Οι 10 κορυφαίες ιστορίες του Spider-Man

Ο άνθρωπος αράχνη επιτέλους επέστρεψε στις κινηματογραφικές αίθουσες το προηγούμενο διάστημα και απ’ ότι φαίνεται ήρθε για να μείνει! Ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους ήρωες από comics που δημιουργήθηκε από τους Stan Lee και Steve Dikto και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο τεύχος #15 του Amazing Fantasyτο 1962. Σήμερα στο Geek Cultura θα σας παρουσιάσουμε τις 10 πιο απίθανες ιστορίες του Spider-Μan, τις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να τσεκάρετε!

  1. Amazing Fantasy #15: Spider-man! (Stan Lee & Steve Dikto, 1962)

Το κόμικς που τα ξεκίνησε όλα όπως είπαμε και παρουσίασε για πρώτη φορά το χαρακτήρα του PeterParker στο κόσμο. Η ιστορία περιλαμβάνει το κλασσικό origin story του ήρωα και το καθιερώνει ως ένα από τα πιο εκπληκτικά και τραγικά που υπήρξαν. O θάνατος του θείου Ben, η αμέλεια και η εξέλιξη του έφηβου ήρωα θα συντελέσουν τα πιο σημαντικά συστατικά για την επιτυχία μέχρι να καταλάβουν οι αναγνώστες πως πραγματικά “With great power, comes a great responsibility”.

  1. The Amazing Spider-Man #31-33: If This Be My Destiny..! (Stan Lee & Steve Dikto, 1965)

Ένα από τα πιο σημαντικά στόρι του ήρωα αφού μαρκάρει την μετάβαση του στο πανεπιστήμιο καθώς και τη γνωριμία του με την Gwen Stacy και τον Harry Osborn, όπου και οι δύο χαρακτήρες μένουν χαραγμένοι για πάντα στη μυθολογία του Spider-Man. Τα τεύχη αυτά επικεντρώνουν στη καθημερινότητα την οποία έχει ο Peter Parker και λατρεύουμε να βλέπουμε που είναι δηλαδή τα συνηθισμένα προβλήματα του με την προσωπική του ζωή, την ηρωική του ζωή καθώς και την οικογένεια του. Επίσης, δείχνει τις ικανότητες του Peter ως επιστήμονα και όχι απλά σαν κάποιος που απλά απέκτησε κάποιες δυνάμεις και τις εκμεταλλεύεται.

  1. The Spectacular Spider-Man #200: Best of Enemies (J.M. De Matteis & Sal Buscema)

Μια ιστορία σταθμός στη ζωή του Spider-Man καθώς παρουσιάζει μια τελική αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο φίλους: Peter Parker και Harry Osborn (a.k.a. Green Goblin) και κερδίζει με το συναίσθημα που βγάζει. Ο συγγραφέας καταφέρνει να παρουσιάσει την τραγικότητα της έχθρας μεταξύ των δύο χαρακτήρων καθώς και αυτούς που επηρεάζονται από τη μάχη τους όπως τη Mary Jane η οποία είναι και πάλι στη μέση τους.

  1. The Amazing Spider-Man #50: Spider-Man No More! (Stan Lee & John Romita)

Αυτή είναι μια ιστορία που έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό οποιαδήποτε πάει να καταπιαστεί με την υπόθεση της που είναι: Όταν ένας ήρωας αποφασίζει να παραιτηθεί. Ο Peter Parker έχει κουραστεί να παραγκωνίζει την προσωπική του ζωή για να είναι ήρωας και αποφασίζει να αφήσει αυτή του την πλευρά πίσω. Είναι η ιστορία που μπήκε ως συμπληρωματικό plotστην κινηματογραφική ταινία Spider-Man 2 και έδωσε μια άλλη βαρύτητα στο χαρακτήρα του Peter. Επίσης είναι και η πρώτη φορά που παρουσιάζεται ο αντίπαλος Wilson Fisk.

  1. Web of Spider-Man #31-32, The Amazing Spider-Man #294-294: Kraven’s Last Hunt (J.M. DeMatties& Mike Zeck)

Ένα από τα πιο αξέχαστα Spidey eventsσε κόμικ αφού ο Kraventhe Hunter καταφέρνει να «σκοτώσει» τον Spider-Manκαι να πάρει τη θέση του ενώ παράλληλα εξαπολύει τον δολοφονικό Verminστην πόλη. Η ιστορία επικεντρώνεται κυρίως στο χαρακτήρα του Kraven όμως επίσης και στη σχέση του Peterκαι της γυναίκας του Mary Jane καθώς εξετάζουμε και το γεγονός πως ένας κακός βρίσκεται πίσω από τη μάσκα του ήρωα.

