage, και σκηνοθέτη τον Tim Burton, η οποία θα είχε κυκλοφορήσει λίγα χρόνια μετά την δημιουργία των δύο ταινιών του Batman, από τον τελευταίο.

Η σκέψη του Burton ήταν να γίνει ένα… restart στον Superman, σε μία ταινία που θα θύμιζε φυσικά τις ταινίες του σκηνοθέτη, σε πιο σκοτεινό και γκόθικ τόνο.

Μάλιστα ο Nicholas Cage, ο οποίος είχε μεγάλη τρέλα με τον Superman (σ.σ. έχει ονομάσει τον γιο του Kal El) είχε υπογράψει προσύμφωνο για τον ρόλο. Ενώ η παραγωγή είχε ξεκινήσει, η Warner Bros τελικά άλλαξε γνώμη και το πρότζεκτ σταμάτησε.

Gladiator 2

Εδώ έχουμε μία πιο τρελή ιστορία, σε ένα σενάριο που δεν είμαστε σίγουροι εάν γράφτηκε για να τρολάρει το Hollywood, ή αν όντως υπήρχε σκέψη για να γυριστεί. Το σενάριο του Nick Cave είχε ως εξής:

Μετά τον θάνατο του, ο Maximus πηγαίνει στους 12 Θεούς του Ολύμπου οι οποίοι του προτείνουν να σκοτώσει ένα άλλο Θεό, τον… Ιησού Χριστό (ναι καλά διαβάσατε) με αντάλλαγμα την ζωή του. Όπως ήταν φυσικό η ταινία δεν γυρίστηκε ποτέ, ούτε υπάρχουν πλάνα για να γίνει στο μέλλον.

Ναπολέοντας

Ο Stanley Kubrick είχε ένα μεγάλο όραμα, να γυρίσει την πιο σπουδαία ταινία όλων των εποχών! Αυτή θα είχε θέμα την ζωή του Μέγα Ναπολέοντα. Όπως το είχε οραματιστεί ο Stanley Kubrick, θα ήταν μία παραγωγή-έπος τεσσάρων ωρών, το οποίο θα είχε τεράστιο κόστος.

Για την εποχή που ο Kubrick πρότεινε την ταινία, το κόστος για να γυρίσει την σκηνή με την Μάχη του Βατερλώ, θα κόστιζε όσο δύο ταινίες, αφού η συγκεκριμένη σκηνή θα είχε διάρκεια πέραν της μισής ώρας, με συμμετοχή περισσότερων από 30 χιλιάδων κομπάρσων! Δυστυχώς όμως, πρόκειται για ακόμα μία ιδέα που έμεινε στα συρτάρια του Hollywood.

Dune

Δεν μιλάμε φυσικά για την ταινία που κυκλοφόρησε το 2021. Πρόκειται για μία ακόμα επική ταινία επιστημονικής φαντασίας, η οποία σχεδιάστηκε από τον Alexandro Jodorowsky στην δεκαετία του ’70.

Η ταινία που είχε κυκλοφορήσει το 1984 με το ίδιο όνομα, καμία σχέση δεν είχε με το αρχικό όραμα του Jodorowsky, του οποίου το πλάνο ήταν να φτιάξει μία ταινία 14 ωρών! Φυσικά οι παραγωγοί το αρνήθηκαν, προτείνοντας η ταινία να μην ξεπερνάει τις 4 ώρες, ενώ τελικά η συμφωνία έκλεισε για να διαρκέσει 6 ώρες.

Για την ταινία προσλήφθηκαν μερικά τεράστια ονόματα, όπως είναι οι Orson Welles και Mick Jagger για τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά και οι Pink Floyd για να ετοιμάσουν την μουσική της ταινίας. Για τον ρόλο του Αυτοκράτορα ο  Jodorowsky επέλεξε τον Salvador Dali, με τον τελευταίο να έχει μερικές τεράστιες απαιτήσεις.

Όπως για παράδειγμα να μην δέχεται καμία καθοδήγηση από τον σκηνοθέτη, να ετοιμάσει ο ίδιος τον ρόλο όπως ήθελε, να φτιάξει μόνος του την πολυθρόνα του αυτοκράτορα για να είναι έργο τέχνης κα να αμείβεται με 100 χιλιάδες δολάρια την ώρα.

Αρχικά ο Jodorowsky δέχθηκε τα όσα του ζήτησε ο Dali, όμως οι παραγωγοί τα αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα να ναυαγήσει η ταινία. Πολλοί φυσικά είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως το Star Wars είχε εμπνευστεί από το Dune.

Megalopolis

Ο Francis Ford Coppola έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να γυρίσει την ταινία Megapolis, μία επική ταινία που θα είχε ως πρωταγωνιστή ένα αρχιτέκτονα από την Νέα Υόρκη που προσπαθούσε να κτίσει μία ουτοπική πόλη.

Ο Coppola ο οποίος μεσουρανούσε μετά την δημιουργία του Νονού, είχε ετοιμάσει το σενάριο του Megapolis που ξεπερνούσε τις 200 σελίδες, ενώ σε συζητήσεις του με τις εταιρείες παραγωγής είχε ζητήσει να πρωταγωνιστήσει ο Kevin Spacey. Ωστόσο οι συζητήσεις δεν προχώρησαν και η ταινία έμεινε στα χαρτιά.

Spider-Man

Πριν την πρώτη τριλογία του Spider-Man, υπήρχε η σκέψη για να μεταφερθεί στον κινηματογράφο ο αγαπημένος ήρωας, σε ένα εντελώς διαφορετικό project. Πιο συγκεκριμένα, στα μέσα της δεκαετίας του 90′ είχε προσληφθεί ο James Cameron για να ετοιμάσει το σενάριο της ταινίας.

H εταιρεία Carolco, που είχε προσλάβει τον Cameron για το συγκεκριμένο project, χρεοκόπησε λίγο αργότερα, με αποτέλεσμα η ταινία να μην γυριστεί ποτέ. Ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε, μερικές ιδέες που είχε ο Cameron, χρησιμοποιήθηκαν στην πρώτη τριλογία του Spider-Man που είχε γυριστεί μερικά χρόνια αργότερα.

Διαβάστε ακόμα:

gif03

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s