5. The Sensational Spider-Man #1: To Have and to Hold (Matt Fruction & Salvador Larroca)

Σε αυτή την μοναδική ιστορία του ανθρώπου αράχνη βλέπουμε τη δύναμη της σχέσης του ήρωα με την αγαπημένη του Mary Jane όταν εκείνη πρέπει να δώσει κατάθεση την υπηρεσία S.H.I.E.L.D. η οποία ψάχνει τον Spider-Manμετά την αποκάλυψη της ταυτότητας του στο Civil War. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης βλέπουμε μεγάλες στιγμές από τους δύο χαρακτήρες μαζί μέσα στο κίνδυνο καθώς και δικές τους στιγμές που μας κάνουν να καταλαβαίνουμε πως η Mary Jane είναι ο πραγματικός έρωτας για τον Peter.

  1. The Spectacular Spider-Man #107-110: The Death of Jean De Wolff (Peter David & Rich Buckler)

Ένα κλασσικό Spidey story που φέρνει τον ήρωα στα όρια του έχοντας στα χέρια του ένα περίπλοκο μυστήριο που ξεκινά με το θάνατο της Jean De Wolff. Στην ιστορία βλέπουμε μια σκοτεινή πλευρά του ήρωα καθώς μόλις έχασε την αγαπημένη του Gwen Stacy από τα χέρια του Green Goblin καθώς βλέπουμε και τη συνεργασία του με τον Daredevil στη λύση του μυστηρίου καθώς και τη μεγάλη βοήθεια του Daredevil για να ισορροπήσει τον πληγωμένο Spider-Man.

  1. Spider-Man Blue #1-6 (Jeph Loeb & Tim Sale)

Μια ακόμα συναισθηματική ιστορία που έχει ως αφηγητή τον Peter, ο οποίος αναπολεί τις μεγάλες δυσκολίες του καθώς ηχογραφεί ένα μήνυμα στην Gwen Stacy, ένα μήνυμα που δεν θα ακούσει ποτέ. Η ιστορία είναι φυσικά γνωστή σε όλους μας αλλά συγκεκριμένα σε αυτό το κόμικς παρουσιάζεται πιο ζωντανή και αληθινή από ποτέ. Παρουσιάζεται το κλασσικό παραμύθι του ήρωα με μια πιο μοντέρνα προσέγγιση καθώς καλύπτει αρκετές ιστορίες θεσμούς του Spider-Man.

  1. The Amazing Spider-Man #248: The Kid who collects Spider-Man (Roger Stern, Ron Frenz & Terry Austin)

Ένα πολύ διαφορετικό τεύχος του ήρωα που δεν περιλαμβάνει ούτε μεγάλους εχθρούς, ούτε φοβερές αποκαλύψεις. Ο Spidey επισκέπτεται τον νούμερο ένα θαυμαστή του ο οποίος μαζεύει τα πάντα σχετικά με τον αγαπημένο του ήρωα από εφημερίδες μέχρι εναπομείναντα από τις μάχες του με τους κακούς. Ένα πολύ συναισθηματικό στόρι που στο τέλος ο ήρωας αποφασίζει να αποκαλύψει την ταυτότητα του στον θαυμαστή του και να μοιραστεί μαζί του την ιστορία του. Μια ιστορία βγαλμένη από την πραγματική ζωή καθώς κάνει τον Peter να δείξει την ανθρωπιά του και πως παρ’ όλες τις κακουχίες που έχει υποστεί ως ήρωας παραμένει αληθινός και κάνει αυτό που κάνει για το καλό.

  1. The Amazing Spider-Man #121-122: The Night Gwen Stacy Died (Gerry Conway & Gil Kane)

Μετά τον τραγικό χαμό του θείου του, που διαμόρφωσε αργότερα τον Peter ως ήρωα, ήρθε γι’ αυτόν ακόμα μια δύσκολη στιγμή, ο θάνατος της Gwen Stacy, που τον διαμόρφωσε ως Spider-Man! Είναι ένας θάνατος ο οποίος στοιχειώνει τον Peter Parker για το υπόλοιπο της ζωής του και ένα γεγονός που είναι ίσως το πιο σημαντικό στη λίστα με τις απίστευτες τραγωδίες που πέρασε ο ήρωας αφού τον γεμίζει με ενοχές. Εδώ βλέπουμε τον έφηβο ήρωα να κατακλύζετε με θυμό και οργή προς το πρόσωπο του Norman Osborn (Green Goblin) και να επιθυμεί να τον σκοτώσει με κάθε τρόπο. Μόνο στο τέλος βλέπουμε να ηρεμεί και να μην τον σκοτώνει μόνο για να σκοτωθεί από το δικό του glider (όπως έγινε και στη ταινία Spider-Man). Στο φινάλε ο Peter προσπαθεί να ξεπεράσει τον θάνατο και να του δώσει νόημα έχοντας στο μυαλό του πως ο κάθε ένας φεύγοντας απ’ τη ζωή παίρνει αυτό που του αξίζει και πως η εκδίκηση είναι κάτι που δεν φέρνει τη λύση αλλά το σκοτάδι.

Διαβάστε ακόμα:

gif03

2 thoughts on “Οι 10 κορυφαίες ιστορίες του Spider-Man

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s